Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ce tunsoare sa alegi daca ai fata ovala

Ce tunsoare sa alegi daca ai fata ovala

Posted by Alexandra Vasile on

Sa iti alegi tunsoarea in functie de forma fetei reprezinta cea mai inteligenta decizie pe care o poti lua, spun specialistii. Astfel te asiguri ca iti pui in valoare trasaturile, corectezi eventualele defecte si iti evidentiezi frumusetea naturala. Tunsorile realizate in functie de forma fetei nu au cum sa dea gres!


Considerata idealul in materie de fizionomii, fata ovala favorizeaza, in teorie cel putin, orice fel de tunsoare. Toate celelalte chipuri intervin la nivelul formei si lungimii parului pentru a atinge armonia fetei ovale, ceea ce te transforma intr-o norocoasa, in cazul in care esti posesoarea sa. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de cateva recomandari si daca esti rasfatata de Mama natura cu un astfel de chip. Caracterizat prin proportii ideale si asemanator unui ou, chipul oval trebuie sa evite tunsorile plate, fara forma, care sa il alungeasca. Descopera optiunile ideale in randurile de mai jos!

Tunsori ideale pentru fata ovala si par lung

Parul lung, de Cosanzeana, e o alegere excelenta daca ai fata ovala. Cu un asemenea chip feminin, nici nu e de mirare ca vei fi avantaja de cosite lungi si matatoase. Iata care sunt cele mai bune alegeri!

Tunsoare in trepte

Ce trebuie sa eviti? Neaparat parul neted ca in palma, intins cu placa. Pe langa faptul ca acest stilizarea repetata iti poate degrada structura parului, haircut-ul fara forma te „va trage” la fata si iti va compromite perfectiunea ovalului, alungindu-l. Ia exemplu de la Jessica Alba, una dintre cele mai frumoase vedete cu par lung si chip oval: o tunsoare in trepte lejere va face minuni pentru tine!

Sursa foto: Instagram

Bucle pline de romantism

Un alt haircut perfect pentru fata in forma ovala este parul lung si ondulat lejer in jurul chipului. Creand valuri si definire, aceasta tunsoare se dovedeste ideala daca ai fata ovala, prevenind riscul alungirii sale. O solutie fabuloasa poate fi reprezentata si de prinderea parului lateral, pentru a evidentia si mai frumos trasaturile.

Sursa foto: Instagram

Daca parul tau e drept si nu vrea cu niciun chip sa te lase sa il buclezi, apeleaza la un spray pentru par texturizant. Potrivit pentru toate tipurile de par, L’Oreal Tecni Art Beach Waves Texturizing Salt Spray iti va oferi valuri bine definite si sexi si un volum ametitor, care intoarce toate capetele.

Sursa foto: Pastel3

Spray sarat texturizant pentru finisare - Loreal Tecni Art Beach Waves Texturizing Salt Spray 150 ml

Tunsori pentru par scurt care avantajeaza fata ovala

Parul scurt e la moda in acest an si impresioneaza prin look-ul rebel, plin de atitudine: in plus, e pur si simplu ideal pentru fata ovala. Farmecul chipului tau va fi pus perfect in evidenta de un haircut care lumineaza si elibereaza trasaturile: nu e de mirare ca unele dintre cele mai frumoase femei din lume au chip oval si par scurt.

Pixie cu breton

Tunsoarea pixie a facut-o pe Michelle Williams aproape la fel de celebra precum rolurile sale jucate impecabil. Chipul actritei e pus in evidenta de liniile indraznete ale tunsorii scurte, ce ii echilibreaza perfect trasaturile. Dar un element must-have e bretonul: acesta anuleaza orice risc de alungire a fetei si iti va da un aer strengaresc si tineresc.

Sursa foto: Instagram

Par de lungime intermediara

Fetele tunse scurt stiu care e cel mai mare cosmar de hairstyling: etapa intermediara de crestere a parului. Atunci cand decizi sa renunti la pixie si sa iti lasi cositele sa creasca esti nevoita sa jonglezi cum poti cu suvitele ce nu mai sunt nici scurte, dar nici nu pot pretinde ca formeaza un bob. Ei bine, daca ai fata ovala, poti fi bucuroasa, deoarece aceasta tunsoare te avantajeaza perfect. Tot ce trebuie sa faci este sa iti treci parul dupa ureche sau sa folosesti o bentita pentru a-l stiliza putin.

Sursa foto: Instagram

Odata ce ai obtinut coafura perfecta, investeste intr-un fixativ profesional care sa o tina in loc. La Pastel3 avem produse ideale pentru orice tip de par sau grad de sustinere: alege o fixare medie pentru un efect natural si pentru o coafura pixie care farmeca pe oricine.

Sursa foto: Pastel3

Fixativ cu fixare medie - Loreal Infinium Souple - Soft 500 ml

Tunsori pentru parul mediu - ce alegi daca ai fata ovala?

Bobul e azi mai mult ca niciodata o tunsoare-vedeta! Insa, daca ai fata ovala, trebuie sa fii usor precauta atunci cand il abordezi, deoarece majoritatea tunsorilor de acest gen ajung sa puna accent pe barbie si sa alungeasca astfel chipul. Nu te teme, insa, avem pentru tine recomandarile perfecte!

Bob scurt

Alege cel mai scurt dintre tunsorile bob: e minunat pentru fata ta ovala. Esti, ca de obicei, privilegiata deoarece acest haircut e acum mai in voga ca oricand. Asa ca nu ezita sa iti tunzi parul undeva in dreptul urechii sau al barbiei si lasa-l sa se aranjeze natural: nu strica nici cateva valuri, asa cum observi la fotomodelul Jourdan Dunn.

Sursa foto: Instagram

Bobul texturat

Parca nu-ti place totusi parul atat de scurt? Poti opta si pentru un LOB daca ai fata ovala, dar evita-l pe cel foarte drept, angular, cu linii precise: e singurul inamic al chipului tau frumos. In schimb, taie cateva trepte subtile sau bucleaza parul, asigurandu-te ca e suficient de texturizat.

Sursa foto: Instagram

Un ondulator de par te va ajuta sa obtii acel aspect „valurit” atat de la moda acum. Asigura-te insa ca, dupa ce il folosesti, vei desprinde buclele cu ajutorul degetelor sau cu pieptenul, pentru ca look-ul tau sa fie mai degraba unul natural.

Sursa foto: Pastel3

Ondulator de par cu clapeta- Babyliss BaByliss Pro 19 mm

Cere stilistului tau sa te tunda tinand cont de chipul tau oval si nimeni nu te va intrece in frumusete! Tine cont de recomandarile noastre, iar trasaturile tale vor fi puse minunat in evidenta!