Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Acidul hialuronic: ce este si ce beneficii are

Acidul hialuronic: ce este si ce beneficii are

Posted by Cristina Enache on

Cel mai eficient hidratant: daca ni s-ar cere sa descriem acidul hialuronic in numai cateva cuvinte, acestea ar fi. Retine de mai mult de o mie de ori greutatea sa in apa, alipind-o la tesuturi, si apare in mod natural in piele, oase, articulatii si chiar si in ochi. Mai e de mirare ca suntem atat de interesate de acidul hialuronic si beneficiile sale?

Afla tot ce te intereseaza despre aceasta substanta vedeta in skincare si nu numai din randurile de mai jos!

Acidul hialuronic: ce este?

Chimic vorbind, acidul hialuronic este un zahar produs in mod natural de catre organismul nostru. Principala sa functie este aceea de a hidrata.

Daca doresti sa faceti cunostinta in profunzime, afla ca acidul hialuronic e parte dintr-o tipologie de molecule numite polimeri, care au o structura lunguiata, asemanatoare cu un lant. Ce e interesant este ca anumite spatii ale acestui lant atrag si absorb apa, ceea ce transforma acidul hialuronic in cel mai eficient polimer hidratant din natura, dar si dintre ingredientele preparate in laborator.

Mai mult, acidul hialuronic poate sa stimuleze si cresterea tesuturilor, de unde abilitatea sa de a grabi cicatrizarea ranilor. Mai are un atu important: ultimele cercetari l-au gasit inclusiv la nivelul embrionilor, iar oamenii de stiinta analizeaza acum ce rol joaca in reproducerea umana.

Acidul hialuronic: beneficii

Asteapta-te in randurile ce urmeaza la un adevarat elogiu dedicat acidului hialuronic, pe deplin meritat.

Iata care sunt principalele beneficii ale acidului hialuronic!

Hidrateaza pielea. E principalul motiv pentru care il regasesti in atat de multe produse cosmetice. Absoarbe apa, putand si aplicat topic sau folosit pe post de suplimente.

Ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor. Am discutat despre acest aspect si mai sus. Aceasta substanta contribuie la regenerarea tesuturilor.

Imbunatateste textura pielii. Daca suferi din cauza reliefului neuniform, pigmentat sau afectat de roseata si urme de cosuri al pielii, acidul hialuronic poate ajuta enorm.

Are proprietati anti-aging. Minunatul acid hialuronic reduce ridurile, ameliorand de asemenea elasticitatea si fermitatea pielii. Deteriorarea rezervelor sale, alaturi de cele de colagen, e considerata a fi principala cauza a imbatranirii pielii.

Reduce durerile de articulatii. Studiile au aratat ca injectiile cu acid hialuronic pot fi eficiente in cazul persoanelor ce sufera de osteoartrita, diminuand atat senzatia de disconfort, cat si inflamatia. Explicatia este aceea ca substanta despre care discutam azi lubrifiaza articulatiile.

Poate contribui la tratamentul bolilor de piele. Fie ca vorbim despre eczeme sau dermatita, acidul hialuronic poate fi luat in considerare.

Alte beneficii ale acidului hialuronic includ: poate interveni in stimularea vindecarii afectiunilor orale sau ulcerelor bucale, reduce sindromul de reflux gastroesofagian, hidrateaza ochii uscati, poate trata uscaciunea vaginala, previne usturimea la urinare sau disconfortul resimtit la nivelul vezicai.

Acidul hialuronic: avantaje si dezavantaje

Daca este sa insumam, iata care sunt avantajele si beneficiile acidului hialuronic:

  • lubrifiaza articulatiile si inlesneste functionarea lor;
  • hidrateaza;
  • imbunatateste elasticitatea pielii.

Exista insa si dezavantaje, nu numai beneficii ale acidului hialuronic? Daca te gandesti la contraindicatii ale aplicarii topice, nu ai de ce sa iti faci griji. Si suplimentele sunt lipsite de riscuri, desi pot exista cateva efecte adverse in cazul injectiilor cu acid hialuronic, dar acestea apar ca urmare a intepaturii, nu a substantei.

