Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



6 produse de care ai nevoie pentru a scapa de semnele post acnee

6 produse de care ai nevoie pentru a scapa de semnele post acnee

Posted by Cristina Enache on

 

Nu e suparator numai ca ai suferit de cosuri, dar de cele mai multe ori se intampla in asa fel incat ajungi sa patimesti apoi si din cauza semnelor post acnee. Stim, e nedrept, si arata cat de injusta e viata, dar avem si vesti bune: cu un tratament consistent, multe dintre aceste pete sau zone cu relief neregulat pot sa dispara.

Afla mai jos totul despre cum sa scapi de semnele pot acneice!

Ce tipuri de semne post acnee exista?

Cum, nu e doar un tip de cicatrice? Din pacate, nu! Daca modalitatea de formare a semnelor post acnee e aceeasi, ele aparand atunci cand radacinile cosului afecteaza tesuturile subcutanate, tipologia lor e fundamental diferita. E esential sa cunosti aceste diferente fiindca numai in baza lor poti trata apoi leziunea.

Principalul tip de semne post acnee sunt cicatricele atrofice. La randul lor, si acestea vor avea un aspect diferit. Cele de tip „spargator de gheata” (icepick) au forma de V si sunt in general inguste si superficiale, iar cele „vagon de marfa” (boxcar) sunt mai intinse, asemanatoare unui U. Nu uitam nici de cicatricele „valurite” (rolling) cu un aspect ondulat.

Semnele post acnee hipertrofice sunt proeminente, aparand cu predilectie pe spate, gat, obraji, sub mandibula sau pe piept.

Nu in ultimul rand, cicatricele keloide sunt depozite de piele ingrosata, agravate si de hiperpigmentare, mai inchise la culoare. Sa nu te mire daca te dor sau te mananca, nu e doar in mintea ta. Ce sa mai retii? Ca, din pacate, sunt mai greu de tratat, putand revendica si necesitatea unor operatii chirurgicale.

Semne post acnee tratament

Am vazut cate tipuri de cicatrice exista (cine ar fi crezut ca acel cos poate fi atat de buclucas?!), dar cum le poti trata? Bine ai venit la partea noastra preferata!

Acizi

Cea mai raspandita modalitate de tratament a semnelor post acnee raman acizii. Dintre acestia, acizii AHA (alfa hidroxi) pot sa indeparteze pielea moarta si sa previna blocarea porilor, ceea ce e esential fiindca practic astfel si previn aparitia acneei. Altfel, exfoliaza si reduc neregularitatile pielii, fiind utili in cazul tuturor semnelor post acnee.

Ai nevoie de Peeling-ul sub forma de concentrat cu AHA Anubis New Even Renewal Peel. Are drept tinta oxigenarea si regenerarea celulara si e recomandat pentru pielea uscata, abraziva, deshidratata, lipsita de elasticitate si chiar pentru tratarea tenului acneic, a semnelor post-acnee, cicatricelor sau cheloidelor. Tenul va arata mai neted si mai frumos, intinerit gratie combinatiei de acizi AHA, Vitamina B5, Peptide de Colagen, Extract de Macese, Vitamina A, C, E, Glabridin si Aloe Vera.

peeling cu acid AHA

Acidul lactic prezinta atuul ca e mai delicat, dar in acelasi timp se poate dovedi si mai putin eficient contra semnelor acute. Imbunatateste textura, aspectul, pigmentarea si decoloreaza cicatricele. Poti sa folosesti si otet de mere, bogat in acid lactic, dar ai grija caci poate irita pielea.

Acidul salicilic e prietenul la nevoie al pielii afectate de acnee. E unul dintre cele mai recomandate tratamente contra semnelor post acnee, exfoliind, diminuand umflatura si roseata si prevenind cicatricele.

