Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Pudra translucida: ce este si cand sa o alegi

Pudra translucida: ce este si cand sa o alegi

Posted by Cristina Enache on

Cel mai adesea e alba, fara culoare, dar i s-a „dus buhul” ca poate sa lase acea pelicula albicioasa in fotografii, motiv pentru care multe femei au inceput sa o evite. Dar iata care e realitatea: „vina” nu e, asa cum te-ai fi asteptat poate, a pudrei translucide, ci a modului in care tu o aplici.

Iti spunem tot ce trebuie sa stii despre acest produs in randurile de mai jos: cand ai nevoie de el, ce este si ce nu este!

Ce este o pudra translucida?

Daca o cauti, s-ar putea sa se dovedeasca uneori greu de gasit, caci nu o recunosti intotdeauna dupa denumirea de „translucent”. Pe eticheta o poti regasi si in varianta de „setting” sau „high definition”, dar, daca ai un tester la indemana, o sa o poti descoperi dupa culoarea alba sau transparenta.

Principalul obiectiv pe care si l-a asumat pudra translucida este acela de a seta sau de a fixa machiajul. Gandeste-te la ea ca la un corespondent al spray-ului de fixare, doar ca unul care se afla in formula solida. Creste rezistenta machiajului, blureaza imperfectiunile si ridurile si da acel aspect diafan de filtru de pe Instagram.

Daca ti-am spune insa ca acest produs e folosit si pentru a ilumina, dar si pentru a absorbi uleiurile si deci a estompa stralucirea nedorita, cu siguranta ai crede ca e o unealta de vrajitor. Intr-adevar, poti asemui pudra translucida cu o bagheta magica, dar numai daca ai competentele de a o utiliza. Altfel, o sa apara buclucas in fotografii, asa cum am anticipat in debutul materialului.

Makeup artistii prefera sa o foloseasca mai ales sub ochi, in jurul nasului si in centrul barbiei. Da, ai ghicit, sunt locurile in care utilizezi in mod normal si corector.

3 modalitati in care poti folosi pudra translucida

Incepe sa te imprietenesti cu ea descoperindu-i aceste 3 atuuri!

Pentru un machiaj „baked”

Aceasta tehnica a luat cu asalt beauty-ul acum ceva ani, si chiar daca nu se mai vorbeste atat de mult despre look, sa stii ca e in continuare folosit. Machiajul „baked” e cel care arata desavarsit, neted si superb, fiind fixat cu ajutorul pudrei translucide. Cum il executi? Vei fi dulce ca o prajiturica cu acest machiaj „copt”, care foloseste caldura corpului pentru a activa pudra. Presara in jurul ochilor pentru un look proaspat si radios!

Pentru fixarea machiajului

E principala functie a pudrei translucide. Daca doresti un look aerat, de-a dreptul diafan, aplica pudra translucida pe toata fata ca ultim pas in rutina de makeup (da, in locul spray-ului de fixare).

Pentru a nu altera nuanta fondului de ten

Cam asa a si aparut pudra translucida, atunci cand expertii au luat la cunostinta faptul ca unele pudre colorate compromiteau nuanta perfect aleasa a unui fond de ten. Avand la dispozitie o pudra fara culoare, atunci nu mai aveai de ce sa iti faci griji.

Trucuri de la makeup artisti pentru ca tenul sa arate perfect cu pudra translucida

Am spus, acest produs poate fi mana cereasca, dar nu e lipsit de capcane!

Ai grija cat aplici!

O poti presara diafan daca ai tenul uscat si poti folosi mai mult daca ai piele grasa, caci in acest caz tenul are nevoie de o cantitate suplimentara pentru matifiere si absorbtia luciului nedorit.

Aplica mai degraba cu un burete special pentru pudra decat cu o pensula.

Ti-am spus adesea la Pastel 3 ca secretul unui look desavarsit sta in tipul de aplicator folosit. Frecvent, obisnuim sa folosim pudra in tandem cu o pensula, si desi acest lucru nu e gresit, il recomandam mai degraba pentru pudra clasica. Pudra translucida e setata mai bine in fondul de ten si absorbita de acesta cu un buretel special. Adesea, producatorii vor include acest aplicator alaturi de produs.

Aplica la fiecare pas.

