Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Antioxidanti pentru ten: 5 motive sa ii folosesti

Antioxidanti pentru ten: 5 motive sa ii folosesti

Posted by Cristina Enache on

 

E suficient sa fi auzit continutul unei singure reclame de produse de beauty sau sa fi rasfoit o revista ori sa fi consultat un blog online ca sa afli despre magia pe care o presupun antioxidantii pentru ten.

Stii ca sunt minunati, dar este posibil ca de aici incolo sa existe lacune in fluxul tau de informatii. Nu e nicio problema, iti spunem azi tot ce trebuie sa stii despre antioxidanti pentru ten, de la rolul si beneficiile lor pana la cei recomandati in functie de tipul tau de piele.

Ce sunt antioxidantii pentru ten si cum functioneaza?

Suna tentant si stim ca toata lumea ii iubeste – aproape la fel de mult ca pe protectia solara -, dar ce sunt antioxidantii? Acesti compusi naturali sunt produsi de catre organismul uman sau preluati din alimente (fructe si legume), iar telul lor prioritar e lupta contra radicalilor liberi.

O categorisire simplista ar fi urmatoarea: antioxidantii sunt buni, in timp ce radicalii liberi se dovedesc „malefici”. Ca sa intelegem acest procedeu, afla ca radicalii liberi sunt practic molecule instabile, care din cauza structurii lor devin reactive in prezenta oxigenului si cauta sa se echilibreze „imprumutand” electroni de la celulele sanatoase ale pielii si compromitandu-le astfel ADN-ul. Aici intervin antioxidantii, care protejeaza pielea cedand din electronii lor.

Ce mai trebuie spus? Ca principalul efect negativ al radicalilor liberi este stresul oxidativ, care la randul sau provoaca inflamatie in corp, de aici intervenind o serie de multe alte „dezastre”: riduri premature, hiperpigmentare, pierderea elastinei si afectarea productiei de colagen, reducerea hidratarii, acnee.

Promitem sa terminam cu vestile proaste cu urmatoarea informatie: radicalii liberi nu sunt produsi numai de organism, in urma reactiilor chimice ce au loc in corp, dar sunt determinati si de expunerea la factori precum radiatiile solare, lumina albastra emanata de dispozitive, toxinele din atmosfera, poluarea, stresul si fumatul. Stim, cam tot ce defineste existenta noastra de zi cu zi.

Proprietatile antioxidantilor pentru ten: 5 motive sa ii folosesti

Pare ca ne-am concentrat pana acum cu precadere pe radicalii liberi, dar facem dreptate cat de curand si antioxidantilor pentru ten. Iata care sunt motivele sa ii alegi (in afara de lupta contra stresului oxidativ, despre care am vorbit deja):

  •  reduc imbatranirea: atunci cand ii folosesti in mod consecvent, antioxidantii pot diminua inclusiv semnele inaintarii in varsta, atat timp cat au fost provocate de radicalii liberi. In momentul in care liniile fine si pielea lasata sunt un efect al inflamatiei, antioxidantii pot face minuni.
  • previn daunele provocate de soare: sunt experti de parere ca degeaba folosesti produse cu SPF daca nu asociezi si antioxidanti, dar nu vom merge atat de departe. Ce e limpede e ca, diminuand inflamatia si luptand contra radicalilor liberi produsi de expunerea la soare, pleiada de antioxidanti protejeaza pielea.
  • repara pielea: din nou, exista specialisti care insista ca reinnoirea celulara e proprie dermului si ca niciun alt produs nu o poate stimula, dar antioxidantii pot detine aceasta putere. De ce? Mentinand tenul tanar, ii lasa ragazul sa se repare singur. Mai mult, unii antioxidanti, asa cum e vitamina C, pot stimula productia de colagen.
  • previn pigmentarea: atunci cand te expui la soare e accelerata productia de melanina, care nu contureaza numai un bronz atragator, dar are si rolul de a cauza pete pigmentare si lipsa de uniformitate. Intra in scena antioxidantii care limiteaza aceste pericole.
  • ilumineaza tenul: intinerit, protejat, fara pete pigmentare, e clar ca tenul straluceste de sanatate.

 

Care sunt cei mai buni antioxidanti pentru ten normal

Precum orice alt ingredient in cosmetica, si antioxidantii pentru ten ar trebui folositi in functie de specificul acestuia. In general, aceste ingrediente au eficienta universal valabila, dar se remarca si mai tare cand sunt utilizati ca la carte.