De ce e acidul hialuronic atat de sigur? Oamenii de stiinta considera ca principalul argument e acela ca e prezent in mod natural in corpul nostru, nu e un ingredient strain, artificial (precum Botox, de exemplu).

Exista unele rezerve, dar numai legate de suplimentare, si numai in cazuri speciale. Nu sunt suficiente studii care sa ateste ca e lipsit de riscuri pentru femeile insarcinate, dar motivul e absenta cercetarilor de amploare, nu existenta unor dovezi vizand eventualele pericole. Mai departe, sunt ingrijorari ca acidul hialuronic ar putea stimula cresterea tumorilor canceroase, caci, asa cum am vazut, stimuleaza inmultirea celulelor, de aceea e indicat sa consulti medicul daca ai istoric sau risc de cancer.

Acid hialuronic pentru fata

Recunoastem: pe langa beneficiile acidului hialuronic, ce ne intereseaza cel mai tare e cum sa il folosim pentru pielea noastra. Vestile sunt bune: acidul hialuronic lasa pielea mai frumoasa, mai sanatoasa, mai supla si mai elastica, si e foarte usor de folosit.

Iata mai jos cateva dintre recomandarile marca Pastel3!

Specialistii in beauty recomanda calduros un ser de fata cu acid hialuronic, la orice varsta. Iar noi iti sugeram sa incerci Serul pe baza de acid hialuronic PAESE Serum Triple Hyaluronic Acid 1,5%. Contine diferite tipuri de grade moleculare foarte mici, mici si mari, fiind extrem de usor de absorbit si hidratand in profunzime. Previne imbatranirea prematura a tesuturilor si ajuta la retentia apei, astfel ca va face diferenta pentru pielea ta. Produsul este vegan, nu contine alcool, parabeni, silicon, uleiuri minerale si nu este testat pe animale.

 

ser baza cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este, si pe buna dreptate, un ingredient de baza in cremele hidratante. Il vei regasi si in Crema hidratanta pe baza de molecule de acid hialuronic AnubisMed HA+Hyaluronico Cream. Cu textura lejera si usoara, incredibil de placuta la atingere, crema are o formula bazata pe molecule de acid hialuronic cu diferite greutati moleculare, care imbunatatesc elasticitatea si netezimea si cresc rezervele de apa din tesuturi.

crema hidratanta cu acid hialuronic

Zona ochilor are nevoie de hidratare in profunzime, si si aici acidul hialuronic e de nelipsit. Crema pentru zona ochilor cu acid hialuronic Mario Badescu Hyaluronic Eye Cream e un tratament anti-aging exceptional, care asociaza acidul hialuronic cu aloe vera, pentru beneficii multiple.

crema de ochi

Ce spui despre o masca de noapte cu acid hialuronic? Noi zicem ca vei avea mare nevoie de ea in rutina ta. Bruno Vassari Lab Division HA Hyaluronic Sleeping Mask are o textura surprinzatoare, gelifianta, ce ofera o senzatie unica, precum un rasfat, la aplicare. La trezire, fata e mai odihnita, neteda si hidratata, gratie ingredientelor active care sporesc productia de endorfine a celulelor cu pana la 46%. Da, ai ghicit, acest produs pur si simplu te face fericita.

masca de noapte cu acid hialuronic

Daca vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate atunci cand mizezi pe beneficiile acidului hialuronic, conjuga-l in skincare cu vitamina C. Concentratul cu vitamina C si acid hialuronic Anubis Polivitaminic Antioxidant Booster contine celule stem din portocale, ce repara structura dermului, alaturi de atat de apreciatul acid hialuronic. Tenul fara stralucire, ce prezinta semne de imbatranire, obosit, deshidratat sau cu sensibilitate sporita pur si simplu il va adora.

concentrat cu vitamina C

Beneficiile acidului hialuronic sunt multiple, la fel ca intrebuintarile sale. Suntem curioase: tu cum folosesti acest ingredient care a revolutionat skincare-ul?