Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



16 remedii impotriva parului gras

16 remedii impotriva parului gras

Posted by Cristina Enache on

Din pricina supraproductiei de sebum ai inceput sa te speli in fiecare zi si ti-ai facut depozite consistente de palarii, sepci si esarfe cu care sa te acoperi in nesuferitele bad hair day? Parul gras are insa remedii, asa cum o sa vezi mai jos, si acestea nu presupun sa tai fara mila suvitele care te-au suparat ca sa le arati tu lor.

Cum apare parul gras, ce produse sa folosesti si la ca remedii naturale sa apelezi vom cerceta impreuna in randurile urmatoare!

Care sunt cauzele ingrasarii parului?

In mod natural, parul secreta uleiuri prin intermediul glandelor sebacee situate la nivelul scalpului. Nu te stramba deranjata de acest mic amanunt de anatomie: rolul sebumului e sa hidrateze, sa formeze un strat protector la suprafata cuticulei si sa respinga apa care ar putea usca firul.

Insa atunci cand, din diverse motive (printre care faptul ca te speli prea rar sau prea des pe cap), aceste glande incep sa isi sporeasca productia, parul va deveni uleios. Nu numai secretia sporita de sebum in urma aplicarii unor reguli necorespunzatoare de igiena sta insa la baza parului gras. Sunt si alte cauze, printre care dezechilibrele hormonale ce pot avea loc in preajma menstruatiei, la pubertate sau la menopauza, umiditatea, transpiratia, folosirea periilor de par sau a fetelor de perna murdare, deficientele de vitamina B sau utilizarea unor produse cosmetice necorespunzatoare.

Par gras: remedii naturiste

Vrei sa scapi de parul gras? Arunca o privire in camara, in bucataria sau in frigiderul tau!

Iata ce te va ajuta!

Uleiul de tea tree

Parul gras are nevoie de remedii care sa tinteasca si matreata? Tea tree e un raspuns. Proprietatile antifungice sunt cele care il recomanda: dilueaza 15 picaturi in ulei de cocos, aplicand mai intai la radacina si distribuind apoi si pe lungimi. Lasa sa actioneze timp de o ora inainte de a clati.

Otet

pH-ul acid al otetului il transforma intr-un inamic al parului gras. Amesteca 2-3 lingurite de otet cu o cana de apa si clateste parul spalat in prealabil cu un sampon adecvat. Dupa cateva minute finiseaza cu un jet de apa rece.

Bicarbonat de sodiu

Desi acest ingredient nu e acid, ci alcalin, functioneaza la fel de bine, si poate constitui si o varianta de sampon uscat natural. Dupa ce obtii o pasta din 2-3 linguri de bicarbonat si apa, aplica pe scalp si clateste dupa 5 minute. Tine insa cont ca acest remediu natural pentru par gras poate usca excesiv.

Suc de lamaie

Continand acid citric, lamaia poate sa inhibe productia de sebum. Mixeaza 4-5 linguri de suc de lamaie cu 2 cani de apa distilata, pastreaza la frigider si clateste parul spalat in prealabil. Dupa 10 minute, indeparteaza cu apa rece. Daca ai parul inchis la culoare, lamaia il poate decolora usor.

Aloe vera

Un extraordinar melange de calitati astringente si hranitoare, aloe vera reduce productia de sebum si actioneaza minunat in combinatie cu lamaia, amestecand 1-2 linguri de suc de aloe vera cu o lingura de suc de lamaie. Incorporeaza apoi intr-o cana de apa si clateste parul dupa spalare. Marele atu al acestui remediu pentru par gras e ca poate fi folosit saptamanal.

Par gras remedii rapide

Cat ai bate din palme: se poate sa scapi atat de repede de parul gras? Nu pe termen lung, dar exista solutii rapide care actioneaza eficient.

Una dintre ele este samponul uscat. Samponul uscat Alfaparf Style Stories Dry Shampoo absoarbe excesul de ulei si lasa parul usor si parfumat, imbunatatind de asemenea volumul si conferind o textura minunata pentru stilizare rapida.

Daca, din diverse motive, nu vrei sa folosesti sampon uscat, poti aplica pudra de talc la radacina parului. Daca esti bruneta sau satena, amesteca pudra cu cacao.

