Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ce poti face pentru a scapa de barbia dubla

Ce poti face pentru a scapa de barbia dubla

Posted by Cristina Enache on

Traim intr-o societate care maximizeaza fiecare defect, presandu-ne sa tintim perfectiunea. Si desi aceasta preocupare ar trebui tinuta sub control, fiindca poate conduce la anxietate, stres si depresie, te intelegem daca nu mai poti sa suporti aspectul barbiei tale duble.

Tocmai de aceea, discutam despre acest subiect oarecum spinos in randurile de mai jos si te invatam cum sa scapi de acest defect fizic (sau macar sa ii atenuezi amploarea).

Ce este barbia dubla?

Stiintific, barbia dubla poarta numele aparent inofensiv de grăsime submentală. In cuvintele noastre, e un exces de grasime care se aduna sub barbie si iti poate face gatul sa para mai mare.

In general, barbia dubla e asociata cu cresterea in greutate, dar sa stii ca nu numai persoanele care s-au ingrasat au de suferit din cauza sa. Fenomenul poate fi asociat si cu genetica sau cu imbatranirea pielii.

Barbia dubla afecteaza destul de profund aspectul fizic fiindca poate estompa cu timpul linia maxilarului si denatura fizionomia faciala. Ce trebuie sa retii insa e ca nu e o boala, nu e problema de sanatate si nu ar trebui sa se transforme intr-o obsesie.

Totusi, barbia dubla poate fi semnul unor anumite boli, asa cum vei vedea mai jos.

Ce mai trebuie nuantat e ca uneori barbia dubla e identificata cu numele de gusa, dar sa stii ca cele doua nu sunt sinonime perfecte. Gusa e mai degraba un termen medical si apare ca urmare a deficitului de iod din dieta sau din cauza unor afectiuni tiroidiene.

De ce apare barbia dubla?

Sunt numeroase cauzele barbiei duble, asa ca va trebui sa analizezi bine situatia daca vrei sa decizi ce anume a provocat-o.

Cea mai frecvent intalnita sursa a sa este ingrasarea. Numarul suplimentar de kilograme va concentra grasimea in aceasta zona.

Varsta isi spune si ea cuvantul printr-un exces de piele, pierderea fermitatii si a laxitatii.

Poti pune barbia dubla pe seama dietei? Se pare ca da. Alimentele procesate si cele bogate in grasimi nesanatoase pot sta la originea acestui „defect fizic”.

Daca si mama sau bunica ta au avut de furca cu barbia dubla, e posibil sa mostenesti si tu inclinatia pielii de a-si pierde elasticitatea. Aici intervine deci genetica.

Postura se transforma tot mai mult intr-una dintre cele mai comune cauze ale barbiei duble. Pentru ca petrecem mult timp aplecate, uitandu-ne in telefon sau pe tableta, conlucram cu gravitatia spre a grabi lasarea pielii.

Alte cauze ale barbiei duble pot fi: unele boli (boala Cushing, boli ale rinichilor, afectiuni ale glandelor salivare sau ale sinusurilor), sedentarismul, fumatul, dezechilibrele hormonale, radioterapia sau unele forme de cancer.

Tratamentul barbiei duble

Poti sa scapi de barbia dubla, dar daca vrei ca transformarea sa fie produsa peste noapte, cu efecte radicale, va trebui sa apelezi la metode invazive sau minim invazive. Lipoliza (liposculptura), mezoterapia sau un tratament aprobat in SUA de FDA pentru reducerea barbiei duble, si anume Kybella, sunt astfel de metode de tratament.

Dar daca preferi o abordare consecventa, pe termen lung, lipsita de efecte adverse, trebuie sa te inarmezi cu rabdare. Uite la ce poti apela!

Dieta. Pierderea kilogramelor in plus prin intermediul dietei poate sa te scape in timp si de barbia dubla, dar numai daca aceasta a fost de la bun inceput cauza sa. Consuma multe fructe si legume, cereale integrale, proteina slaba si grasimi sanatoase, alaturi de lactate slabe si evitarea completa a mancarurilor procesate.

Hidratare. Atunci cand bei apa multa, stimulezi eliberarea toxinelor si deci „topirea” grasimii. Ia in serios acest aspect, caci si cercetarile stiintifice au indicat ca persoanele obeze care se hidratasera temeinic inainte de masa slabisera mai usor. Totodata, poti consuma si alimente bogate in apa, precum pepenele rosu sau castravetii.

