Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Blush-ul lichid: de ce sa il folosesti si cum il alegi

Blush-ul lichid: de ce sa il folosesti si cum il alegi

Posted by Cristina Enache on

Ti-e greu sa renunti la fardul tau de obraz pudra fiindca e un favorit de atata amar de vreme? Te intelegem, caci si noi suntem uneori nostalgice, mai ales cand vine vorba despre produsele de makeup preferate, dar chiar sunt atat de mult motive sa incerci un blush lichid incat iti faci tie insati un deserviciu dovedindu-te fidela altui produs.

Sa nu ne invinovatesti daca ti se va parea ca suntem prea „elogioase” la adresa blush-ului lichid, dar de mult nu am mai facut o descoperire atat de wow. Blush-urile lichide indragite de influenceri si celebritati deopotriva nu mai au nimic din formulele ce deveneau curand inexistente ale anilor 2000: dimpotriva, sunt super rezistente si pigmentate.

Afla de mai jos de ce si cum sa alegi un blush lichid, dar si care sunt variantele potrivite de aplicare si cele mai bune sugestii de la Pastel3!

De ce sa preferi un blush lichid?

Sa stii ca nu degeaba toate vedetele il folosesc: in combinatie inteligenta cu contouring-ul si iluminatorul, blush-ul sculpteaza fata asa cum nu ti-ai fi inchipuit. Practic, sunt sase produse „mari si late” pe care iti sugeram sa le folosesti pentru un makeup in tendinte: un blush lichid, un bronzer, un highligher, un fard/gel de sprancene, o mascara si, fireste, o pensula de blending. Nici macar nu mai ai nevoie de fond de ten.

Dar sa ne reintoarcem la blush-ul lichid, caci nu il vrem scos niciun minut macar din lumina reflectoarelor.

Iata cateva motive sa il achizitionezi in mod preferential!

E usor de intensificat. Spre deosebire de formula pudra, blush-ul lichid e „buildable”, ceea ce inseamna ca poti pigmenta fara probleme look-ul, construind o formula din ce in ce mai intensa. Poti incepe cu o picatura – cantitatea general recomandata -, continuand apoi dupa preferinte.

E pigmentat. Blush-urile lichide ale momentului sunt super pigmentate, asa ca ai grija sa nu aplici prea mult, mai ales la primele utilizari. E de preferat sa accentuezi culoarea decat sa fii nevoita sa o „cumintesti”, ceea ce se poate dovedi dificil.

E rezistent. Blush-ul lichid se estompeaza mult mai greu decat cel pudra. O sa vezi ca va rezista in mod impresionant.

Se aplica mai usor. Majoritatea produselor au propriul aplicator, asa ca nu trebuie decat sa dozezi pe marul pometilor, urmand ca apoi sa uniformizezi cu degetele sau cu un buretel.

Contribuie la un look mai natural si mai radios. Cu un blush lichid arati fresh, mai tanara si mai stralucitoare. Nu e de mirare ca il adoram!

Evita textura „prafuita”, incarcata a produselor pudra. Mai ales daca ai tenul uscat sau matur, vei observa ca un blush pudra va sublinia in mod neplacut liniile fine si aspectul neregulat. In schimb, blush-ul lichid e ideal fiindca hidrateaza.

Cum alegi cel mai potrivit blush lichid

Desi formulele par asemanatoare, e bine sa testezi si sa te informezi inainte de achizitie.

Tine cont de tipul de ten. Nu exista interdictii cand vine vorba despre tipul de ten, dar blush-ul lichid e o alegere inteleapta mai ales daca ai ten uscat sau matur.

Fii atenta la finisare. In general, acest tip de produs are o textura dewy, luminoasa, dar se poate intampla si sa contina mai mult sclipici, caz in care il contraindicam pentru tenul matur. Exista si blush-uri lichide mai cremoase (ideale pentru pielea uscata) sau mate.

Opteaza pentru o culoare potrivita subtonului de ten. Chiar daca unii producatori lauda nuante universale, nu strica sa fii informata despre compatibilitatea cu subtonul tenului tau. Regula generala spune asa:

  • pielea de portelan, cu subton neutru sau roz, va arata minunat cu tonuri de roz proaspat, piersica deschisa sau tonuri mai intense de zmeuriu, dar cu inflexiuni reci;
  • pielea medie, cu subton cald, e complimentata de un mix de roz si piersica;
  • pielea maslinie, cu subton galben sau verde, prefera blush-urile lichid oranj sau aurii;
  • pielea inchisa la culoare e fabulos pusa in evidenta de nuante de corai, rosu caramiziu sau zmeuriu.

Cum sa aplici blush-ul lichid

Urmeaza recomandarile de mai jos si o sa arati wow!

  1. Pregateste mai intai tenul. E bine sa hidratezi pielea inainte de folosirea unui blush lichid. Dupa ce ai cremuit si ai folosit si serum, lasa produsele sa se impregneze. Abia apoi recurge la primer si/sau corector sau fond de ten. Blush-ul e aplicat in general dupa contouring si inainte de iluminator, cu toate ca aceasta regula nu e batuta in cuie.
  2. Aplica numai „o bulinuta” de blush, pe marul pometilor. Cum descoperi punctul „magic”? Zambeste in oglinda si identifica partea cea mai plina a obrajilor tai: acolo e „marul” pometilor. Incepe din zona situata cat mai exact sub pupila ta.
  3. In functie de produsul cu care uniformizezi: daca ai ales degetele, tapoteaza usor, estompand produsul catre tample pana ce obtii un finis natural.
  4. Daca folosesti pensula, bureteii de machiaj sau un beauty blender: aplica pe dosul palmei si absoarbe produsul cu pensula sau cu buretele, aplicand in acelasi punct si in aceeasi directie cum ti-am recomandat mai sus.

Cu ce produse sa aplici blush-ul lichid

Mai jos iti recomandam accesoriile perfecte pentru aplicarea blush-ului lichid!

Pensula pentru blush Bella Pierre Blush Brush este o pensula profesionala ideala atat pentru fardul de obraz, dar si pentru pudra bronzanta. Produsul are peri fini si o forma ideala pentru conturarea pometilor.

Daca preferi un buretel ca sa te asiguri ca „blenduiesti” asa cum se cuvine produsul, recomandam Buretele din latex bicolor Parisax Beauty Blender. E ideal pentru aplicarea oricarui produs de machiaj, asigurand un finisaj natural, fara striatii sau urme. Versatilitatea sa il recomanda!

E clar: blush-ul lichid e incantat de atentia care i se acorda si promite sa ne revolutioneze lumea, devenind protagonistul acelor machiaje incitante care ne fac sa ne simtim fantastic in pielea noastra!