Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



8 produse de care ai nevoie pentru un tratament facial acasa

8 produse de care ai nevoie pentru un tratament facial acasa

Posted by Cristina Enache on

Pielea ta arata terna, lipsita de viata, de parca ar fi cedat lupta cu toti factorii care o agreseaza? Cel mai probabil, tare si-ar mai dori sa vorbesti „limbajul cutanat” si sa o surprinzi placut cu un tratament facial.

Nu e insa la indemana oricui, nici din punct de vedere financiar, nici al timpului, sa poti sa rezervi o sedinta la salon de cate ori simti ca ai nevoie de un rasfat cutanat. Din fericire, cu un strop de atentie si cateva produse pe care le detii deja, poti sa iti creezi propriul salon spa acasa.

Vezi cum sa recreezi aceasta atmosfera, de ce produse ai nevoie si cum poti deveni propriul estetician!

Ce este un tratament facial?

Pe scurt, tratamentul facial este un serviciu disponibil in saloane si clinici de infrumusetare, dar pe care il poti desfasura si tu acasa, si care cuprinde o serie de pasi prin care revitalizeaza, intinereste, curata si ingrijeste tenul.

Exista tratamente faciale anti-age, tratamente faciale de curatare sau tratamente faciale pentru pori largiti, ca sa enumeram numai cateva dintre cele mai populare proceduri.

In general, tratamentul facial dureaza o ora. Nu e recomandat sa-l desfasori mai des de o data pe saptamana. Ti-o spunem pentru ca, atunci cand vei descoperi cat de placut e sa il pui in practica, o sa vrei sa il repeti tot mai des!

Care sunt pasii unui tratament facial?

Exista o ordine in care sa aplici produsele si sa desfasori rutina, esentiala pentru un tratament facial. Respectarea acestor „legi” de ingrijire e importanta daca vrei ca rezultatul sa rivalizeze cu cele de la salon.

Iti spunem mai jos cum arata aceasta rutina, dar si cum o poti adapta acasa la tine!

Curatare

Nu ai cum sa aplici un tratament facial pe un chip murdar, cu impuritati sau sebum. Faci mai mult rau decat bine. Esteticienii recomanda sa practici o dubla curatare, incepand cu un produs sub forma de ulei si continuand cu un gel, crema sau lotiune. Asa elimini makeup-ul, murdaria, uleiurile sau lotiunea de protectie solara.

Exfoliere

Cu cat tenul e mai bine purificat, cu atat va absorbi mai usor minunatele elixire pe care le aplici ulterior. Poti incerca un peeling fizic (cu particule exfoliante) sau unul chimic/enzimatic, acestea reveland un ten mai luminos, mai ferm, mai neted si mai tanar, gata de party... pardon, am vrut sa zicem de rasfat.

Aburi

Un tratament facial nu ar fi complet fara expunerea la aburi a tenului. Nu e cine stie ce sa o faci acasa, crede-ne. Pe langa faptul ca extrage la suprafata impuritatile si deschide porii, aceasta practica e si super relaxanta. Incalzeste apa, adauga o mana de plante uscate, petale de trandafir, felii de lamaie sau uleiuri esentiale, apoi muta totul intr-un vas si stai cu capul aplecat deasupra aburilor ademenitori, cu parul acoperit de un prosop. Sunt suficiente 5 minute.

Optional: extractie

Incepem prin a-ti spune ca cel mai bine ar fi sa lasi extractia pe seama unui estetician, dar daca doresti din tot sufletul sa o realizezi singura, iata o metoda cat de cat sigura pentru a o practica acasa. Spala-te pe maini, inveleste degetele intr-un servetel cosmetic, apoi apasa usor, foarte bland, pe o parte a comedonului. Schimba pozitia si mai „stoarce” o data. Daca nu a iesit nimic, inseamna ca e cazul sa abandonezi misiunea. Aplica deasupra un tratament anti acnee.

Masca

Ca sa iti iasa tratamentul facial ca la carte, poti sa optezi pentru o aplicare dubla a mastilor. Acestea pot functiona in pereche sau in tandem. Incepe cu una de curatare si continua cu una de hidratare sau imbratiseaza pentru orice alta combinatie care iti surade.

Toner

Elimina ultimele urme de masca, ce nu au fost absorbite in piele, cu un toner, pentru a echilibra nivelurile de hidratare.

Serum

Alege unul de hidratare sau unul care sa fie menit problemelor specifice cu care te confrunti. Investeste in produse profesionale, cu ingrediente care sa tinteasca exact ceea ce „te doare”.

Crema hidratanta

E ultimul pas in ceea ce priveste aplicarea produselor de hidratare.

