Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



6 tratamente pentru par uscat pe care sa le incerci acasa

6 tratamente pentru par uscat pe care sa le incerci acasa

Posted by Cristina Enache on

Mai ales vara, problema parului uscat poate deveni coplesitoare. Orice i-ai face, nu mai vrea sa stea asa cum il asezi si pace, iar aspectul sau trist, aproape jalnic, parca iti frange inima. Si totusi, ce e de facut?

Atunci cand parul e deteriorat sau descuamat in profunzime, o sa vezi ca aria optiunilor tale se restrange destul de mult si ca cel mai adesea numai o vizita la salon te mai poate salva. Dar cand parul e „doar” uscat, ai mai multe perspective la indemana.

Afla mai jos ce cauzeaza uscarea parului si care sunt cele mai bune tratamente pentru par uscat, pe care sa le testezi chiar in intimitatea caminului tau!

De ce se usuca parul?

Exista patru cauze mari si late pentru care te confrunti cu uscarea parului: mediul, alegerile de hairstyling, unele afectiuni medicale si alimentatia. Sa le luam pe rand!

Practic, parul uscat apare atunci cand cuticula, din motivele enumerate mai sus, nu mai reuseste sa mai retina apa. Firul contine trei straturi, cel exterior fiind bogat in uleiuri care le hidrateaza si protejeaza si pe cele interioare. Ei bine, atunci cand intervine deshidratarea, acest scenariu „o ia razna” si, ca intr-un film horror, parul isi pierde stralucirea si isi compromite sanatatea.

Revenind la cauzele parului uscat, uite de ce sa te feresti!

Mediu: climatele uscate si fierbinti, expunerea excesiva a parului la soare sau la vant, inotul frecvent in mare sau in piscine a caror apa a fost tratata cu clor.

Greseli de hairstyling: te speli prea des pe cap, nu folosesti balsam, folosesti produse de ingrijire sau stilizare prea agresive, iti vopsesti sau iti decolorezi des parul, te usuci cu foehnul la temperatura ridicata, folosesti aparate de styling pe baza de caldura asa cum sunt placa, ondulatorul sau peria rotativa.

Sunt si cateva afectiuni care pot produce uscarea paurlui, precum anorexia, hipoparatiroidismul (afectiune destul de rara, in care glandele paratiroide nu sintetizeaza suficient hormon paratiroidian, facand sa scada nivelul calciului din sange si sa creasca cel al fosforului), sindromul Menkes (celulele nu absorb suficient cupru, producand uscaciunea) sau hipotiroidismul (glandele nu produc suficienti hormoni tiroidieni).

Totodata, si alimenatia precara poate sa lipseasca parul de nutrientii de care are nevoie ca sa fie moale, sanatos si stralucitor. Proteinele, vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru starea de bine a cuticulei, iar daca doresti sa contracarezi aceasta problema, consuma mai multe oua, peste, fructe de padure, nuci, spanac, leguminoase, avocado, portocale sau legume cu frunze verzi. Poti de asemenea lua stimulente sau multivitamine, concentrandu-te pe acizii Omega-3, vitamina C, vitamina E sau capsule din ulei de peste.

Tratamente naturiste pentru par uscat

Vrei sa apelezi la natura ca sa iti tratezi parul uscat? Uite cum poti proceda!

Fa din ou un ingredient de marca in bucataria ta! Nu sunt numai super delicioase in farfurie, dar si pline de beneficii pentru parul tau. Poti include albusul de ou in sampon, atunci cand te speli pe cap, sau poti pregati o masca dintr-un ou batut bine intr-un bol, caruia sa ii adaugi doua lingurite de iaurt si una de miere. Amesteca bine si apoi aplica pe parul spalat cu sampon, urmand sa lasi sa actioneze timp de pana la o ora. Clateste si bucura-te de o podoaba capilara care a uitat ca a fost uscata candva.

Clateste-te pe par cu otet! Otetul nu e numai un tratament naturist perfect pentru parul incarcat si gras, dar si pentru cel uscat, dovedindu-se un aliat polivalent. Mixeaza un sfert de cana de otet de mere cu trei sferturi de cana de apa si aplica la ultima clatire. Poti recurge apoi la un balsam fara clatire ca sa mentii hidratarea parului uscat.

Masaj cu uleiuri. Suna pe cat de bine se simte si crede-ne cand iti spunem ca e un miracol pentru parul uscat. Poti alege orice ulei iti surade (cocos, avocado, migdale, masline, argan, ricin, etc) pe care sa il incalzesti, dar, atentie, sa nu il aduci la punctul de fierbere (testeaza pe mana ca sa te asiguri ca nu arde). Maseaza pe par, pentru cateva minute, aplicand si pe scalp, daca resimti nevoia, apoi acopera parul cu un prosop cald si tine circa 30-45 de minute. Sigur, daca ai timp berechet si vointa, poti sa utilizezi acest tratament pentru par uscat si peste noapte! Spala-te apoi pe cap si urmeaza ritualul clasic de ingrijire.

Cele mai bune tratamente pentru par uscat

La Pastel3 te asteapta ordonate si disciplinate multiple tratamente pentru par uscat! Iata ce poti incerca.

Unul dintre cele mai bune tratamente pentru par uscat, cu proprietati de restructurare si de intensificare a stralucirii, sunt Cristalele lichide de in Oyster Fixi Cherastille Liquid Crystals. Imbogatit cu seminte de in, produsul lasa parul moale si usor de aranjat si ii restaureaza hidratarea.

Iti plac uleiurile, dar parca ti se pare prea complicat sa urmezi procesul pe care ti l-am recomandat mai sus? Atunci testeaza Uleiul Nutritiv cu Argan si Marula OYSTER Cutinol Plus Nutritive Oil, magie pura pentru parul tern, uscat, lipsit de vitalitate. Hraneste cutiula fara sa o ingreuneze, astfel ca aceasta ramane moale si stralucitoare, si disciplineaza parul avand efect anti-incretire si anti-electrizare. In plus, ne promite ca o sa trateze si varfurile despicate: ce ti-ai mai putea dori?

Si o masca de par poate fi un tratament pentru par uscat de-a dreptul exceptional, mai ales daca doresti sa economisesti timp. Masca cu miere pentru par uscat Oyster Sublime Nourishing and Silky Honey Cream e un exemplu bun in acest sens, fiind dedicata parului uscat si deteriorat, fara stralucire. Include miere, renumita pentru proprietatile umectante, si un complex de multivitamine si minerale care lasa parul moale si stralucitor. O sa faca diferenta pentru parul tau!

Cauti tratamente pentru par uscat? La Pastel3 avem cele mai bune recomandari, pentru ca parul tau sa isi regaseasca vitalitatea!