De mare ajutor iti va fi Concentratul Roll On pentru pete Anubis Shining Line Whitening Roll On, minunat contra petelor cauzate de expunerea la soare, inaintarea in varsta, sarcina, hormoni sau acnee. Contine o super combinatie de ingrediente (Acid Kojic, Glabridin, Arbutina, Vitamina C, Aloe Vera, AHA, Acid Salicilic) si stimuleaza sinteza de colagen si efectele nocive ale radicalilor liberi.

concentrat pentru pete roll-on

Retinoizi

Acest derivat al vitaminei A e responsabil nu numai cu sporirea regenerarii si intinerii pielii, dovedindu-se un agent anti-age minunat, ci si cu reducerea decolorarii tenului si semnelor post acnee. Fii insa atenta caci e musai sa asociezi retinoizii cu protectie solara.

Nu glumim deloc atunci cand spunem ca Crema reparatoare pentru ten mixt/gras SKEYNDOR Power Retinol Intensive Repairing Emulsion poate reintineri si sterge ca un burete petele semnele post acnee. Lupta contra efectelor adverse ale fotoimbatranirii, dar trebuie neaparat asociata cu un produs cu SPF, caci poate creste sensibilitatea pielii.

crema reparatoare

Vitamina C

Nu numai ca ilumineaza si reduce hiperpigmentarea, dar vitamina C are si rolul de a minimiza aspectul petelor post acnee pentru ca intensifica revitalizarea pielii si creste productia de colagen.

Serul Cu Vitamina C 10% PAESE Serum With Vitamin C 10% o sa iti daruiasca un ten mai neted si mai catifelat. Contine % vitamina C cu efecte antioxidante puternice, alaturi de ulei de baobab, ulei de seminte de struguri, ulei de macese si ulei de trandafiri, un super elixir anti semne de acnee.

ser cu vitamina C

Alte tratamente pe care poti miza impotriva urmelor pe care ti le-au lasat cosurile sunt: microneedling, terapie cu laser, microchirugie, fillere sau peeling chimic.

Tratamente naturiste pentru semnele post acnee

Lipsite de efectele adverse pe care multe terapii invazive le pot avea, tratamentele naturiste prezinta insa si dezavantajul ca au o eficienta mai scazuta si un efect tardiv. Cum nu prilejuiesc insa niciun rau, le poti folosi linisita. Uite ce poate da roade:

  • uleiul de chimen negru, ce reduce pigmentarea;
  • uleiul de macese, pentru uniformizarea nuantei tenului;
  • mierea, ce stimuleaza vindecarea cicatricelor;
  • aloe vera, care hidrateaza si calmeaza tenul cu semne post acnee.

Crema pentru semnele post acneice

Cauti o crema pentru a trata semnele post acnee?

Iti poate fi de un real ajutor Crema anti- acnee cu acid glicolic Bruno Vassari AHA Glycolic Cream 10%. Combina actiunea acizilor AHA cu cea a vitaminei E, avand o formula pe care tenul tau o va adora. Nu numai ca indeparteaza celulele moarte, dar stimuleaza regenerarea pielii, imbunatatind aspectul semnelor post acnee si al ridurilor. Compozitia e completata de moleculele de apa si extractul de nuci de Kola tonic si decongestionant.

crema cu acid glicolic

Ser semne post acneice

Stim ca de multe ori serumurile presupun o eficienta mai mare, asa ca iti recomandam cu drag un produs ce „vine de hac” semnelor lasate de acnee.

E vorba despre Serumul pentru Ten Acneic Mario Badescu Anti Acne Serum, destinat tenului afectat de eruptii cutanate si cosuri/acnee. Prevenind eruptiile inainte ca acestea sa apara, are o formula sub forma de gel, cu acid salicilic, ideala pentru tenul sensibil. Curata si luminoasa, fara urme de acnee, pielea ta e cuceritoare.

ser pentru ten acneic

Te temi de semnele post acnee? Nici nu mai e nevoie, cu ajutorul acestor produse! Incearca-le si sunt gata sa iti demonstreze ca formula lor nu e numai rodul unor povesti frumoase, si-a propus sa nu te dezamageasca.