Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Balsam de par: de ce este necesar si cum sa il alegi pentru beneficii maxime

Balsam de par: de ce este necesar si cum sa il alegi pentru beneficii maxime

Posted by Cristina Enache on

Lumea cosmeticii poate fi adesea fermecatoare, dar de cele mai multe ori se dovedeste ametitoare. Serumuri, uleuri, sprayuri, lotiuni si geluri si inca nici nu am ajuns la categoria grea, reprezentata de produse noi de haircare si hairstyling precum budincile sau laptele de par (da, exista si asa ceva!).

Insa exista doua produse care sunt pur si simplu obligatorii pentru look-ul tau: samponul si balsamul de par. Acesta din urma e poate cel mai controversat, fiindca nu numai ca lipseste adesea din rutina noastra, dar e si folosit in mod neadecvat.

Imprieteneste-te la catarama cu un balsam; iti spunem noi cum in randurile de mai jos!

Ce este balsamul de par?

Al doilea produs (ca ordine, nu ca importanta din ritualul nostru de ingrijire), balsamul de par se deosebeste de la prima vedere (si evident de la intaia atingere) de sampon prin consistenta sa mai concentrata si textura mai densa.

Principala menire a balsamului este sa redea suvitei nivelul de hidratare diminuat dupa spalarea cu sampon si sa protejeze firul de daunele si de efectele negative ale factorilor de mediu sau ale alegerilor tale de lifestyle. Iata insa si alte atribute ale acestui produs: netezeste cuticula, lasa parul mai usor de pieptanat, intensifica luminozitatea si stralucirea, confera manevrabilitate si flexibilitate si descreste efectul static.

Ca sa simplificam lucrurile, poti spune despre balsamul de par ca e echivalentul cremei de fata, in vreme ce samponul poate fi asemuit cu demachiantul tau.

Cum alegi balsamul de par? In primul rand, stabileste tipologia acestuia!

Nu poti alege balsamul de par fara a sti ce tipologie are fibra ta capilara. E ca si cum ai porni la vanatoare de creme fara sa stii ce tip de ten ai, ca ca pastram analogia cu ingrijirea pielii.

Reintorcandu-ne la podoaba capilara, in principal exista trei tipuri „mari si late” de par: cret, ondulat si drept. Acestora li se adauga parul caracterizat in functie de fir (subtire sau gros, rar sau des) ori de problema sau situatia sa „speciala” (gras, uscat, deteriorat, fara volum, colorat).

Mai e un aspect de care sa tii cont: poti sa te confrunti cu mai multe probleme in acelasi timp. Ba, mai mult, precum in cazul tenului mixt, se poate intampla ca pielea capului sa sufere de „un necaz” si lungimile de altul. Daca acesta este cazul, alege intotdeauna samponul in functie de tipul scalpului si balsamul de par in functie de specificul firului.

Tipuri de balsam de par si caracteristicile lor

Fireste ca atunci cand te apuci sa citesti etichetele de balsam de par esti mai intai de toate impresionata: wow, atat de multe poate sa faca un simplu produs? Si desi nu suntem aici ca sa contestam revendicarile producatorilor, oricat de bun ar fi un balsam, daca nu reprezinta o alegere potrivita pentru tine, rezultatele pot fi dezastruoase.

Asadar, sa descoperim care sunt principalele tipuri de balsam de par si sa le „descifram” sensul!

Balsamul hidratant/hranitor face ce ii spune si numele: combate deshidratarea si adauga suplete, moliciune si stralucire. E minunat daca ai par uscat, aspru, cret sau cu fir gros.

Balsamul pentru volum faca casa buna cu parul fin, fara forma, ce cade lipsit de viata in jurul fetei. Acest produs este astfel formulat incat sa nu incarce cuticula.

Parul deteriorat, fragil, casant sau decolorat are nevoie de un balsam fortificant/de intarire. Cel mai adesea acest produs contine proteine sau keratina.

Balsamul echilibrant e o optiune de mijloc, care nici nu hraneste intensiv, nici nu o sa iti usuce parul.

Balsamul de netezire/pentru parul drept sigileaza cuticula, hidrateaza, netezeste si lasa parul moale si matasos.