Masaj

Un masaj facial e mana cereasca pentru ca imbunatateste circulatia, sporeste fluxul limfatic, decongestioneaza si poate sa reduca aspectul tern si iritatia. Poti sa iti folosesti degetele, masand intotdeuana de jos in sus si din centrul fetei catre extremitati, sau un dispozitiv precum o rola de jad. Directia trebuie sa fie aceeasi, executand miscari circulare, delicate.

Ce e important? Nu masa niciodata pe pielea „goala”, chiar daca ai hidratat-o anterior. E musai sa aplici un ulei pentru ca mainile sa gliseze pe ten; altfel risti sa accelerezi instalarea ridurilor. Expertii recomanda uleiul de jojoba sau de susan pentru tenul gras si cocos, macese sau avocado pentru cel uscat.

8 produse de folosit la tratamentul facial

Laptele demachiant cu musetel SKEYNDOR Essential Cleansing Emulsion with Camomile e un produs delicat si frumos mirositor care te va face sa te simti exact ca la spa. Emulsia e cremoasa, eliminand cu eficienta impurotatile, iar extractele de musetel hranesc si protejeaza.

Completeaza actiunea de curatare cu Peelingul cu complex AHA, caviar si perle Anubis Effectivity Caviar & Pearl Peeling. Elimina celulele moarte, hidrateaza si catifeleaza, continand o concentratie ridicata de complex AHA (20%) si fiind minunat pentru pielea ce afiseaza primele semne de imbatranire, cu hiperpigmentare si lipsa de tonus sau de luminozitate.

Daca ai decis, in ciuda recomandarilor, sa incerci totusi extractia acasa, recurge si la Tratamentul anti-acneic Mario Badescu Drying Lotion, cu o formula pe baza de acid salicilic, calamina si alte ingrediente cu uscare rapida, pentru reducerea eruptiilor acneice. Nu irita pielea sensibila.

Vrei o masca ce te va face sa te simti ca la salon? Atunci fa o mica sarbatoare pentru tenul tau cu Masca hidratanta cu colagen ANUBIS Collagen Mask. Hidrateaza datorita continutului de acid hialuronic, protejeaza de radicalii liberi si catifeleaza, conferind elasticitate si prevenind aparitia ridurilor.

E timpul pentru un toner! Pastreaza atmosfera de tratament facial la spa cu Tonicul echilibrant cu hamamelis SKEYNDOR Essential Skin Tonic with Hamamelis, cu proprietati delicat astingente, ce reimprospateaza, stimuleaza circulatia, calmeaza si indeparteaza si ultimele imperfectiuni sau urme de masca de pe piele.

Continuam cu un serum! Alege un produs iluminator precum Serul reparator Bella Pierre Repair Serum, intensiv hidratant, ce patrunde in profunzimea pielii, luptand contra radicalilor liberi. E potrivit pentru toate tipurile de ten.

Daca nu mai stii cum sa faci fata ridurilor, combate-le cu o arma de efect prin Crema pentru corectare riduri profunde SKEYNDOR Corrective Deep Lines Filler Cream, minunata pentru atenuarea ridurilor profunde si a liniilor de expresie. Combina doua tehnici de umplere, volumizand tenul, netezind si conferind elasticitate si luminozitate.

Chiar ca la spa o sa te simti cu Uleiul cu susan pentru fata si corp Anubis Sesame Oil, revitalizant si hranitor, cu proprietati calmante ideale pentru tratamentele antistres si masajul ayurvedic.

Alte sfaturi de care sa tii cont atunci cand urmezi un tratament facial acasa

Vrei sa ai parte de un tratament facial ca la spa? Atunci recreaza o atmosfera asemanatoare! Care sunt cele mai importante elemente?

Pune pe fundal un playlist calmant si relaxant, cum ar fi muzica de tip lounge, jazz sau clasica, aprinde lumanari parfumate sau foloseste un difuzor pentru uleiuri esentiale, coboara jaluzelele sau trage draperiile pana ce obtii o lumina difuza. Temperatura trebuie sa fie una calda, linistitoare, dar nu fierbinte, ca doar nu ai venit la spa ca sa ai parte de canicula.

Pentru ca esti acasa, poti purta cele mai comode pijamale, dar pentru o senzatie de spa desavarsita, un halat de baie pufos e esential.

Nu uita sa iti prepari un ceai verde sau sa iti iei un pahar de vin, prinde-ti parul ca sa nu iti cada pe fata, tine la indemana niste cristale sau o sticla cu apa calda, pentru confortul ce il replica pe cel al unei mese de masaj. S-ar putea sa nici nu mai pleci vreodata la salon!

Tratamente faciale la tine acasa? Da, si inca cu bucurie! Foloseste produsele Pastel3 si bucura-te de acea atmosfera fantastica!