Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Apa micelara: ce este si cum se foloseste corect

Apa micelara: ce este si cum se foloseste corect

Posted by Cristina Enache on

Nu despre multe dintre inventiile de beauty ale ultimilor ani am putea spune ca ne-au mers direct la inima, dar apa micelara este cu siguranta unul dintre ele. Produsul a facut revolutie in frumusete, cucerindu-ne cu lejeritatea, simplitatea si eficienta sa.

Afla din randurile de mai jos ce este apa micelara, care sunt beneficiile sale, cum sa o folosesti si orice altceva mai trebuie sa stii despre acest produs atat de iubit!

Ce este apa micelara?

Cu siguranta, daca nu ti-ai cumparat inca o sticla de apa micelara, macar ai incercat una: nici nu ai fi avut cum sa nu, la cat e de populara. Acest produs hibrid „se lauda” ca indeparteaza impuritatile, dar si tonifica si hidrateaza, oferind astfel „meniul” complet intr-o singura formula.

Practic, daca ne-am dori sa o definim, am spune ca apa micelara e un produs de curatare, avand la baza o combinatie de apa purificata, o serie de ingrediente hidratante, asa cum e glicerina, si concentratii scazute de surfactanti blanzi numiti micele.

Mai multe despre acestea, in randurile de mai jos!

Ce contine apa micelara

Dupa cum ii spune si numele si dupa cum ti-am povestit si in randurile de mai sus, apa micelara include enigmaticele micele sau micelii. Aceste substante fac parte din categoria surfactantilor si sunt practic niste particule sferice, aflate in suspensie, hidrofile si oleofile, ceea ce inseamna ca au proprietatea unica de a atrage atat apa, cat si uleiul.

De ce ne intereseaza aceasta caracteristica a apei micelare? Cu siguranta iti aduci aminte de unele dintre cele mai populare demachiante, cele bifazice, care au pierdut din teritoriu in fata apei micelare. Aceste produse prezentau doua straturi suprapuse, de apa si ulei; ei bine, apa micelara permite contopirea lor, gratie micelelor, si promite curatarea in profunzime a machiajului rezistent, a tuturor tipurilor de impuritati, a sebumului si a murdariei.

Pe langa micelii si apa, produsul despre care iti vorbim azi include si ingrediente hidratante. Cel mai adesea e vorba despre glicerina, dar vei regasi si combinatii de uleiuri, aloe vera sau extracte de plante in compozitia sa.

Adevarul despre apa micelara

Are textura si vascozitatea apei, dar atunci cand o aplici pe ten, iti dai seama ca e un produs cu totul diferit. Actioneaza atat ca un demachiant eficace, dar si pe post de toner sau chiar de hidratant. Cu atat de multe atuuri, mai e de mirare ca apa micelara a suscitat atat de multe controverse?

Printre adevarurile care te vor uimi despre apa micelara e si acela ca acest produs nu e deloc nou. Dimpotriva, se pare ca a fost folosit din cele mai vechi timpuri. Frantuzoaicele l-au incercat primele, si nici nu e de mirare ca il iubesc si acum: il utilizau cu drag pe cand apa ce curgea la robinet era prea dura ca sa ii permiti macar sa iti atinga pielea.

Cum folosesti apa micelara?

Dintre inovatiile recente in beauty (desi am vazut mai sus ca apa micelara nu e nici pe departe o inventie noua), acest produs e unul dintre cel mai usor de folosit.

Iata cum sa il aplici!

In primul rand, spala-te pe maini inainte de utilizare. Iti cureti tenul, nu vrei sa intre in contact cu toate microorganismele periculoase de pe mainile tale.

Imbiba o discheta de bumbac sau o bucata de vata in apa micelara si curata delicat pielea cu ea. Opreste-te in momentul in care discheta e complet curata. Apa micelara e eficienta, asa ca vei avea spor rapid.

Dupa ce ai curatat tenul, aplica o crema hidratanta.

Apa micelara poate fi folosita si pe post de toner, nuanteaza expertii, dar in acest caz e recomandat sa ii schimbi modalitatea de utilizare. Nu mai inmuia o discheta, ci presara apa in palme si tamponeaza usor fata cu ea.

