Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



7 idei de tunsori pentru femeile trecute de 50 de ani

7 idei de tunsori pentru femeile trecute de 50 de ani

Posted by Alexandra Vasile on

Se spune ca adevarata incredere in fortele tale si in frumusetea cu care ai fost inzestrata o capeti abia dupa 50 de ani. Suntem intrutotul de acord, mai ales ca exista atat de multe femei superbe la aceasta varsta.

Insa trebuie sa stii ca principalul avantaj al acestor doamne care pur si simplu stralucesc este legat de deplina autocunoastere. Dupa o anumita varsta, inveti sa te apreciezi si sa stii la perfectie ce anume ti se potriveste si cum sa te pui in evidenta.

Tunsorile fac parte din acest arsenal de seductie al femeilor de peste 50 de ani: daca vei alege acel haircut unic care te pune in evidenta, vei fi mai frumoasa ca oricand. La fel de important este sa fii convinsa ca nu exista limite sau oprelisti: orice tunsoare ti se potriveste, atat timp cat apelezi la liniile potrivite. Iata 7 idei de tunsori perfecte pentru femeile de peste 50 de ani!

Tunsori pentru par scurt

Parul scurt este cel mai des abordat de catre femeile de peste 50 de ani. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca reprezinta o tunsoare usor de aranjat, plina de energie si extrem de practica. Iata care sunt cele mai bune variante!

Kris Jenner a dat nastere unora dintre cele mai frumoase femei ale planetei! Fie ca esti sau nu fana a celor 5 fete din clanul Jenner-Kardashian, nu poti nega faptul ca, dincolo de machiaj sau operatii, au trasaturi native extrem de frumoase. De acelasi farnec da dovada si conducatoarea clanului, Kris, care arata fabulos in compania unei tunsori pixie. Secretul? Abordeaza, precum ea, linii naturale si evita tunsorile mult prea scurte, masculine, potrivite mai degraba fetelor foarte tinere. Cateva suvite care incadreaza fata vor avea un efect de iluminare si intinerire.

Sursa foto: Instagram

Bobul scurt e de asemenea una dintre tunsorile momentului care arata genial pe femeile trecute de 50 de ani. Helen Mirren ne dovedeste cum trebuie sa aranjam aceasta tunsoare: in trepte usor ondulate, care incadreaza chipul si ii confera prospetime si feminitate. Adauga si un breton filat, cu suvite pana la nivelul sprancenele, care atrag atentia asupra ochilor, ce sclipesc a tinerete.

Sursa foto: Instagram

Incheiem cu a treia tunsoare scurta pentru femeile de peste 50 de ani, bobul ondulat. Formeaza bucle in directie opusa chipului tau, care sa „iti deschida fata”. Jane Fonda arata spectaculos si ne dovedeste ca iti poti pastra farmecul dupa ce inaintezi in varsta. Ai grija sa fii mereu proaspat spalata pe cap si nu uita sa iti reimprospatezi culoarea parului.

Sursa foto: Instagram

Un alt sfat de care sa tii cont? Evita sa folosesti fixativ pe aceste coafuri, deoarece efectul final ar putea fi prea dur pentru trasaturile tale. O idee mult mai buna este un spray de stilizare, care sa confere volum si naturalete. Keune Style Salt Mist ofera textura si volum, cu o finisare si flexibila.

Sursa foto: Pastel3

Spray pentru texturizare si volum - Keune Style Salt Mist 200 ml

Tunsori pentru par mediu

Bobul lung e tunsoarea vedeta a ultimilor ani, iar aerul chic si fresh pe care il ofera se dovedeste perfect pentru femeile de peste 50 de ani.

Un LOB pana in dreptul umerior, buclat, va conferi feminitate trasaturilor tale. Alege o carare laterala, tapand parul la radacina, pentru un plus de volum. Parul des este asociat cu tineretea si cu frumusetea, de aceea trebuie sa te folosesti de orice truc posibil pentru a-l obtine.

Sursa foto: Instagram

Michelle Obama ne arata cum poate functiona si un bob mediu pe par drept. Daca nu ai chef sa iti buclezi parul in fiecare zi, cere stilistului sa iti tunda trepte care sa adauge bogatie suvitelor. Cararea pe o parte imprima acelasi dinamism!

Sursa foto: Instagram

Unul dintre produsele care se vor dovedi perfecte pentru tine este un sampon uscat. Am spus ca, dupa 50 de ani, nu iti mai permiti sa iti porti parul altfel decat curat si proaspat spalat, iar samponul uscat te va ajuta in acest sens. De asemenea, acest produs confera si definire si volum suvitelor, alte atuuri pentru tine. Fudge Dry Shampoo e unul dintre aliatii tai!

Sursa foto: Pastel3

FUDGE Dry Shampoo - Sampon uscat 200 gr

Tunsori pentru parul lung

Ideea ca femeile de peste 50 de ani ar trebui sa isi tunda parul e o preconceptie si nimic mai mult.

Dimpotriva, uite cat de bine arata Christie Brinkley la peste 60 de ani cu parul lung si buclat. Aceasta coafura va conferi delicatete si romantism trasaturilor. Cararea poate fi pe mijloc sau intr-o parte, pentru mai mult volum la radacina.

Sursa foto: Instagram

Bretonul conjugat cu parul lung e de asemenea o idee formidabila de styling. Acesta ascunde ridurile de pe frunte (pe care le au si fetele de 30 de ani), asa ca va reprezenta un plus. Suvitele mai deschise la culoare intercalate in parul tau sunt de asemenea exceptionale, deoarece ilumineaza trasaturile.

Sursa foto: Instagram

Ca sa iti poti mentine parul lung, ai nevoie de hidratare, despre care stim ca e problematica dupa o anumita varsta. Investeste intr-un ser de par profesional, care sa ingrijeasca parul in profunzime. Oyster Cutinol Ser Rebirth reconstruieste cuticula si ofera si volumul atat de dorit suvitelor tale.

Sursa foto: Pastel3

OYSTER Cutinol Ser Rebirth pentru reconstructie

Nuante de par care te intineresc

Culoarea parului e extrem de importanta daca iti doresti un efect de improspatare a trasaturilor. Parul carunt, natural, poate fi o idee excelenta, mai ales daca ai grija de el si se afla intr-o stare perfecta.

Blondul foarte deschis ofera luminozitate si te intinereste. Opteaza insa pentru o culoare in perfect acord cu tonul pielii tale, pentru ca nu iti permiti greseli: platina daca ai piele rece si auriu daca ai ten cald.

Sursa foto: Instagram

In cazul in care esti bruneta, nu ar strica sa adaugi cateva suvite caramel in cosite. Acestea te vor deschide la fata si vor sterge ani de pe chip; iti vine sa crezi ca Halle Berry are peste 50 de ani?

Sursa foto: Instagram

Brunetul nu e recomandat atunci cand ai intrat in a sasea decada a vietii tale, fiind considerat mult prea dur. Este cazul si cu roscatul prea focos, ce ar trebui sa ramana un aramiu stins. O singura exceptie: daca aceste nuante sunt culorile tale naturale si ai albit frumos, le poti pastra linisitita.

Acestea sunt cele mai potrivite tunsori pentru femeile de peste 50 de ani! Tine cont de recomandarile noastre pentru parul scurt, mediu sau lung si pune-ti in valoare frumusetea!