Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ai fire de par sub piele? Iata cum scapi rapid de ele!

Ai fire de par sub piele? Iata cum scapi rapid de ele!

Posted by Alexandra Vasile on

Firele de par crescute sub piele pot reprezenta una dintre cele mai bune traduceri in realitate a proverbului „sufera baba la frumusete”. In cea mai mare parte, ajungem sa suferim de ele din cauza proceselor de indepartare a parului in exces, asa ca intelegi de ce am ales sa folosim aceasta sintagma.

Desi firele de par crescute sub piele nu reprezinta neaparata o situatie care sa te alarmeze, deoarece presupun doar un disconfort scazut spre moderat, lucrurile se pot si agrava, degenerand chiar in infectii. Afla tot ce trebuie sa stii despre firele de par crescute sub piele in randurile de mai jos!

Cauzele firelor de par crescut sub piele

Firele de par crescute sub piele sunt reprezentate de foliculi care, din diverse motive, nu mai ies la suprafata si isi continua dezvoltarea sub derm. Cauza poate fi reprezentata fie de un fir de par ondulat, cret, care nu creste drept si, retezat fiind aproape de piele, ajunge sa patrunda inapoi in derm si sa dezvolte acolo, fie de acumularea de celule moarte care acopera folicul de par si il impiedica sa iasa la suprafata.

Iata mai jos care sunt cele mai comune cauze ale acestui fenomen!

Modalitatea de epilare. Din pacate, cele mai comune metode de epilare ajung sa agreseze pielea atunci cand ne scapa de pilozitatea in exces si astfel cauzeaza si firele de par crescute sub piele. Indepartarea parului cu ceara este cel mai frecvent astfel de motiv, desi si epilatorul sau rasul cu lama pot determina aparitia acestui fenomen.

Descendenta. Se estimeaza faptul ca persoanele de origine afro-americana sau latino-americana au firul de par mai gros si mai ondulat, ceea ce poate contribui la cresterea sa sub piele.

Hormonii. Dezechilibrele hormonale pot si ele cauza tot felul de modificari ale pilozitatii, iar firele de par crescute sub piele sunt o manifestare a lor.

Firele de par crescute sub piele sunt de multe ori confundate cu un cos sau un punct negru atunci cand se inflameaza. E important sa nu intervii asupra lor si sa nu incerci sa le storci, asa cum ai proceda cu o urma de acee traditionala, pentru ca poti ajunge foarte usor sa suferi de infectii severe.

Metode de a preveni firele de par de sub piele

Ca in cazul oricarui inconvenient din frumusete, pentru a scapa de firele de par crescute sub piele e important sa tratezi cauza lor. Iata cele mai comune masuri pentru a stopa acest fenomen atunci cand e provocat de epilarea frecventa!

Sursa foto: Pexels

Schimba metoda de epilat! Daca folosesti ceara, e bine ca din cand in cand sa apelezi si la lama de ras sau la o crema depilatoare. Acestea sunt mai blande cu pielea si pot fi usor utilizate in anotimpul rece.

Utilizeaza de fiecare data o lama de ras de unica folosinta! Astfel te asiguri ca nu exista niciun risc sa lezezi pielea din cauza acumularii de bacterii sau a degradarii taisului lamei.

Aplica un produs noncomedogenic. Acesta va preveni infundarea porilor si astfel va stopa fenomenul aparitiei firelor de par crescute sub piele. Gelul purificator impotriva acneei de la Pell Amar contine acid salicilic, care exfoliaza usor pielea si are grija sa desfunde porii, curatandu-i. Se foloseste pe fata, dar va face minuni in zonele in care te confrunti de obicei cu fire de par crescute sub piele.

Sursa foto: Pastel3

PELL AMAR S Acne Gel purificator

Foloseste un gel ori o spuma de epilare sau o crema hidratanta inainte de a elimina pilozitatea in exces. Balsamul de par e de asemenea o idee foarte buna, deoarece inmoaie firul de par. De asemenea, nu uita sa umezesti pielea inainte de aplicarea lor.

Indeparteaza de fiecare data parul respectand directia de crestere a firului de par. Astfel te asiguri ca acesta este indepartat cat mai aproape de radacina.

Incheie cu un puf de apa termala. Acest produs va calma pielea, va preveni iritatiile si va inchide porii, astfel ca riscul firelor de par crescute sub piele este mult mai mic.

Cum scapi de firele de par deja crescute sub piele

Nu ai aplicat metodele de preventie de mai sus si deja te confrunti cu fenomenul? Iata ce poti face!

Exfoliaza! Eliminand celulele moarte de la suprafata pielii, poti face loc firului de par sa creasca asa cum trebuie. Foloseste un peeling de corp profesional, precum Anubis Peeling Plus, care indeparteaza celulele moarte fara a altera echilibrul pielii.

Sursa foto: Pastel3

Anubis Peeling Plus - Peeling cu aloe vera 500 ml

Aplica o compresa rece pe piele. Acest remediu are darul de a diminua inflamatia.

Apeleaza la remedii naturiste. Gelul de aloe vera calmeaza, hidrateaza si alina durerea provocata de un fir de par crescut sub piele. Cel mai bun este extractul natural, direct din planta, care va stimula si capacitatea de cicatrizare a pielii. Otetul de mere este de asemenea o solutie din popor cu efecte remarcabile: inmoaie un tampon si aplica prin tapotare pe punctul dureros.

Sursa foto: Pexels

Daca disconfortul persista, consulta un doctor. Astfel reduci pericolul de a ajunge sa te confrunti cu o infectie de toata frumusetea.

Firele de par crescute sub piele nu reprezinta un fenomen care sa te ingrijoreze, dar ele se pot dovedi totusi destul de periculoase. Incearca sa le previi ca sa nu ajungi in situatia de a te confrunta cu ele pe post de infectii sau iritatii dureroase.