Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



7 motive sa folosesti ceara de fixare a sprancenelor

7 motive sa folosesti ceara de fixare a sprancenelor

Posted by Cristina Enache on

Ce regretam cel mai adesea din calatoria de descoperire a propriei frumuseti? Experimentele cu sprancenele! Daca in adolescenta multe dintre noi am cazut prada freneziei pensatului excesiv, in ultimii ani am descoperit farmecul sprancenelor pline si bogate, iar industria cosmetica s-a conformat, axandu-se pe produse de beauty care sa ne puna in evidenta mandretea de sprancene. Intre acestea, ceara de fixare pentru sprancene ocupa un loc privilegiat.

Afla din randurile de mai jos de ce o iubim si cum sa o folosesti!

Ceara de fixare pentru sprancene: ce este?

Gel, pomada, creion, fard: pare ca galeria produselor dedicate ingrijrii sprancenelor nu se mai termina. Trebuie sa spunem ca admiram inventivitatea creatorilor de beauty si incapatanarea care le da aripi sa nu se multumeasca pana ce nu descopera formula care ne satisface toate pretentiile.

Daca esti familiara cu unul dintre trendurile care au luat cu asalt Instagram-ul, cel al „sapunului pentru sprancene”, afla ca ceara are o compozitie mult asemanatoare. Principala diferenta este ca, daca in cazul sapunului aveai nevoie de apa sau de un produs de fixare pentru activare, ceara face totul de una singura.

Acest produs este minunat daca iti doresti sprancene bogate si pline, impecabil aranjate, care isi pastreaza forma pentru tot restul zilei. Ceara de fixare pentru sprancene e de asemenea ideala daca esti adepta a trendului sprancenelor dese, fluffy, sau al sprancenelor rebele, cu look feathery.

Ce mai trebuie sa stii despre ceara de fixare pentru sprancene? Ca e disponibila in diverse formule, dupa placul si preferinta ta de utilizare. Poti alege texturi de fard, de creion sau de pomada, transparente sau (mai rar) colorate, o varianta hibrid amestecata cu pigment de nuantare.

De ce preferam ceara de fixare pentru sprancene?

Adori look-ul „glossy” si pielea cu aspect „de sticla” sau de portelan? Ai alege oricand iluminatorul in locul pudrei bronzante si crema BB pe post de fond de ten? Fetele care prefera un aspect natural si totodata ingrijit se vor indragosti de ceara de fixare pentru sprancene.

Iata care sunt avantajele acesteia!

  • E muuult mai rezistenta decat gelul. In topul celor mai „puternice” optiuni de fixare a sprancenelor, ceara se afla cu siguranta pe primele pozitii. Formula sa rezistenta si densa iti garanteaza ca pana si cele mai rebele si mai neimblanzite fire vor sta cuminti la locul lor.
  • Ceara are sapun in compozitie, ceea ce inseamna ca e waterproof. Ceara de fixare pentru sprancene nu o sa se scurga inestetic, asa cum s-ar intampla cu fardul sau cu creionul, daca te prinde ploaia sau te cuprind emotiile si tragi o repriza buna de plans. Acest produs nu este solubil in apa.
  • Poti contura forme inedite. Sa spunem ca iti plac sprancenele drepte, precum cele purtate cu gratie de Audrey Hepburn, despre care expertii afirma ca intineresc cu ani buni. Sau preferi sprancenele „feathery”, in care firele sunt pieptanate in forma unor pene. Cert este ca ceara de fixare pentru sprancene te va ajuta sa obtii aceste look-uri in tendinte.
  • Da impresia de sprancene mai luminoase. Un fir de par luminos pare mai tanar, asadar, sprancenele date cu ceara iti vor taia automat ani din buletin. Evita insa formulele infuzate cu sclipici sau prea bogat pigmentate, caci nu se potrivesc oricui si cu siguranta nu sunt compatibile cu un look de zi.
  • Poate ingrosa firul de par. Ceara are o textura mai densa decat fardul pulbere, asa ca va ingrosa firul de par si va imbogati astfel in mod natural sprancenele. Nu o sa iti vina sa crezi cat de vizibila e diferenta.
  • Nu are nevoie de apa sau de un spray de activare. Adoram sapunurile pentru sprancene, dar nu erau cele mai prietenoase formule, dat fiind faptul ca aveau nevoie de apa sau de un produs de fixare pentru activare. Nu este cazul cu draga noastra ceara.
  • Nu incarca firul de par. Spre deosebire de formulele de ceara traditionala, care puteau lasa reziduuri pe firul de par, ceara moderna de fixare a sprancenelor e ferita de acest pacat.

Cand se aplica ceara de sprancene

Vrei un look natural sau wild obtinut cu ajutorul cerii de fixare pentru sprancene? Atunci variaza modalitatea de aplicare!

In general, ceara de fixare pentru sprancene se foloseste ca al doilea pas in aranjarea sprancenelor, dupa pieptanare.

Astfel, incepe prin a peria sprancenele in prealabil curatate in forma dorita.

Urmeaza sa intinzi ceara cu ajutorul unei pensule angulare. Foloseste miscari scurte, nu ample, in directia de crestere a firului de par.

Estompeaza si uniformizeaza. Ca sa te asiguri ca look-ul e cat mai natural, e bine sa te feresti de excese.

Desigur, ceara de fixare pentru sprancene poate fi folosita si in tandem cu alte produse!

Vrei sprancene si definite, si fixate? Ceara transparenta e posibil sa nu iti fie singura de ajutor, asa ca e bine sa combini cu un fard pudra. Amesteca o cantitate mica de fard cu ceara si aplica in acele zone in care firele sunt mai rare sau pe toata suprafata sprancenei. Pentru compatibilitate perfecta, poti asocia mai multe culori de farduri pana ce obtii nuanta ce ti se potriveste manusa.

Daca iti doresti un efect super natural, aplica ceara cu degetele, nu cu o pensula. Acest truc e magic daca doresti sa recreezi efectul de sprancene „feathery”.

Ceara de fixare pentru sprancene: 2 produse must-have

Atentie, sprancenele tale sunt gata sa isi regaseasca eroinele in randurile de mai jos!

Daca iti place ceara de fixare pentru sprancene clasica, transparenta, atunci opteaza pentru Paleta de sprancene de la Parisax. Ai intr-un singur loc tot ce iti trebuie pentru un look impecabil. Ideal pentru a obtine exact acea forma la care visai, kitul include o ceara transparenta, doua iluminatoare, o pensula si o perie. Poti recrea cu ajutorul lor toate propunerile de mai sus.

paleta pentru sprancene

Esti mai degraba adepta unui machiaj practic sau nu ai mult timp la dispozitie sa te aranjezi? Atunci vei adora Fardul-ceara pentru sprancene PAESE Browshadow with Wax, o formula hibrid care va satisface si cele mai pretentioase gusturi. Definind si corectand sprancenele dintr-un singur gest, produsul asigura colorare si nuantare naturala, fixare si rezistenta indelungata. Chiar nu mai ai ce ii cere!

paleta pentru sprancene

Ceara de fixare pentru sprancene este produsul ce trebuie incercat pentru a scoate la iveala tot ce e mai frumos in sprancenele tale. La Pastel3 gasesti produse care iti transforma in realitate visul de a avea sprancene demne de o diva!