Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Acizii grasi Omega-3: cum iti mentin pielea frumoasa

Acizii grasi Omega-3: cum iti mentin pielea frumoasa

Posted by Cristina Enache on

Este imposibil sa nu fi auzit vorbindu-se despre acizii grasi, mai ales ca tot mai multi nutritionisti ne avertizeaza ca exista un dezechilibru ridicat intre acizii Omega-6 (aflati in cantitate prea mare in corp) si cei Omega-3 (in proportii reduse).

Un lucru ne dorim sa retii: nu numai ca acizii grasi Omega-3 nu au nicio legatura cu celulita sau cu kilogramele in plus, dar sunt de fapt esentiali in multe procese vitale desfasurate in organism si, cu precadere, sunt benefici pentru piele. Afla tot ce e musai sa stii despre ei din randurile de mai jos!

Ce sunt acizii grasi Omega-3?

Acizii grasi Omega-3 reprezinta o categorie de nutrienti, unii dintre cei mai studiati si mai recomandati de catre oamenii de stiinta. Te intrebi de ce?

Acestia nu sunt minunati numai pentru piele si par, dar si pentru a lupta contra depresiei, sustinand sistemul nervos, pentru a proteja sanatatea inimii si pentru a reduce inflamatia din corp.

Acizii grasi Omega-3 in alimente: ce sa incluzi in dieta?

Cea mai importanta sursa de acizi grasi Omega-3 este uleiul de peste sau sortimentele de peste gras, doar nu degeaba spunea Victoria Beckham ca isi datoreaza tenul tanar unui consum zilnic de somon.

Mai departe, trebuie sa stii ca exista si surse vegetale de acizi grasi Omega-3, daca incerci sa limitezi sau sa reduci complet consumul de carne. Ce sa adaugi pe lista de favorite? Semintele de chia, semintele de in si uleiul de soia.

Exista insa o distinctie de care va trebui sa tii cont, aceea ca acizii grasi Omega-3 sunt mai usor de asimilat din carne decat din plante. In acest din urma caz, ei trebuie descompusi in corp inainte de a fi folositi in mod adecvat.

Beneficiile acizilor grasi Omega-3 pentru piele

Consuma in mod constant surse cu acizi grasi Omega-3 si nu numai ca vei deborda de sanatate, dar pielea ta va fi pur si simplu superba. Iata care sunt motivele pentru care tenul ii adora!

Acizii grasi Omega-3 hranesc pielea in profunzime

Adio, piele rosie, iritata sau uscata, stati departe, dermatite! Acizii grasi Omega-3 nu numai ca hidrateaza tenul in profunzime, dar cercetatorii nuanteaza ca intaresc si bariera de protectie a pielii.

Pot sa reduca acneea

Cu toate ca nu exista studii concludente care sa demonstreze negru pe alb ca acizii grasi Omega-3 sunt inamici de baza ai cosurilor, explicatia oamenilor de stiinta consta in faptul ca acesti nutrienti reduc inflamatia. Cum aceasta a fost identificata drept cauza principala a acneei, acizii grasi Omega-3 sunt considerati o modalitate excelenta de preventie.

Pot sa diminueze riscul de cancer de piele

Au fost facute cercetari asupra tumorilor animaliere si s-a constatat ca un consum ridicat de acizi grasi Omega-3 scade riscul de cancer. Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au aplicat aceste metode si oamenilor.

Pot sa accelereze vindecarea ranilor

S-au facut teste in laborator, dar tot pe animale, care atesta ca acizii grasi Omega-3 pot sa reduca timpul necesar cicatrizarii ranilor si leziunilor.

Previn imbatranirea.

Iata unul dintre beneficiile noastre preferate ale acizilor grasi Omega-3! Acest atu e simplu de inteles: nutrientii stimuleaza vindecarea leziunilor din piele, dar pot reduce si degradarea fibrelor de colagen si a barierei de lipide. Mai departe, acestia cresc hidratarea, iar un ten mai catifelat si mai elastic are mai putine riduri sau liniile fine sunt mai greu vizibile. In ambele cazuri, tu vei arata mai tanara.