Cu o formula super hranitoare si capacitatea de a combate frizz-ul, balsamul de par special conceput pentru parul cret e o alegere ideala daca ai acest tip de podoaba capilara.

Balsam de par pentru par casant si fragil

Parul tau se rupe intr-o veselie cand te piepteni, cand te speli sau cand il aranjezi? Atunci opteaza pentru un balsam de par de intarire/fortificant, cu keratina si agenti hidratanti. Ai grija insa sa nu il folosesti in mod excesiv fiindca proteinele pot exacerba aceasta conditie atunci cand exagerezi cu utilizarea.

O alegere ideala este Balsamul impotriva caderii parului CHI Nourish Conditioner, cu extracte de urzica, musetel si ingrediente botanice, ce stimuleaza circulatia si cresterea parului, hidrateaza, fortifica si protejeaza de radiatii UV.

ba;sam impotriva caderii parului

Cel mai bun balsam pentru par gras

Sebumul se acumuleaza rapid, iar parul tau sufera din cauza aspectului uleios si incarcat? Toate aceste probleme te pot determina sa renunti de tot la balsamul de par, cu toate ca nu aceasta e solutia. Ce ajuta? Sa alegi un balsam bun pentru parul gras sau chiar sa schimbi ordinea pe care i-o rezervi: aplica mai intai balsam si apoi spala-te pe cap cu sampon.

Ce alegi? Mai degraba ce nu alegi: orice are in titulatura hidratant, hranitor, antifrizz sau pentru par cret. Opteaza in schimb pentru produse care tintesc parul gras, pentru volum, pentru echilibrare, de netezire sau light, fiindca sunt imbogatite cu substante mai lejere, ce nu vor asfixia cuticula.

Balsamul zilnic pentru netezire PAUL MITCHELL Super Skinny Conditioner iti va arata ca ai gresit daca ai evitat acest tip de produs pana acum fiindca aveai parul gras. Netezeste si previne degradarea si deteriorarea, reducand de asemenea timpul de uscare. Lasa parul usor de pieptanat, matasos si catifelat.

Cel mai bun balsam pentru par uscat sau deteriorat

Saracul, a avut mult de suferit, asa ca nu e de mirare ca nu e in cea mai buna stare. Iti recomandam sa alegi un produs hidratant, hranitor sau reechilibrant si antifrizz daca ai parul uscat si un produs pentru reparare, protectie sau reconstructie daca firul e deja in mod iremediabil degradat.

Scapa de probleme cu Balsamul pentru reconstructia parului JOICO K-Pack Reconstructing Conditioner. E  perfect pentru parul deteriorat, uscat si tratat chimic, ajutand la repararea cuticulei, la refacerea elasticitatii, a rezistentei, a stralucirii si a frumusetii parului tau, care e mai moale, mai sanatos si mai usor de pieptanat.

Balsam de par fara clatire

O adevarata inovatie la vremea sa, acum un produs cu care ne-am obisnuit, acest tip de balsam de par prezinta particularitatea ca se aplica pe parul umed, imediat ce ai iesit din dus, si nu se clateste.  E mana cereasca daca te afli in criza de timp, dar si daca parul se confrunta cu frizz sau cu varfuri despicate.

Balsamul fara clatire pentru par si corp PAUL MITCHELL Tea Tree Hair and Body Moisturizer iti poate schimba viata! Hidrateaza si fortifica parul, avand la baza extracte naturale de arbore de ceai si revigorand simturile cu un parfum incredibil de fresh si de proaspat!

Balsam de par nuantator

Ai o culoare de par la care tii ca la ochii din cap? Un balsam de par potrivit te va ajuta sa o mentii!

Un astfel de produs este Balsamul Nuantator pentru Par Rosu JOICO Color Infuse Red Conditioner, conceput special pentru a proteja rezistenta, stralucirea si intensitatea nuantelor de roscat. Pigmentii de rosu imbogatesc culoarea, iar extractul de ceai verde reda luminozitatea.

Cauti un balsam de par profesional? La Pastel3 avem cele mai bune produse de pe piata, pentru nevoi diverse si frumusete radioasa a podoabei tale capilare.