Postura. O pozitie corecta, cu spatele drept, umerii trasi in spate si lasati sa cada natural si barbia neutra va preveni aparitia acestui inconvenient. Totodata, incearca sa restrangi timpul petrecut in compania gadgeturilor.

Foloseste produse pentru fermitate. Aplicand creme si lotiuni care sporesc fermitatea si elasticitatea pielii, poti estompa sau macar preintampina formarea barbiei duble.

Un exemplu in acest sens este Crema antirid si pentru fermitate pentru ten normal THALGO Redensifying Cream. Tratamentul anti-imbatranire impiedica formarea ridurilor si lasarea pielii, reconturand rezistenta si tonusul tesuturilor si redensificand relieful tenului.

Sa aplici o masca pe tenul care si-a pierdut elasticitatea e de asemenea un gest de rasfat cu rezultate notabile. Masca gipsata pentru fermitatea tenului matur Anubis Excellence Firming Mask este ideala pentru fata, gat si decolteu si potrivita pentru pielea matura si lasata. Efectul de intindere netezeste pielea, iar prin functia de crestere a temperaturii epidermei, favorizeaza vasodilatatia. Ingredientele aplicate ulterior vor patrunde mult mai usor in piele.

Ce spui insa despre un serum? Daca nu folosesti inca acest produs trebuie sa faci cunostinta cu SKEYNDOR Lift Contour Elixir Face & Neck. Are peste 50% ingrediente antirid si se mandreste cu un triplu de substante active per picatura, o valoare superioara unui tratament. Tonifica, estompeaza ridurile, dar poate mai important decat orice, redefineste conturul fetei, astfel putand atenua barbia dubla.

Barbie dubla exercitii

Una dintre cele mai bune metoda de a scapa de barbia dubla e sa faci yoga pentru fata. Conceptul iti e strain? Practic presupune sa desfasori exercitii faciale care sa intareasca musculatura in zona si sa intensifice eliminarea grasimii, sporind fermitatea si elasticitatea pielii.

Iata cateva recomandari!

Plimba aerul. Aceasta practica contra barbiei duble are avantajul ca o poti pune in aplicare oricand, si cand muncesti de la laptop (cu toate ca poate nu in public). Umfla obrajii si plimba aerul din cavitatea bucala dintr-o parte intr-alta. Repeta de 10-20 de ori, idealul fiind sa mentii cu timpul 5-10 minute.

Fluiera la tavan. Da o pauza bietului gat cu acest exercitiu pentru barbie dubla. Lasa capul pe spate, cu umerii relaxati, si uita-te la tavan. Prefa-te ca fluieri, cu buzele stranse astfel incat sa simti o contractie de fiecare parte a gatului. Mentine intre 10 si 20 de secunde si repeta de 10 ori.

Gimnastica limbii. Stai cu spatele drept si privirea inainte. Scoate limba pana ce o desfasori complet, apoi ridic-o, incercand sa atingi cu ea varful nasului. Mentine pozitia timp de 10 secunde si apoi repeta de 10 ori.

Sarutari tavanului. Apleaca capul pe spate si priveste in sus, apoi tuguiaza puzele ca si cum ai trimite o bezea tavanului. Revino la pozitia de inceput si repeta de 8-10 ori, in trei seturi.

Remedii naturiste pentru barbie dubla

Nu garantam ca o sa aiba succes, dar daca iti place sa iti formulezi singura cremele, atunci poate o sa te delectezi cu acest mix natural ce promite sa te scape in timp de barbia dubla. Iata de ce ai nevoie:

  • ½ ceasca de ulei de migdale sau ulei de cocos
  • 15 picaturi de ulei esential de grepfrut
  • 5 picaturi de ulei esential de lavandă
  • 10 picaturi de ulei esential de trandafir

Amesteca ingredientele si apoi aplica cu un masaj revigorant pe barbie. Poti sa intinzi pe toata fata si sa pregatesti o masca pe care sa o lasi sa actioneze intre 15 minute si o jumatate de ora.

Barbia dubla te supara? E un fenomen normal, care nu iti stirbeste farmecul decat daca ii permiti. Daca simti totusi ca nu se mai poate sa traiesti asa, tine cont de recomandarile noastre!