Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Baza pentru machiaj: ce este si de ce este importanta

Baza pentru machiaj: ce este si de ce este importanta

Posted by Cristina Enache on

Fiecare femeie a folosit, la viata ei, macar o data, macar la o ocazie speciala, fond de ten. Dar desi acesta merge mana in mana cu baza de machiaj, nu acelasi lucru poate fi spus despre cea din urma. Pare a fi „un capriciu”, „inca un produs vandabil in societatea noastra mercantila”, „o nevoie indusa”, dar nu e asa. Makeup artistii il aseamana cu un filtru pe de Instagram, doar ca tradus in viata reala.

Suna deja tentant? Afla mai multe despre baza de machiaj de la noi!

Ce este baza de machiaj?

I se mai spune si primer si reprezinta practic primul pas in rutina ta de makeup. Exista o baza de machiaj clasica, ce se asterne pe piele in intampinarea fondului de ten, dar si primere speciale pentru fard de ochi, mascara sau ruj. Desigur ca multe dintre noi suntem familiare si cu primerele pentru unghii. Ca sa nu complicam situatia, azi ne vom referi insa strict la cele de fata.

Fie ca ai piele uleioasa, grasa, acneica, uscata sau matura, sa stii ca cineva a creat in aceasta uriasa industrie a frumusetii un primer pentru tine. Sunt baze de machiaj care matifiaza, care netezesc, care micsoreaza porii sau previn acumularea de sebum si ingrasarea tenului.

Practic, nu exista ceva de care aceste magice cosmetice sa nu fie capabile.

De ce iti trebuie o baza de machiaj?

Am prefigurat mai sus raspunsul, dar crede-ne ca ne place sa o luam punctual. Iata care sunt avantajele unei baze de machiaj:

- creeaza un strat protector intre piele si fondul de ten (sau fardul de ochi), astfel ca acesta sa adere mai bine;

- baza de machiaj minimizeaza necesitatea folosirii celorlalte cosmetice, asa ca vei utiliza mai putin din fiecare, de unde exista potential de economii;

- mareste rezistenta machiajului, asa ca acesta nu se va mai sterge sau estompa pe parcursul zilei;

- camufleaza imperfectiunile tenului si netezeste liniile fine;

- creeaza o bariera intre piele si makeup;

- isi indeplineste atributiile speficice, despre care iti povestim mai jos.

Tipuri de baze de machiaj

Fiecare baza de machiaj are scopul sau, asa ca da, va trebui sa te documentezi putin inainte de a o alege. Iata care sunt principalele produse de gen!

Baza de machiaj matifianta e, asa cum ii spune si numele, un inamic al sebumului pentru ca matifiaza tenul. E ideala pentru pielea grasa sau mixta. O buna baza de machiaj pentru ten gras trebuie sa contina silicon, ce prezinta atuul ca blureaza si micsoreaza porii. In plus, acest primer e divin pentru prelungirea duratei de viata a machiajului.

Daca vrei sa renunti la highlighter, sa stii ca exista si baze de machiaj iluminatoare. Ele contureaza un ten luminos, radiind din interior, si prezinta avantajul ca sunt mai discrete.

Tenul uscat se va intelege de minune cu un primer hidratant. Cauta ingrediente precum acidul hialuronic sau antioxidantii in compozitie; sa stii insa ca o baza de machiaj cu silicon se va strange inestetic pe tenul uscat.

Bazele de machiaj care blureaza (blurring) au scopul de a netezi ridurile. Ele creeaza un relief uniform, un ten moale si catifelat pe care fondul de ten se asterne ca un vis. Acest produs e ideal daca ai tenul matur sau ridat.

La fel de populare, bazele de machiaj corectoare sunt utile daca suferi de hiperpigmentare sau ti se roseste des tenul. La randul lor, sunt impartite in mai multe cateforii in functie de culoare: verde pentru tonurile de rosu sau albastru pentru galben sau accente terne.

Cum aplici baza de machiaj

Trebuia sa te astepti ca exista trucuri de care sa tii cont!

In primul rand, retine ca primerul isi are locul dupa crema de fata sau ultimul produs din rutina de skincare. Nu il aplica insa imediat, ci asteapta cateva minute pentru o absorbtie mai buna.

Foloseste doar cateva pompite sau picaturi de primer, in centrul fetei, pe care sa le intinzi cu degetele sau cu beauty blender-ul ori cu o pensula, folosind miscari circulare.

Dupa ce ai dat iar timp primerului sa se usuce (nu mai mult de careva minute) poti sa treci la fondul de ten.

Intram putin in „chimie”: intereseaza-te de compozitia produselor pe care le folosesti atunci cand iti cumperi baza de machiaj, caci trebuie sa se „pupe” intre ele. Cu alte cuvinte, nu asocia o baza de machiaj pe baza de silicon cu un fond de ten cu apa!

5 recomandari de baze de machiaj

Cauti o baza de machiaj? Iata ce recomandari avem la Pastel3!

Daca doresti ca primerul sa se inspire de la grija cu care iti ingrijesti tenul, atunci alege Baza de machiaj fara parabeni Bella Pierre HD Makeup Primer. Nu numai ca va crea ambientul necesar pentru fondul de ten, dar trateaza si pielea uscata, minimizeaza porii si reduce uleiurile in exces. Acest produs are o formula pe baza de minerale care nu lasa o senzatie lipicioasa.

Vrei un strop de luminozitate? Atunci o sa adori Baza iluminatoare pentru machiaj PAESE Illuminating Make-up Base. E mana cereasca pentru tenul tern si obosit, pe care il transforma complet cu formula cu micropigmenti. Produsul contine si vitamina E, pentru imbunatatirea elasticitatii pielii, hidratare si prevenirea deteriorarii fibrelor de colagen. Il poti folosi si pe post de iluminator lichid.

Tenul uscat va fi mai mult decat multumit dupa ce va face cunostinta cu Baza Hidratanta Pentru Machiaj PAESE Hydrobase Under Make-up. Are o textura lejera, ce faciliteaza aplicarea fondului de ten, ajutand de asemenea si la umplerea ridurilor. Din formula fac parte peptidele pentru prevenirea ridurilor, polizaharidele pentru calmare, ceramidele pentru protectie si uleiul de masline pentru hidratare.

Baza de machiaj corectoare e un produs fara de care o sa constati ca nu mai poti sa traiesti! Glumim, desigur, dar o sa iti transforme sigur viziunea. Alege Baza corectoare verde pentru machiaj Kodi Make-up Base Green, ce va reliefa un ten superb, estompand roseata, iritatiile, cuperoza si contribuind la camuflarea reactiilor alergice. O sa vezi si ca netezeste liniile neregulate ale pielii.

Produsul este disponibil si in nuanta de roz, pentru tenul cu aspect tern sau gri.

Asadar, acum ca am descifrat misterele din jurul bazei de machiaj, suntem curioase daca te-am convins sa o testezi!