Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cea mai buna crema de fata: sfaturi pentru alegerea celei mai bune creme

Cea mai buna crema de fata: sfaturi pentru alegerea celei mai bune creme

Posted by Andreea Vrinceanu on

Cea mai bună cremă de față: iată o sintagmă care întrupează atât de multe visuri și coșmaruri ale femeii moderne. Știm prea bine că o cremă de față de calitate ne va oferi o piele superbă, dar acesta nu este singurul element de care e musai să ții cont.

La fel de importantă precum eficiența produsului hidratant pe care îl folosești este compatibilitatea perfectă cu pielea ta. Mizează pe formule care ți se potrivesc perfect, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Cum reușești să bifezi aceste obiective atât de importante? Îți spunem în rândurile de mai jos, acolo unde îți vom dezvălui și care sunt sfaturile care să ții cont atunci când îți alegi crema de față!

Cum să alegi cea mai bună cremă: trucuri pentru o piele fericită și sănătoasă

De multe ori, tindem să ne orientăm după factori care nu au nici cea mai mică importanță atunci când ne alegem crema de față. Contează mai mult pentru noi cât de atrăgătoare e tipa care îi face reclamă sau cât de bine s-a înțeles prietena noastră cu ea atunci când a încercat-o. Cu siguranță, fiecare femeie a comis cel puțin o dată greșeala de a cumpăra un produs scump doar pentru că i l-a recomandat cea mai frumoasă fată din grupul de amice sau mama cu piele perfectă.

Sursă foto: Pixabay

De acum încolo, nu va mai exista loc de eroare în procesul tău de decizie. Îți spunem care sunt factorii de care să ții cont atunci când îți alegi acest produs! De asemenea, îți vom dezvălui în rândurile de mai jos și care este cea mai bună cremă de față pentru tine. Găsești acești aliați de vază ai frumuseții pe pastel3.ro!

Ține cont de textura cremei!

Loțiuni, creme, emulsii, geluri: când vezi că există atâtea formule, intri puțin în panică. Tendința generală este aceea de a alege în funcție de cât de confortabil te simți cu textura respectivă, în cazul în care îți este bineînțeles permis să o testezi înainte de a o achiziționa. Desigur, există și femei care optează pentru o cremă în funcție de tipul lor de ten, un criteriu foarte bun, despre care vom vorbi însă puțin mai târziu.

Sfatul nostru este să iei în considerare momentul aplicării atunci când vine vorba despre textura cremei pe care o folosești. Astfel, dimineața și în anotimpurile calde rezumă-te la creme lejere, cu textură de gel, de loțiune sau de emulsie hidratantă. Gelul Bruno Vassari OIL FREE MOISTURIZING GEL este un exemplu perfect în acest sens, hidratând fără a conferi un luciu inestetic, probleme cu care te confrunți mai ales vara.

Sursă foto: Pastel3

Bruno Vassari OIL FREE MOISTURIZING GEL - Crema pentru tenul gras si deshidratat 50 ml

De partea cealaltă, o cremă densă, hidratantă și onctuoasă, este răspunsul pe care îl aștepți în anotimpurile reci, când pielea trebuie să față față deshidratării. De asemenea, acest tip de produs este recomandat atunci când primele riduri încep să își facă apariția sau seara, înainte de culcare.

Crema nutritivă cu colagen și elastină Anubis Vital Line Hidroelastin Cream impresioneză cu textura bogată, care conferă imediat senzație de confort. Te vei îndrăgosti de ea!

Sursă foto: Pastel3

Crema nutritiva cu colagen si elastina- Anubis Vital Line Hidroelastin Cream 50 ml

Ține cont de tipul tău de ten!

Acesta este probabil cel mai important sfat pe care să îl iei în considerare atunci când trebuie să alegi cea mai bună cremă. Experții sunt de părere că un produs, oricât de bun ar fi, nu va avea rezultate dacă nu ți se potrivește perfect. Însă este vital ca, pentru a ajunge la acest echilibru, să îți cunoști tipul de ten. Iată care sunt caracteristicile ce se pot dovedi edificatoare în acest sens!

Sursă foto: Instagram

Tenul normal e în general moale și catifelat, lipsit de imperfecțiuni și destul de puțin pretențios. Nu se înroșește, nu e sensibil, iar porii sunt cel mai adesea mici, aproape invizibili. Dacă posezi acest tip de piele, te poți considera o norocoasă! Noi îți recomandăm un complex benefic de ingrediente, care să îți păstreze în continuare tenul la fel de frumos, așa cum este cel conținut de Crema energizantă SKEYNDOR Power C+ Energizing Cream, cu vitamina C, esențială pentru o piele magic de luminoasă.

Sursă foto: Pastel3

Crema Energizanta SPF15 pentru piele normal-mixta - SKEYNDOR Power C+ Energizing Cream 50 ml

Tenul uscat suferă de lipsă de hidratare și se caracterizează prin piele care se descuamează sau prin senzație de „strânsoare”, de disconfort. El este fie o consecință directă a lipsei de hidratare, fie este cauzat de schimbările hormonale, de înaintarea în vârstă sau de poluare. În cazul său, recomandarea e o cremă intens hidratantă, precum Algologie Moisturising Rich Cream, îmbogățită cu lipide și extract de salicorină.