Chiar nu ai motive sa te dovedesti zgarcita cu pudra translucida daca nu exagerezi cu cantitatea folosita. Poti sa recurgi la acest produs dupa ce ai intins fondul de ten, apoi dupa fard de obraz, fard de ochi sau pudra bronzanta, chiar si dupa ruj. Nu numai ca creste rezistenta, dar confera o vibratie naturala, atenuand excesul.

Recurge la o pensula daca „te-a luat valul”

Cum am spus, o sa te lovesti de repercusiuni serioase daca folosesti prea multa pudra translucida. Asadar, daca ai constatat ca ai sarit calul, nu e nimic: treci cu blandete o pensula de pudra pe zona cu exces pentru look-ul diafan dorit.

Pudra translucida versus pudra compacta versus pudra pulbere

Poate parea ca sunt distincte, dar aceste produse pot adesea sa coincida. Desi cel mai adesea regasesti pudra translucida in formula pulbere sau praf, ea poate aparea si in formatul compact.

Cand sa folosesti pudra clasica?

Fie ca vorbim despre o pudra clasica disponibila in mai multe nuante, sau despre una matifianta, cand recurgi la acest produs?

In general, spre deosebire de pudra translucida, cea conventionala are un rol mai accentuat de camuflare a imperfectiunilor, suprapunandu-se ca functionalitate fondului de ten. In unele situatii poate chiar sa il inlocuiasca. De asemenea, e mult mai matifianta decat pudra translucida.

Un alt tel al pudrei conventionale e acela de a estompa roseata sau hiperpigmentarea, aici fiind iar superioara celei translucide. O poti folosi si pentru a sculpta tenul, alegand pudre mai inchise la culoare decat pielea (si inlocuind astfel bronzerul) sau pentru a ilumina, optand pentru produse mai deschise la culoare (in locul iluminatorului).

Pudra translucida si pudra clasica pot fi folosite impreuna?

De ce nu? Daca mergi la un eveniment, de exemplu, poti sa apelezi la ambele. Foloseste in acest caz o pudra compacta colorata, pe care sa o presari, atentie, cu o pensula, ca ultim pas in machiaj. Pentru ca deja ai folosit pudra translucida pentru fixare, pudra colorata nu se va estompa si iti va darui acel look divin, uniform.

Cum fac sa evit stralucirea alba in fotografii?

Am prefigurat acest risc si ti-am promis ca iti vom oferi raspunsul.

E simplu de tot: apelezi la un alt produs celebru, ca sa minimizezi riscul de a obtine acel look albicios sau lucios in poze. E vorba despre spray-ul de fixare. Pulverizeaza deasupra pudrei tale, asa vei contura un aspect radios, natural.

3 pudre translucide de incercat

O sa adori produsele de mai jos!

Tenul gras o sa se indragosteasca de Pudra transparenta cu proteina de matase Paese Bamboo Powder. E o eroina in machiaj petnru ca asigura matifiere de lunga durata, stralucire subtila care nu incarca, reglare a productiei de sebum, dar si reflectie subtila si cuceritoare a luminii cu efectul Soft Focus, pentru minimizarea ridurilor si a micilor imperfectiuni. Pudra de bambus include mai mult de 90% dioxid de siliciu, pentru puteri de absorbtie, dar si proprietati antibacteriene si calmante. Pulberea de matase se va incredinta ca tenul tau e hidratat.

O sa arati impecabil cu pudra libera HIGH DEFINITION Parisax. Fixeaza machiajul si da acel touch sublim, de look aerat, eliminand instantaneu luciul nedorit. Transparenta si invizibila, are efect de difuzie a luminii pentru un rezultat mat, desavarsit.

Urmeaza o zi incarcata in care stii ca o sa apari in fotografii? Atunci trebuie sa ii permiti pudrei pulbere transparente PAESE Rice Powder sa te insoteasca. E folosita la evenimente si in sedinte foto! Delicata, fina si usor de aplicat, lasa pielea matasoasa, cu o textura uniforma, fara exces de sebum. Culoarea dispare la aplicare, iar rezistenta sporita a machiajului e convingatoare. Nu contine talc, alergeni sau parabeni.

Ai nevoie de o pudra translucida? Da, ne-au convins pe noi makeup artistii. Suntem curioase daca acum si tu gandesti la fel!