Daca iti cureti machiajul rezistent al ochilor cu apa micelara, e uneori nevoie sa insisti. Nu freca, sub nicio forma. Mai bine inmoaie dischetele si apoi preseaza-le cu blandete pe pleoapele inchise. Astfel machiajul va fi mult mai usor de indepartat.

Cum functioneaza apa micelara, te poti intreba, de da un asemenea randament wow? Simplu! Micelele se fixeaza de suprafata dischetei si de acolo capteaza murdaria, sebumul, machiajul sau particulele de poluare care s-au alipit incapatanate de pielea ta. Cu o asemenea modalitate de functionare, mai e de mirare ca apa micelara e comparata cu un magnet?

Beneficiile apei micelare

Ca e usor de folosit, am vazut mai sus. Ca are o compozitie neobisnuita, „ne-am dumirit” deja. Dar ce mai face apa micelara de e atat de iubita?

Hidrateaza in mod adecvat tenul. Nu spunem ca nu existau demachiante hidratante sau hranitoare, caci formulele de lapte sau uleiuri erau campioane la acest aspect. Apa micelara asigura insa o hidratare usoara, dar eficace. Pe langa formula de apa, prezenta glicerinei asigura stimularea hidratarii si protectia pielii.

Sustine bariera naturala a dermului. Despre stratul superior al pielii, bariera naturala, se tot vorbeste in ultima vreme, si nu degeaba. Acesta are o menire esentiala, de a tine deoparte toxinele din mediul inconjurator si de a retine apa in piele. Cum bariera cutanata e tot mai amenintata astazi, nu e de mirare ca apreciem si mai tare apa micelara.

Se potriveste tuturor tipurilor de ten. Daca spuma era dedicata pielii grase, gelul la fel, iar lotiunile catifelate, celui uscat, apa micelara se impaca cu oricine. Mai mult, faptul ca glicerina din compozitie reduce iritatiile si inflamatia face acest produs potrivit si pentru tenul sensibil sau cel cu rozacee.

Inlatura in mod eficient machiajul. Nu am fi admirat apa micelara daca nu si-ar fi facut treaba de capatai. Din fericire, acest produs elimina murdaria, sebumul, poluarea si machiajul de pe ten, gratie micelelor din compozitie.

E eficienta si daca ai acnee. Cand suferi de predispozitia de a dezvolta cosuri obisnuiesti sa privesti cu ochi critic orice aditie noua in rutina ta. Dar nu trebuie sa iti faci griji, caci dermatologii chiar recomanda apa micelara. Nu numai ca aceasta curata tenul, dar si porii, minimizand astfel principala cauza a punctelor albe si negre.

E practica si convenabila. Nu ai nevoie decat de o discheta si nu trebuie sa o clatesti: nu e evident ca apa micelara e must-have? Acest produs e preferat atunci cand pleci in vacante sau cand te deplasezi intr-un loc in care nu ai acces la rezerve de apa curenta, potabila.

2 ape micelare de incercat… si o surpriza

Apa micelara a luat cu asalt industria de beauty si, dupa ce am parcurs randurile de mai sus, nu ne miram deloc ca s-a intamplat asa. Iata care sunt recomandarile noastre, marca Pastel3!

Apa micelara Bruno Vassari The Specifics Aqua Pura se remarca atat prin atributele de curatare, dar si prin cele de tonifiere. Dintr-un singur gest cureti atat machiajul, cat si impuritatile, indiferent de tipul de ten. Produsul include si substante de hidratare si exclude in chip fericit parfumul si parabenii!

 

apa micelara

Doresti un produs de curatare pe care sa il folosesti cu succes pe buze, ochi si ten? SKEYNDOR Aquatherm Cleansing Micellar Water se va achita cu succes de aceste misiuni. Apreciem formula sa: alaturi de deja clasicele micele vei regasi ulei din nuci de Macadamia, apa termala si agenti de hidratare NMF.  Cu alte cuvinte, e de incercat.

apa micelara

Micelele nu se regasesc numai in apa, dar si in formule de gel. Algologie Micellar Purifying Cleansing Gel este un gel de curatare cu o textura senzoriala, care se topeste la contactul cu pielea. Parfumul proaspat e incantator, iar capacitatea de curatare si purificare, de invidiat. Foloseste-l sub dus si vei intelege de ce e atat de pretuit.

gel de curatare

Apa micelara e gata sa iti dea si tie lumea peste cap! Tu cum folosesti acest produs?