Sursă foto: Pastel3

Crema Hidratanta Bogata - Algologie Moisturising Rich Cream 50 ml

La polul opus, tenul gras suferă de prea multă producție de uleiuri și de sebum secretate de glande, care conferă acel aspect lucios nedorit. Imperfecțiunile, acneea și porii măriți se numără printre caracteristicile sale. Optează pentru creme bogate în ingrediente purificatoare și antiacnee, așa cum este SKEYNDOR PORE NORMALISING FACTOR, perfectă pentru tenul gras.

Sursă foto: Pastel3

SKEYNDOR PORE NORMALISING FACTOR - FORMULA NORMALIZANTA PENTRU TEN GRAS

Tenul mixt reprezintă o combinație între cel uscat și gras; în general, pe zona T (bărbie, nas, frunte), pielea ta e uleioasă, iar pe restul feței suferă de deshidratare. E unul dintre cele mai întâlnite tipuri de piele și are nevoie de o îngrijire specifică: crema de zi cu vitamina C Mario Badescu Hydro Moisturizer reprezintă o alegere perfectă.

Sursă foto: Pastel3

Crema de zi cu vitamina C pentru tenul mixt - Mario Badescu Hydro Moisturizer cu Vitamina C 59 ml

Mai departe, pielea sensibilă e la rândul său un rezultat al climatului poluat în care trăim sau al dezechilibrelor hormonale. Se poate caracteriza prin roșeață și prin iritarea frecventă și este în general destul de pretențioasă. Îți recomandăm un produs special formulat, așa cum este Anubis Sensitive Zul Moisturizer Cream, bogată în extracte de mușețel, ce oferă protecție și calmează pielea.

Sursă foto: Pastel3

Crema pentru tenul sensibil- Anubis Sensitive Zul Moisturizer Cream 50 ml

Ia în calcul provocările societății contemporane!

Poluarea, încălzirea globală, deteriorarea stratului de ozon, toți acești factori ne obligă să descoperim formule competente, care să ne protejeze pielea de toate aceste atacuri. Un produs cu FPS este practic o obligație acum, și cea mai bună cremă ar trebui neapărat să se supună acestei reguli. Crema fluidă AnubisMed 50+ are un factor de protecție solară ridicat și combină filtre UVA/UVB, create special pentru a ține pielea la adăpost de radiațiile solare, atât de periculoase. O găsești pe Pastel3.ro!

Sursă foto: Pastel3

Crema fluida cu protectie 50+ - AnubisMed 50+ 75 ml

Desigur, aici regula poate fi ocolită cu un strop de iscusință: în cazul în care produsul tău hidratant de suflet nu conține SPF, îl poți dubla cu o cremă de protecție solară, special concepută în acest sens. Împreună, vor face față cu aceeași eficienţă provocărilor vieții contemporane!

Sursă foto: Instagram

Investește în ingrediente speciale dacă ai riduri!

Mai sus te-am învățat să ții cont de tipul tău de ten atunci când îți alegi produsul ce poate deveni „cea mai bună cremă din lume”. Aceste principii pot fi însă încălcate atunci când te confrunți cu îmbătrânirea tenului. Mulți specialiști consideră de fapt pielea ridată drept o categorie separată de ten, fiind de părere că acum este cazul să îi tratezi problemele în ansamblu. Bella Pierre Anti Wrinkle Cream conține apa deionizată, vitamina E și minerale pentru o piele mai proaspătă și mai tânără. De asemenea, conținutul de peptide reușește să șteargă în timp ani buni de pe chipul tău.

Sursă foto: Pastel3

Crema antirid- Bella Pierre Anti Wrinkle Cream 30 ml

Mizează pe ingrediente naturale!

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am deprins în ultimii ani este că ingredientele naturale sunt salvarea pentru frumusețea noastră. Din fericire, industria cosmetică și-a făcut lecțiile și a început să includă astfel de aliați în cele mai eficiente produse. O cremă pe bază de extrase din plante va fi întotdeauna mai eficientă decât un produs conceput integral în laborator, care nu include decât substanțe artificiale.

Sursă foto: Instagram

Crema de noapte cu alge marine pentru tenul mixt sau gras Mario Badescu Seaweed Night Cream este un exemplu perfect în acest sens. Produsul are o formulă non-grasă, nu conține ulei, ci înglobează, pe lângă algele marine, ingrediente precum colagenul și acidul hialuronic, care lasă pielea moale și mătăsoasă. E un adevărat dar al naturii!

Sursă foto: Pastel3

Crema de noapte cu alge marine pentru tenul mixt/gras - Mario Badescu Seaweed Night Cream 28 g

După cum ai văzut, cea mai bună cremă e mai degrabă un concept subiectiv: foarte rar aceasta va fi reprezentată de produsul care funcționează la perfecție pentru mama, sora sau amica ta de suflet. Descoperirea acestui Sfânt Graal în frumusețe depinde de respectarea factorilor pe care ți i-am indicat mai sus. Ține cont de aceste considerente pentru a te asigura că între tenul tău și crema aleasă există o compatibilitate perfectă, iar atunci îți va fi mai ușor ca niciodată să îi acorzi medalia de aur. Spor la cumpărături!