Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



10 sfaturi pentru a ridica pometii lasati

10 sfaturi pentru a ridica pometii lasati

Posted by Cristina Enache on

Pe masura ce inaintam in varsta, sunt multe modificari fizice care ne intristeaza, dar, printre acestea, pometii lasati ocupa o pozitie fruntasa. Simplul fapt ca am pierdut din volumul tineretii ne imbatraneste cu ani buni, oferindu-ne un aspect fad si obosit.

Cu toate ca iti va fi imposibil sa iesi castigatoare din lupta cu timpul, sunt masuri pe care le poti aplica pentru a impiedica sau a atenua lasarea pometilor. Iti dezvaluim trucurile recomandate de experti in randurile de mai jos!

Lasarea pometilor: care sunt factorii determinanti?

De ce ajungem sa ne confruntam cu pometi lasati? Trecerea anilor e unul dintre factori, dar nu singurul.

Desigur, pierderea grasimii naturale, acea asa-numita „grasime de bebelus”, ce incepe sa se produca in jurul varstei de 30 de ani si continua intr-un ritm din ce in ce mai alert dupa aceasta decada, reprezinta principala cauza pentru lasarea pometilor.

Mai departe, mostenirea genetica poate juca si ea un rol important. Este posibil sa fi revendicat aceasta trasatura din ADN-ul preluat de la mama ta.

Mai departe, pierderea brusca in greutate si obiceiurile alimentare nocive sunt alti factori ce pot determina imbatranirea chipului tau.

Adio, pometi lasati: ce exercitii fizice dau randament

Nu trebuie sa intri sub bisturiu sau sa te chinui cu injectii dureroase pentru a te bucura iar de pometi ispititori. Expertii spun ca exercitiile faciale executate cu consecventa iti pot darui din nou acel profil pe care si Kate Middleton sa fie geloasa.

Iata cateva exemple de yoga faciala ce te ajuta sa iti ridici in mod natural pometii!

O-ul salvator

Acest exercitiu recomandat de experti intareste musculatura pometilor si poate da un randament extrarodinar. Incepe prin a plasa degetele direct pe pometi, tragand de piele in sus pana ce e perfect intinsa. Deschide apoi gura, formand litera O exagerata, pana ce simti rezistenta in pometi. Stii ca ai nevoie de dedicare, asa ca mentine pozitia timp de 5 secunde si repeta de 10-15 ori.

Zambet fals

Ce mai conteaza ca te strambi in fata oglinzii atunci cand vei fi posesoara unor pometi mai ascutiti decat ai Angelinei Jolie? Urmatorul exercitiu e super simplu: zambeste larg, ostentativ, timp de 10 secunde, apoi repeta de 5 ori.

Obraji umflati, pometi irezistibili

Nu avem inca o pompa faciala, dar nu inseamna ca nu poti improviza una. Ia o gura mare de aer si umfla obrajii, mentinand timp de 10 secunde. Reia apoi exercitiul de 5 ori.

Remedii obraji lasati: ce altceva mai poti face

Gandul la pometii lasati te impiedica sa te bucuri de frumusetea ta? Mai sunt si alte practici pe care le poti adopta. Sfaturile de mai jos sunt insa mai putin eficiente decat exercitiile pe care ti le-am recomandat.

Masca cu avocado si miere

Teoretic, atat avocado, cat si mierea tonifica si hidrateaza, asa ca pot avea efect asupra pometilor lasati. Rezultatele vor fi mai degraba de fatada, fara a stimula muschii, dar imbunatatind aspectul pielii. Totodata, fructul de avocado include si acizi grasi care previn aparitia ridurilor.

Paseaza jumatate dintr-un avocado si amesteca cu doua linguri de miere, apoi aplica pasta rezultata pe pometi. Lasa sa actioneze timp de 15 minute si clateste cu apa calda, finisand cu un jet de apa rece pentru tonifiere naturala.

Ai grija la alimentatia ta

Mananca sanatos pentru a mentine pielea ferma si sanatoasa: acest sfat nu va remedia problema pometilor lasati, dar va preveni cu siguranta aparitia lor.