Scad riscul de psoriazis

Cum psoriazisul e o afectiune caracteristica pielii uscate, iar acizii grasi Omega-3 tintesc aceasta problema a pielii, se intelege de ce nutrientii sunt laudati si pentru ca previn psoriazisul. Totodata, acizii grasi Omega-3 retin si apa in tesuturi, un alt aspect demn de mentionat.

Pot sa protejeze de radiatii

Cea mai importanta cauza pentru imbatranirea tenului nu e trecerea anilor, asa cum ai observat pe chipul celor care isi ingrijesc cu temeinicie pielea, ci expunerea neprotejata la radiatiile solare. Acizii grasi Omega-3 cu lant lung pot sa protejeze atat de razele UVA, cat si UVB, dar reduc si sensibilitatea tenului la soare. Asa intelegem de ce ne place atat pestele atunci cand mergem la mare.

Reduc hiperpigmentarea

Fie ca sunt cauzate de expunerea la soare, de stres, hormoni, traume ale pielii sau unele medicamente, petele de pe chip pot fi decolorate prin produse bogate in acizi grasi Omega-3 sau cu o alimentatie bogata in acesti nutrienti.

Exista efecte adverse ale consumului de acizi grasi Omega-3?

Dat fiind faptul ca sursele de Omega-3 sunt atat de rare, sa stii ca riscul de a consuma in exces e mic, daca nu chiar insignifiant. Dar exista, totusi.

Daca ai exagerat cu acizii grasi Omega-3, poti sa suferi de alergii cutanate, infectii, dureri de cap, stranut sau diaree. Totodata, eczmele si dificultatile de respiratie, desi mai rar intalnite, pot fi experimentate. In acest caz, consulta un doctor, nu te diagnostica singura.

3 produse cu acizi grasi Omega-3 de incercat

Fa un cadou pielii tale si „binecuvanteaz-o” cu aceste produse ce contin acizi grasi Omega-3!

Recapata stralucirea cuceritoare a tenului cu Serul de protectie factori externi Bruno Vassari Lab Biotics Skin Defense Booster Capsules. Imbunatateste functiile pielii, stimuland puterea sa defensiva contra radiatiilor, a stresului si a factorilor de mediu, si intarzie aparitia primelor semne de imbatranire. In compozitia sa se remarca acizii grasi Omega si vitamina E.

ser protectie cu acizi grasi imega 3

Uleiurile sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grasi Omega-3, iar Uleiul organic de susan ANUBIS Sesam Oil Organic Elixir isi face cu brio datoria. Hraneste, hidrateaza si readuce pielea in echilibru, prevenind imbatranirea tenului. Ne place mult faptul ca poate fi folosit atat ca produs de curatare, cat si ca ulei hranitor sau tratament anti-age.

ulei organic de susan

Ramanem la categoria uleiuri pentru inca un produs magic. Este vorba despre Uleiul de hidratare pentru ten uscat si matur PAESE Inca Inchi Oil, miraculos pentru orice probleme te supara la pielea ta, fie ca vorba despre cicatrici, vergeturi, riduri sau celulita. Uleiul presat la rece este extras din planta peruana Sacha Inchi si detine proprietati unice datorita continutului de Omega 3 - acid alfa linoleic, Omega 6 - acid linoleic si Omega 9, vitaminele A si E, proteine si micro si macronutrienti. Regenereaza, reconstruieste, stimuleaza productia de colagen si protejeaza contra radicalilor liberi, hidratand si hranind. E cu adevarat un elixir de frumusete.

ulei de hidratare

Te intrebi de ce sufera pielea ta? Poate ca ii lipsesc acizii grasi Omega-3! Tine cont de sfaturile noastre si include-i neapărat in stilul tau de viata!