Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cea mai buna crema de fata: ce ar trebui sa contina si cum o folosesti

Cea mai buna crema de fata: ce ar trebui sa contina si cum o folosesti

Posted by Cristina Enache on

Unul dintre cele mai comune produse din rutina noastra de ingrijire, crema de fata, poate face diferenta dintre un ten frumos si catifelat si unul care striga neincetat dupa grija si atentia ta. Putine femei folosesc serumuri sau esente, dar cu siguranta fiecare dintre ele, indiferent de tipul de ten sau de preferintele personale, a folosit macar o crema de fata.

Insa, pe cat de comuna este utilizarea cremei de fata, pe atat de dificila se poate dovedi alegerea sa. Iti spunem, in randurile de mai jos, cum sa alegi cea mai buna crema de fata, special pentru tine si pentru pielea ta.

Cea mai buna crema de fata: de ce sa tii cont cand sa o alegi

Privesti vrajita un ambalaj colorat de crema de fata si esti gata sa il alegi, fara sa iti mai pui nicio intrebare? Optezi constant pentru recomandarile influencerilor tai preferati, fara sa tii cont daca ti se potrivesc si tie? Cel mai probabil, acest mecanism de decizie te va conduce catre un dezastru.

Exista, insa, mai multe reguli pentru a alege cea mai buna crema de fata: tine cont de ele si sunt sanse mari sa iti regasesti produsul ideal!
Ia in calcul tipul tau de piele. Cel mai important criteriu pe care sa il respecti atunci cand iti alegi crema de fata este tipul de piele. Astfel, tenul uscat are nevoie de un produs mai consistent, eventual pe baza de ulei, cel gras va beneficia de o compozitie mai lejera si de o formula pe baza de apa, iar cel matur necesita ingrediente anti-age.

Mai departe, pielea care sufera de sensibilitate se va bucura de compania unui produs calmant, in timp ce tenul normal/mixt se intelege cel mai bine cu o crema de fata pe baza de apa.

Cum iti dai seama care e tipul tau de piele? Sunt doua teste care iti vor „elucida” acest mister! In primul rand, poti folosi un servetel facial din hartie, pe care sa il presezi pe conturul fetei: in functie de cat ulei (sebum) se imprima pe servetel si de zonele in care predomina aceste secretii poti decide ce tip de ten ai.

Ti se pare un test dificil sau inconfortabil? Avem o recomandare si mai simpla: spala-te pe fata! Asteapta cateva minute si urmareste cum se simte pielea ta: daca te bucuri in continuare de confort, cel mai probabil ai piele normala sau mixta, daca incepi sa simti nevoia hidratarii, tenul tau e uscat.

Alege un produs cu protectie solara incorporata. Stim, deja, cat de important este sa ne aparam de radiatiile solare, iar atunci cand integram SPF-ul in crema de fata, practic „impuscam doi iepuri dintr-o singura lovitura”.

Una dintre cele mai bune creme de fata, mai ales gratie asocierii formulei hidratante cu factorul de protectie solara, este Crema de zi cu factor de protectie Bruno Vassari Glyco System Protective Cream SPF25. Absorbindu-se rapid in piele si restabilind echilibrul de hidratare, crema contine vitamina E pentru contracararea primelor semne de imbatranire si previne inclusiv hiperpigmentarea. Formula e completata de Niacinamide, un derivat al vitamnei B3 ce protejeaza dermul de deteriorarea cauzata de radiatiile ultraviolete.

crema de zi

Schimba crema de fata de la un sezon la altul. Dermatologii te invata sa te raportezi si la anotimp, atunci cand iti alegi crema de fata. Astfel, e recomandat sa optezi pentru un produs mai lejer vara si mai consistent in lunile reci.
Ia in calcul problemele specifice ale tenului. Daca pielea ta se confrunta cu afectiuni particulare, asa cum este acneea sau hiperpigmentarea, e de preferat sa investesti intr-o crema care sa tinteasca aceste inconveniente, alaturi de tratamentele care le vizeaza deja.

Un astfel de exemplu este Crema pentru tenul pigmentat Anubis Shining Line Whitening Cream, un produs dedicat persoanelor care se confrunta cu pete cauzate de expunerea la soare, dezechilibrele hormonale sau varsta. Super complexul de activi ce transforma acest produs intr-una dintre cele mai bune creme de pe piata este alcatuit din Acid Kojic, Glabridin, Arbutina, Vitamina C, Aloe Vera, AHA si Acid Salicilic si ilumineaza, regenereaza si hidrateaza, detinand de asemenea un admirabil efect decongestionant.

crema ten pigmentat

Cum folosesti crema de fata

Poti avea cea mai buna crema de fata, dar daca nu o aplici cu consecventa sau in cadrul unui ritual de skincare potrivit tenului tau, vei vedea cum beneficiile se duc pe apa sambetei.

Prima regula de care trebuie sa tii cont este ca este musai sa aplici crema de fata atat dimineata, cat si seara. Daca la primele ore este recomandat sa optezi pentru un produs cu SPF, seara poti aplica o crema special conceputa in acest sens.