Incepem cu cel mai cunoscut si mai apreciat antioxidant, vitamina C, ideala pentru tenul normal. Te va ajuta sa spui adio reliefului neregulat al pielii, hiperpigmentarii, ridurilor, aspectului tern si acneei. Totodata, e minunata atunci cand e asociata cu protectia solara si va accelera productia de colagen.

E musai sa integrezi in rutina ta Serul cu vitamina C Paese Serum with Vitamin C 10%, ce previne aparitia ridurilor si le diminueaza pe cele existente deja, reducand in acelasi timp si petele pigmentare. Serul reprezinta o baza perfecta de machiaj si poate fi folosit si pe par sau unghii.

 

ser cu vitamina C

Antioxidanti pentru ten acneic

Si vitamina C actioneaza contra acneei, dar daca vrei super eficienta, alege niacinamidele. Una dintre cele doua forme ale vitaminei B3, acest ingredient minimizeaza rozaceea, pigmentarea, ridurile si acneea. Totodata, intareste bariera de aparare a pielii si, combatand inflamatia, e salvarea tenului predispus la cosuri si puncte negre.

Nu vei regreta ca ai dat o sansa lotiunii pentru ten acneic Mario Badescu Buffering Lotion. Produsul se adreseaza tenului mixt sau gras, absorbindu-se usor in piele si reducand inclusiv acneea chistica. Contine niacinamide, aminoacizi si extracte din plante care grabesc vindecarea si confera stralucire pielii.

lotiune pentru ten acneic

Antioxidanti pentru ten uscat: ce folosesti?

Ai tenul uscat si nu ai gasit pana acum formula care sa il hidrateze? Poti incerca potentialul vitaminei E. Cu proprietati hidratante si antiinflamatorii, acest antioxidant e de asemenea mai mult decat potrivit pentru pielea ce are nevoie de reparare. Totodata, calmeaza tenul sensibil sau iritat.

Un regal al hidratarii, serul concentrat cu acid hialuronic si vitamina E AnubisMed HA+ Hyaluronic Serum detine o textura fluida si se bucura de o absorbtie rapida atat de placuta. Vei observa ca tenul e mai proaspat si mai hidratat si arata mai tanar si mai stralucitor: nu poate sa nu te cucereasca.

 

ser cu acid hialuronic

Tenul matur are si el nevoie de antioxidanti

Retinolul este alegerea numarul 1 atunci cand cauti antioxidanti pentru ten matur. O forma a vitaminei A, e unul dintre putinele ingrediente utilizate in cosmetica ce beneficiaza de rezultate promitoare ale studiilor, atestand proprietatile sale de imbunatarire a turnover-ului celular, accelerare a reinnoiriii cutanate, stimulare a productiei de colagen si reparare a ADN-ului deteriorat. Ai insa grija fiindca retinolul poate fi prea agresiv pentru tenul sensibil si revendica absolut obligatoriu asocierea cu protectia solara.

Nu o sa te mai intorci la un alt produs dupa ce vei testa Crema reparatoare pentru piele normala/uscata SKEYNDOR Power Retinol Intensive Repairing Cream, ce promite – si livreaza rezultate – in reintinerire si diminuarea petelor si a ridurilor. Contine retinol intr-o formula stabila, cu efecte secundare minime.

crema reparatoare

Tenul sensibil si antioxidantii

Atunci cand alegi antioxidanti pentru tenul sensibil e bine sa fii mai atenta. Dovedeste-te precauta si opteaza pentru polifenoli, compusi organici din plante si fructe (dintre care se remarca resveratrolul), ce repara in principal ridurile si daunele provocate de soare. Acesti antoxidanti au insa si atribute antiinflamatorii si de calmare, asa ca se impaca de minune cu pielea iritata.

Te vei simti protejata de minune contra factorilor externi cu serul Bruno Vassari Lab Biotics Skin Defense Booster Capsules. Include 60 de capsule ce cresc rezistenta contra factorilor de mediu, a poluarii si a stresului, formand o bariera protectoare ultra potenta. Acest produs contine polifenoli din suc din radacina de Polymnia Sonchifolia, dar si vitamina E si ulei de seminte de floarea soarelui.

ser protectie

La final, tinem sa iti amintim ca e perfect safe sa combini antioxidantii intre ei, acestia avand o eficienta si mai mare atunci cand lucreaza in pereche. De exemplu, vitamina C actioneaza si mai impresionant alaturi de acidul ferulic, un alt antioxidant. Daca ai tenul sensibil, insa, consulta dermatologul.

La Pastel3 pretuim puterea antioxidantilor si aducem laolalta cele mai bune produse care ii contin!