Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Caderea parului - 14 cele mai importante cauze si remedii

Caderea parului - 14 cele mai importante cauze si remedii

Posted by Alexandra Vasile on

Specialistii considera ca e mai mult decat normal sa pierdem circa 50-100 de fire de par pe zi, asa ca nu ar trebui sa iti faci griji daca ai impresia ca peria iti fura zilnic cu rautate din podoaba capilara. Cu toate acestea, exista cazuri in care caderea parului nu poate fi considerata sub nicio forma un eveniment normal si in care e evident ca exista cauze alarmante la baza sa.

Data fiind importanta pe care o podoaba capilara de vis o are asupra oricarei femei, e de la sine inteles ca acest capitol ne preocupa foarte tare. Azi iti vom vorbi despre cele mai comune cauze si despre remediile necesare pentru a stopa fenomenul caderii parului. Da, e posibil si te invatam cum!

Cauzele caderii parului

Specialistii sunt de parere ca exista multiple cauze ale caderii parului si va trebui sa fii extrem de atenta la stilul tau de viata pentru a le putea identifica. Fireste, pot actiona si mai multi factori in situatia ta, asa ca e musai sa faci o analiza minutioasa asupra greselilor pe care le poti comite.

  • Stresul. Cercetatorii au cazut de acord: in societatea tensionata in care traim, stresul e cea mai importanta cauza a caderii parului. Acesta isi pune amprenta nu doar asupra siluetei noastre, dar si a modului in care dormim sau a desimii podoabei capilare. Este motivul pentru care in perioadele cele mai agitate ale vietii tale, in care te confrunti cu presiune si anxietate, pierzi mai mult par. Fa yoga, mediteaza sau cere ajutorul unui specialist daca simti ca nu mai poti.
  • Dieta. Pe locul 2 dupa stres in majoritatea situatiilor neplacute cu care ne confruntam, o dieta saraca in nutrienti de calitate va subtia firul de par, il va fragiliza si poate cauza caderea acestuia. La ce trebuie sa fii atenta? Daca ai deficiente de vitamine, mese haotice, un program dezechilibrat sau o alimentatie bogata in grasimi si carbohidrati si saraca in proteine si minerale. Pentru un meniu pro-par sanatos, include in dieta ta saptamanala alimente precum somonul, ouale, nucile, fructele de padure, cartofii dulci, legumele cu frunze verzi, fasolea, carnea de pasare.
  • Nasterea. Daca esti mamica, ai observat cu siguranta ca, imediat dupa ce ai nascut, parul care te impresionase cu aspectul sau stralucitor si cu rezistenta superioara in timpul sarcinii te paraseste nemilos. Explicatia consta in dezechilibrele hormonale, respectiv in nivelul scazut de estrogen. Din fericire, lucrurile vor reveni curand la normal.
  • Menopauza. Atunci cand am ajuns la aceasta etapa din viata, parul se subtiaza si incepe sa imbatraneasca, ceea ce ii va cauza deteriorarea, ruperea, caderea.
  • Anumite medicamente. Anticonceptionalele orale pot provoca din pacate caderea parului, dar si unele pastile precum citostaticele, hipocolesterolemiantele, anumite antihipertensive si retinoizii.
  • Ereditatea. Desi aceasta cauza e mai degraba prezenta in cazul barbatilor decat al femeilor, daca mama ta se confrunta de la varste fragede cu caderea parului,fii constienta ca e posibil sa te regasesti si tu in aceeasi situatie.
  • Anotimpurile. Conform specialistilor, cel mai activ ciclu de crestere a parului are loc in luna iulie, ceea ce inseamna ca, in octombrie-noiembrie, aceste fire vor incepe sa cada.
  • Anumite socuri fizice sau psihice. Ai pierdut curand pe cineva, ai trecut printr-o situatie extrem de stresanta sau ai traversat un accident? Este posibil ca socul sa iti cauzeze si caderea parului. Dat fiind faptul ca firul de par are stadii active si pasive de crestere, e posibil insa ca efectele sa se vada in timp si nu imediat

Remedii naturiste pentru caderea parulu

Am fost invatate sa apelam la natura pentru orice inconvenient pe care il traversam, iar acest lucru e unul deosebit de pozitiv. Citeste mai jos despre cele mai importante remedii din natura impotriva parului care vrea sa te paraseasca mai repede decat e cazul.