Un exemplu bun este Crema de noapte lifting Bruno Vassari Cell Active Lineless Night Cream. Bogata in celule stem vegetale cu efect anti-imbatranire, crema confera densitate pielii, in timp ce ii imbunatateste hidratarea, catifelarea si fermitatea. Pe langa aceste ingrediente, extractele de soia, uleiul de argan, acidul hialuronic, vitamina E, untul de shea si polimerii cu efect de focalizare scazuta completeaza o compozitie magica pentru tenul matur.

crema de noapte cu celule stem

Inainte sa aplici crema de fata, este important sa cureti ca la carte tenul. Demachiaza-te, tonifiaza si abia apoi hidrateaza.

In ceea ce priveste textura – un alt aspect important – e recomandat sa utilizezi produsele de la cele mai lejere la cele mai consistente pe fata: esenta, serum, crema, ulei. Desigur, poti opta si pentru un singur produs de hidratare.

La ce sa fii atenta atunci cand alegi cea mai buna crema de fata

Compozitia este fundamentala, atunci cand iti cumperi crema hidratanta, si e bine sa te specializezi in cercetarea cu ochi critic a formulei acesteia. Esentiale sunt, spun expertii, primele cinci ingrediente din compozitie.

La ce sa mai fii atenta? La distinctia dintre ingredientele active si cele inactive. Cu siguranta ai remarcat aceasta formulare in componenta cremei tale; noi ti-o explicam in randurile care urmeaza. Astfel, ingredientele active sunt cele care pun in functiune atributiile cremei (de exemplu, oxidul de titan, care blocheaza razele soarelui), in timp ce cele inactive au rolul de a le sprijini pe cele dintai, desavarsind formula produsului.

Care sunt, insa, practic substantele ce ar trebui sa se regaseasca in cea mai buna crema de fata? Aici, totul difera in functie de tipul tau de ten, dar consensul general este ca si in produsul tau ar trebui sa apara glicerina, lanolina, uree, vitamine, uleiuri, acid hialuronic, peptide sau aloe.

Un produs pe care il vei indragi este astfel Crema de zi pentru ten gras MARIO BADESCU Control Moisturizer Oily Skin, cu textura lejera si efect de hidratare garantat de glicerina, ceara de albine, alantoina si vitamina B5. Produsul nu blocheaza porii si contine factor de protectie SPF 10.

crema de zi mario badescu

Cea mai buna crema de fata cu acid hialuronic

Vedeta in skincare, si pe buna dreptate, acidul hialuronic are o imensa capacitate de hidratare, putand retine pana la de 1000 de ori greutatea sa in apa. Nu e de mirare ca multe femei opteaza pentru o crema de fata cu acid hialuronic.

Recomandam Crema cu acid hialuronic Bruno Vassari Lab Division HA Hyaluronic Cream. Conceputa special pentru a preveni patrunderea in derm a particulelor poluante, reducand de asemenea productia de melanina si inflamatia din piele, dar si daunele provocate la nivelul AND-ului, crema cu acid hialuronic hidrateaza, imbunatateste in mod vizibil calitatea pielii si previne imbatranirea.

crema cu acid hialuronic

Cea mai buna crema de fata antirid

Cauti sa contracarezi afisarea ridurilor si a liniilor pe chipul tau? Cu toate ca expertii par sa cada de acord ca o crema, oricat de eficace ar fi, nu va sterge semnele de imbatranire deja existente, produsele bine alese le pot contracara aparitia.

Crema anti-rid cu tripla actiune Anubis Effectivity Tenso Gold Cream are o formula luxurianta cu caviar, pudra de perle, aur coloidal si pudra de diamante, prevenind imbatranirea, atenuand petele pigmentare, hidratand si restructurand. Vei vedea cu siguranta diferenta.

crema antirid tripla actiune

Cea mai buna crema hidratanta pentru fata

Ce ne dorim de la cea mai buna crema de fata? Sa hidrateze in mod eficient! Iata ce produse se pot lauda ca au primit lauri din acest punct de vedere.
Una dintre cele mai comune greseli pe care le comitem, atunci cand ingrijim tenul mixt sau gras, este sa ne abtinem de la hidratarea sa pentru a nu accentua productia de sebum. Dar si tenul care secreta uleiuri in exces are nevoie de hidratare: Crema hidratanta destinata tenului normal si gras Bruno Vassari Aqua Genomics Sorbet Light va rezolva orice probleme. Ingredientele care mentin echilibrul dintre apa si lipide in compozitia pielii sunt REVIDRAT, pentru sporirea hidratarii si regenerarea straturilor epidermice, glicerina si acid hialuronic, o formula magica pentru tenul tau.

crema ten normal

Crema pentru ten normal si uscat SKEYNDOR Eternal Cream contine celule stem nanolipozomi de origine vegetala, fiind special formulata pentru a readuce volumul dermului, tonifiind, imbunatatind fermitatea si tonusul si patrunzand in profunzimea pielii. Vei observa si un efect de inlocuire a celulelor moarte cu unele noi, pe care il vei aprecia cu siguranta: crema poate deveni eroina ta.

crema ten normal

Cea mai buna crema de fata exista, raportata la tenul tau. Tine cont de specificatiile noastre: Pastel3 se afla permanent in cautarea celor mai eficace formule si abia asteapta sa iti puna la dispozitie produsul care te va multumi pe deplin.