Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



9 obiceiuri care stimuleaza cresterea parului

9 obiceiuri care stimuleaza cresterea parului

Posted by Cristina Enache on

Cu trendul Barbie fiind o majora sursa de inspiratie in aceasta vara, nu e catusi de putin de mirare ca toate ne dorim bucle bogate si suvite lungi si stralucitoare. Si desi cerctatorii spun ca parul e tesutul care creste cel mai repede in organism, uneori pur si simplu rata cu care o face nu e suficienta si simtim nevoia sa ii oferim un plus de ajutor!

O alta informatie care te poate surprinde este aceea ca ne nastem cu acelasi numar de foliculi pe care ii vom avea pe tot parcursul vietii, motiv pentru care iti va fi imposibil sa indesesti podoaba capilara. O poti insa mentine cat mai sanatoasa si mai puternica si da, ii poti accelera ritmul de crestere, cu toate ca nu vor fi diferente uimitoare.

Partea buna e ca obiceiurile care stimuleaza cresterea parului contribuie si la ingrijirea sa in profunzime, inca un motiv temeinic ca sa le adopti. Iata ce sinteza am facut!

Cresterea parului: 9 metode care dau randament

Daca doresti sa ajungi de la un bob scurt cat mai repede la cosite de Barbie (sau de Rapunzel), urmeaza cu strictete sfaturile de mai jos!

Tunde-te mai des!

Crezi sau nu, e cel mai eficient sfat cand vine vorba despre cresterea parului, chiar daca pare contraintuitiv. Atunci cand te duci sa te tunzi odata la 3-6 luni, practic elimini varfurile uscate, tocite, care incetineau ritmul cresterii si amenintau cu despicarea intregului fir de par.

Mananca sanatos!

Hai sa iti dam o veste pe care te rugam sa o „tainuiesti” fata de parul tau: cand vine vorba despre impartirea nutrientilor, foliculii stau ultimii la rand, iar cand e vorba ca fiecare parte a corpului sa se desparta de rezerve pentru a ajuta un organ bolnav, parul e primul la care se apeleaza. E normal, dat fiind faptul ca, oricat de frumoasa ar fi, podoaba noastra capilara nu e vitala supravietuirii.

Ce vrem sa spunem e ca, pentru a intensifica cresterea parului, trebuie sa dai o cu atat mai mare atentie alimentatiei. In primul rand, ai nevoie de surse de proteine (carne slaba, peste, leguminoase, nuci si seminte, cereale integrale): in general, pentru cresterea parului sunt recomandate circa 50g de proteine zilnic.

Alte vitamine, minerale si elemente de care parul tau are nevoie sunt vitamina C, vitamina E, vitamina D, biotina, zinc, fier, acid folic, acizi Omega-3 si Omega-6.

Ai grija cu detox-ul si cu dietele restrictive

Asa cum am mai spus, organismului tau nu ar putea sa ii pese mai putin de cresterea parului; e o ocupatie suplimentara, cand si-a vazut de cele mai importante griji. Asadar, daca tii diete sau faci detox, lipsindu-l astfel de nutrienti importanti, se va „imprumuta” de la par, si adio posibilitatea de a obtine suvite mai lungi mai repede.

Samponeaza mai rar si cu produsele potrivite

Daca te speli zilnic pe cap, e posibil sa constati ca parul se revolta si refuza sa mai creasca. Nu are nevoie de atat de multa grija! De 2-3 ori pe saptamana e arhisuficient, iar daca folosesti un sampon fortificant sau pentru volum, poti avea si mai mult spor!

PAUL MITCHELL Scalp Care Anti-Thinning Shampoo e o recomandare de efect in acest sens. Produsul este dedicat nu numai fortifierii, dar si prevenirii caderii parului, incluzand extracte de arbore de ceai si substante de curatare pentru a purifica parul si scalpul. In plus, samponul protejeaza culoarea, iar complexul revolutionar Regeniplex (extract de kakadu, floare de trifoi, turmeric si ginseng) ingroasa firul de par.

Hidrateaza in mod corespunzator!

Atunci cand vrei sa iti creasca parul, pune accent pe hidratare, nu pe curatare. Ceea ce inseamna ca poti folosi, daca iti prieste, un balsam pe post de sampon, in metoda co-wash, dar nu uita nici de mastile specifice.

Un exemplu de produs DIY combina scortisoara cu un ulei hidratant la alegere (ulei de argan, ulei de cocos, ulei de masline), in cantitati corespunzatoare lungimii tale de par. Combina pana ce obtii un mix consistent si apoi aplica la radacina si pe lungimi. Mixul va stimula circulatia sangelui, ducand mai multi nutrienti la radacina parului si astfel garantand cresterea.

De efect poate fi si crema pentru cresterea densitatii parului FUDGE XXL Thickener, ce contine polimeri activati la caldura, care se ataseaza de firul de par, contribuind la un look mai plin. Produsul protejeaza de asemenea termic.

Tinteste prevenirea caderii parului!

E practic un win-win: daca te asiguri ca pierzi mai putine suvite zilnic (media normala e de 100 de fire), cresterea parului nu va mai fi un vis.

Fiolele impotriva caderii parului ARTEGO Rescue Lotion reprezinta un tratament minunat pentru zonele unde parul s-a rarir sau si-a diminuat densitatea, avand la baza o formula cu complexul tricogen care stimuleaza si cresterea parului, imbracandu-l intr-un filtru protector. Compozitia cu ginseng, ginko, amino acizi si extracte de soia va fi pe placul parului tau!

Limiteaza (sau uita cu totul) de decolorare si/sau de stilizare cu caldura

Nevoia de schimbare e normala si nu o sa fim noi cele care te judecam ca doresti sa vezi cum ti-ar sta blond platinat atunci cand esti bruneta, dar sa stii ca aceasta decizie vine cu un pret, acela al deteriorarii cuticulei. In acelasi sens, daca folosesti des placa, uscatorul de par sau ondulatorul, tot parul va plati (si cresterea sa va ramane un vis). Recurge la o temperatura mai joasa a instrumentelor de styling si utilizeaza mereu un produs de protectie.

Perie parul inainte de culcare

Chiar daca esti obosita si e ultimul lucru pe care iti doresti sa il faci, are multiple beneficii. Nu numai ca intensifica circulatia si astfel stimuleaza cresterea parului, dar distribuie si uleiurile de pe scalp pe lungimi, hranindu-le si protejandu-le in timpul noptii. In plus, e un gest atat de reconfortant.

Foloseste uleiuri esentiale

Nu au dovezi intotdeauna sustinute si de stiinta, dar uleiurile esentiale de menta, de seminte de dovleac, de rozmarin, de joboba si de lavada au rezultate promitatoare in cresterea parului. Executa un masaj capilar cu ajutorul lor, mai ales ca te vor imbia si sa te relaxezi.

Cresterea parului prin mijloace proprii? Se poate cu grija, folosirea produselor potrivite si respectarea obiceiurilor indicate de noi!