Un alt remediu rapid contra parului gras este sa usuci parul cu foehn-ul. Uscatorul de par ajuta la eliminarea sebumului de la radacina si absoarbe uleiurile secretate de scalp. Protejeaza, insa, folosind o temperatura scazuta.

Nu in ultimul rand, folosirea unui sampon clarificant e un sfat de milioane al stilistilor. Eliminand depunerile de pe fir si de pe scalp care pot ingrasa parul, purificand si curatand in profunzime, acest produs e must-have.

Foloseste un sampon clarificant special conceput pentru parul gras, asa cum e PAUL MITCHELL Clarifying Shampoo Two. E excelent pentru ca reduce secretia de sebum in timp ce curata in profunzime, impresionand cu mirosul proaspat de lamaie si cu senzatia de prospetime.

Par gras: remedii fara spalare

Principala cale prin care poti scapa de sebum este spaland parul, dar te intelegem daca esti grabita si nu poti face nimic in acest sens. In cazul acesta, una dintre caile prin care poti trisa e sa iti prinzi parul intr-un coc inalt. Aspectul uleios poate deveni sleek, neted si stralucitor, iar uleiurile pot chiar sa functioneze in favoarea ta, hranind cuticula si pregatind-o pentru baia pe care nu o mai poti amana a doua zi.

Cum previi ingrasarea parului

Parul gras are remedii, dar parca mai bine e sa actionezi inainte ca sebumul sa devina o problema. Iata cum!

Foloseste numai produse pentru par gras!

Investind in sampoane, masti si tratamente pentru par gras stii ca dai firului toata sustinerea necesara.

Vei aprecia cu siguranta Pachetul de tratament pentru par gras fara parabeni Oyster Cutinol Be Cool Pack. Contine sampon pentru par gras Oyster Cutinol Be Cool (250 ml) si lotiune tratament pentru par gras Oyster Be Cool (100 ml), avand la baza proprietati de sebum-control si incluzand complexul de tiolisina si acid glicolic pentru a exfolia, a curata si a preveni ingrasarea ulterioara.

pachet pentru par gras

Utilizeaza mereu balsam.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le comit femeile cu par gras este sa renunte la balsam, considerand ca acesta ingrasa si mai tare. Dar, lipsite de hidratare, glandele sebacee cauta sa compenseze si isi sporesc productia, de unde reteta pentru dezastru.

Poti folosi un produs pentru uz zilnic, asa cum este ARTEGO Every Day Conditioner, cu actiune delicata, ce nu incarca parul, ci mentine hidratarea si reda aspectul moale si catifelat.

balsam uz zilnic

Spala parul cum se cuvine.

Sunt trucuri de spalare de care va avea de profitat parul gras. Incearca sa nu il speli in fiecare zi, ci macar o data la doua zile. Aplica samponul cu precadere la radacina, fara a freca prea tare, ca sa nu stimulezi activitatea glandelor sebacee, apoi raspandeste pe lungimi. Clateste cu apa calda sau rece, daca suporti, niciodata cu apa fierbinte. De asemenea, asigura-te ca ai eliminat tot produsul dupa ce te speli pe cap.

Fii atenta si la cantitatea de produse folosite. Nu exagera, caci prea mult sampon sau balsam pot ingrasa parul.

Curata accesoriile de par frecvent.

Peria, elasticele, agrafele sau clestisorii de par trebuie curatati cu dedicare. De multe ori, ei sunt principala cauza a ingrasarii parului.

Nu te pieptana prea des.

Regula celor 100 de treceri ale periei prin par? E practic punctul de pornire al unor glande sebacee suparate si prea active. Piaptana parul numai cand e cazul, dimineata sau inainte sa te aranjezi.

Fii blanda cu parul.

Unul dintre remediile pentru par gras e blandetea. Nu pieptana agresiv, nu recurge in mod frecvent la aparatele de coafat, las-o mai moale cu colorarea si decolorarea, nu stiliza parul numai in coafuri agresive. Din cand in cand, poarta-l liber, pe umeri, ca sa incurajezi distributia uniforma a uleiurilor.

Remedii pentru parul gras? Sigur, exista, si inca cu prisosinta! La Pastel3 gasesti produse dedicate acestui tip de par, fie ca vrei sa previi sau sa tratezi.