Sursa foto: Instagram

  • Sucuri. Ceapa, usturoiul sau ghimbirul au note maxime atunci cand vine vorba despre stoparea fenomenului de cadere a parului. Aplica sucuri naturale din aceste legume de circa doua ori pe zi (stim, va trebui sa te confrunti si cu mirosul, dar merita), si, conform unui studiu publicat in revista Dermatology, parul va deveni mai puternic si mai sanatos in doar 6 saptamani. Explicatia pare sa rezide in nivelul ridicat de flavonoide al acestor remedii din natura, care intensifica circulatia de la nivelul scalpului.
  • Infuzii. Ce-ai zice daca i-ai da parului tau sa bea…un ceai? Expertii sunt de parere ca ar creste mai lung si mai frumos! Alege planta precum salvia, rozmarinul si aloe vera, care indesesc parul si ii stimuleaza cresterea. Aplica pe scalp prin masaj si apoi spala parul conform ritualului tau obisnuit.
  • Uleiurile esentiale. Le folosim pentru piele, dar se pare ca sunt fantastice si pentru scalp. Maseaza-l cu cateva picaturi de ulei esential incalzit (poti alege cocos, jojoba, argan, ricin, masline), apoi infasoara-ti parul intr-un prosop si lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Clateste si spala-te pe cap ca de obicei.

Produse si tratamente impotriva caderii parului

Am vazut cat bine pot face remediile naturiste impotriva caderii parului, sa descoperim si cat de bune sunt produsele de pe piata ce tintesc acest fenomen. Iti enumeram mai jos cateva dintre eroinele cositelor frumoase, care ar trebui sa se regaseasca si in baia ta (sau pe masuta de toaleta).

Sursa foto: Instagram

Samponul impotriva caderii parului CHI Exfoliate Shampoo contine urzica si alte ingrediente naturale care curata cu delicatete parul, activeaza circulatia sangvina de la nivelul scalpului si previne caderea parului. Este unul dintre cele mai bune sampoane profesionale pentru par des si sanatos si il gasesti pe pastel3.ro.

Sursa foto: Pastel3.ro

Sampon impotriva caderii parului - CHI Exfoliate Shampoo 355 ml

Continua regimul anti-caderea parului cu tratamentul pentru scalp impotriva caderii parului KEUNE CARE Derma Activate Lotion. Acest produs e ideal pentru firul care se rupe usor, dar are efecte extraordinare si in cazurile cronice de cadere a parului. Tratamentul este bazat pe tehnologia Rejuvenator, care introduce in fibra capilara lipozomi, minerale esentiale, biotina, stimulatori de crestere si vitamina H, toate avand rolul de a stimula rezistenta firului. Dupa ce ai spalat parul, aplica tratamentul pe scalp, maseaza usor si nu clati!

Sursa foto: Pastel3.ro

Tratament impotriva caderii parului- KEUNE CARE Derma Activate Lotion 75 ml

Daca iti doresti un ritual complet de ingrijire a podoabei tale capilare, ai nevoie de OYSTER Cutinol. Pachetul contine samponul No Gravity, ce revitalizeaza si curata parul in profunzime, prevenind caderea acestuia, si fiolele pentru cosite fragile, ce restructureaza firul si il fac mai sanatos si mai frumos. Cele doua super-produse au o actiune impresionanta de stopare a caderii parului.

Sursa foto: Pastel3.ro

OYSTER Cutinol Pachet impotriva caderii parului

Parul poate cadea din diverse cauze, de la stres, alimentatie, unele medicamente sau etape din viata ta, pana la dezechilibrele hormonale sau pur si simplu rotatia sezoanelor. Tine cont de recomandarile noastre naturiste si investeste si in produsele profesionale care te vor ajuta sa ai parte de o podoaba capilara pur si simplu superba!