Asigura-te ca incluzi in dieta ta fructe si legume proaspete, nuci si seminte bogate in fibre, care vor impiedica retentia de apa si iti vor mentine acel profil cuceritor.

Cum rezolvi problema pometilor lasati prin machiaj

Vrei sa scapi de pometii aceia lasati ACUM? Solutia numarul 1 este machiajul! Produsele tale cosmetice, folosite cu iscusinta si talent, iti vor contura un chip tanar si atat de proaspat!

Apeleaza la un fard de obraz in culori tineresti!

Lasa la o parte acele tonuri de pamant sau nuante irizate, aurii, si imprieteneste-te din nou cu blush-ul roz, coral sau rosu, aplicat direct pe marul pometilor. Vei observa cum arati instant mai tanara!

Fardul de obraz Parisax e minunat daca doresti sa uiti de pometii lasati. Are o textura fina si pigmentata ce promite un finisaj profesional, de lunga durata. Blush-ul se aplica usor, conferind luminozitate tenului tau.

fard de obraz

Descopera magia bronzer-ului!

Atunci cand il folosesti precum un makeup expert, bronzer-ul e una dintre cele mai eficace metode de a ridica pometii. Alege un produs mat, care sa confere o finisare cu subton rece, nu irizat si nici stralucitor. Folosind o pensula profesionala, porneste de pe lina care uneste coltul extern al ochiului cu mijlocul urechii: acesta este punctul tau de plecare. De aici, aplica pe diagonala pana in coltul gurii. La final, estompeaza cu o pensula curata pentru un efect diafan.

Paleta de Contouring cu 6 nuante uscate de la Parisax raspunde nevoilor tale! E perfecta pentru corectarea aspectului pometilor lasati, cuprinzand o varietate de nuante. Nu uita ca tonurile mai deschise ilumineaza, iar cele mai inchise contureaza si subtiaza.

paleta contouring

Ai nevoie de un corector lichid!

Fereste-te de produsele sidefate in zona pometilor, caci mai degraba vor atrage atentia asupra pielii lasate. Poti insa sa iluminezi inteligent zona folosindu-te de un corector lichid intr-o nuanta mai deschisa decat cea pe care o folosesti in mod normal pentru a contura un aspect tineresc.

Corectorul lichid Kodi Concealer va face diferenta intre pometii lasati si cei tineri si cuceritori. Acopera ridurile fine si cele de expresie, fara a se strange in ele, si inlocuieste uleiurile cu agenti hidratanti care ingrijesc pielea si nu blocheaza porii. Tenul va arata incredibil de proaspat si de luminos.

corector

Contureaza chipul cu un fond de ten!

Contouring-ul cu fond de ten e cu adevarat test de expert, dar rezultatele vor fi fabuloase tocmai pentru ca par naturale. Pentru a contura pometii, foloseste un fond de ten mai deschis decat cel pe care il utilizezi in mod normal in aceasta zona. Nu uita ca la final sa uniformizezi!

Aminteste-ti sfatul de a folosi produse matifiante! Ai toate increderea in Fondul de ten matifiant PAESE Unique Matt Foundation, ce acopera si cele mai incapatanate imperfectiuni ale pielii. Formula cremoasa cu finis mat satinat si efect soft-focus iti pune in evidenta pometii, iar compozitia bogata in acid hialuronic hidrateaza pielea, netezind ridurile.

fond de ten paese

Iluminatorul nu pleaca nicaieri!

Fireste ca nu puteam uita de eroul tendintelor actuale de machiaj, atat de laudatul highlighter. Dupa cum te-am invatat si mai sus, evita formulele de tip pudra si alege un produs lichid, hidratant. Pozitionarea sa e esentiala: sus, deasupra pometilor, niciodata sub ei.

Tu si iluminatorul lichid Kodi Shimmer Highlighter Moisture va veti intelege la perfectie. Confera stralucire machiajului, punand superb in evidenta zonele pe care e aplicat, si hidrateaza usor, astfel ca tu te vei remarca fara probleme. E adorabil!

iluminator

Asa ridici in mod natural pometii lasati! Bucura-te de un efect de improspatare si intinerire cu ajutorul produselor de la Pastel3!