Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cea mai buna masca pentru puncte negre: secretele unui ten perfect

Cea mai buna masca pentru puncte negre: secretele unui ten perfect

Posted by Alexandra Vasile on

Punctele negre, sunt din multe puncte de vedere, chiar mai nesuferite decat cosurile. In primul rand, faptul ca apar intunecate pe pielea noastra are un impact vizual mai mare decat in cazul cosurilor albe. Mai enervanta e insa ciclicitatea lor: chiar daca storci un punct negru, nu vei scapa de el, dermatologii recunoscand ca aceste urme pe piele au tendinta de a aparea la fiecare 20-40 de zile indiferent de metoda de extractie a lor.

Noi iti vom sugera insa cateva idei de masca pentru puncte negre care te vor ajuta sa iti pastrezi tenul cat mai curat. Dar, mai intai de toate, sa vedem ce sunt punctele negre si cine le provoaca!

Punctele negre: ce sunt si ce le cauzeaza

Numite si comedoane deschise, punctele negre apar in urma blocarii porilor cu un mix de sebum si de celule moarte. In urma expunerii la aer, amestecul de impuritati este oxidat si astfel se naste punctul negru.

Care este diferenta fata de cosurile „traditionale”? Comedoanele albe sunt inchise, in timp ce punctele negre sunt pori infundati deschisi. E important sa percepi aceasta distinctie, deoarece ea ta va ajuta sa intelegi si cum poti scapa mai usor de punctele negre.

Un alt element care le individualizeaza? Punctele negre pot fi, conform dermatologilor, mostenite pe cale genetica. Ceea ce inseamna, asa cum am mai spus, ca va fi extrem de dificil sa scapi de ele, avand tendinta de a reaparea.

Incheiem lista de vesti neplacute cu aceea ca scoaterea punctelor negre este contraindicata. Nu numai ca astfel vei agresa pielea, dar poti cauza si imprastierea bacteriilor la nivelul dermului. Singura metoda prin care poti sa scapi de punctele negre in urma extractiei lor este in salonul unui dermatolog, prin mijloace profesionale.

Masti naturale pentru puncte negre

Daca esti genul de persoana care prefera abordarea DIY, atunci retetele de mai jos iti vor indica cum sa scapi de punctele negre de pe fata intr-un mod natural, cu zero efecte adverse.

Sursa foto: Pixabay

Miere si cafea. Daca vrei sa scapi de impuritati, un gomaj homemade poate deveni rapid cea mai buna idee de tratament pentru punctele negre. Incepe prin a demachia fata, apoi aplica un mix alcatuit din parti egale de cafea macinata si miere. Evita zona buzelor si a ochilor si lasa sa actioneze timp de circa 20 de minute, apoi indeparteaza cu apa calduta. Marele beneficiu al acestei masti pentru punctele negre este ca si hidrateaza tenul, un aspect esential atunci cand vrei sa scapi de urmele de acnee.

Argila, lamaie si albus de ou. Aceasta masca de fata este ideala pentru punctele negre de pe nas, una dintre zonele cel mai expuse acestui tip de imperfectiuni. Amesteca un albus de ou, zeama de la o jumatate de lamaie, o jumatate de lingurita de drojdie uscata si o jumatate de lingurita de argila pe care o poti cumpara de la plafar. Aplica pe zonele cu puncte negre de pe fata, asteapta circa o jumatate de ora si apoi curata cu apa calduta.

Incearca o baie de aburi. Nu e teoretic o masca, dar, crede-ne, va avea efecte la fel de remarcabile. Pune la fiert o oala cu apa, apoi adauga circa o mana de flori de musetel, acopera-ti capul cu un prosop si rasfata-te cu o baie de aburi care va deschide porii. Stai cat de mult rezisti, ideal ar fi pana ce se raceste apa. Acum e mult mai usor sa storci punctele negre, dar nu o face cu degetele: ti-am spus deja cat de nociv e. In schimb, foloseste un tifon moale sau un prosop si maseaza usor tenul, pana ce vezi cum ies punctele negre. Incheie cu un strat de apa termala si apoi hidrateaza neaparat pielea cu crema ta obisnuita.

Cele mai bune masti pentru punctele negre din comert

Te intrebi cum sa scapi de punctele negre? Sfatul nostru este sa alternezi tratamentele naturiste cu utilizarea produselor cosmetice. Iata care sunt cele mai bune masti pentru punctele negre pe care ti le propunem!

Masca de fata cu argila. Argila e extrem de recomandata in cazul tenului cu imperfectiuni, deoarece echilibreaza productia de sebum si extrage impuritatile la exterior din ten. Exfoliaza tenul inainte de a aplica masca, pentru ca aceasta sa actioneze in profunzime.

Recomandarea noastra este Masca cremoasa cu argila alba si tioxolon pentru tenul gras si acneic ANUBIS Argi-mask White. Produsul purifica si echilibreaza tenul, prevenind formarea punctelor negre, un aspect extrem de important.

Sursa foto: Pastel3

ANUBIS Argi-mask White - Masca cremoasa din argila alba si tioxolon pentru tenul gras/acneic 500 ml

Masca de fata pe baza de sulf. Mineralul este recunoscut pentru efectele pe care le are in purificarea tenului, mai ale a celui care este profund afectat de poluare.

Tratamentul anti-acneic pe care ti-l recomandam este Masca pentru ten acneic Mario Badescu Drying Mask. Produsul contine sulf coloidal, care ajuta la indepartarea eruptiilor acneice cu o eficienta extraordinara.

Sursa foto: Pastel3

Masca pentru tenul acneic - Mario Badescu Drying Mask 56 g

Masca cu acid glicolic. Acizii sunt in prezent cei mai recomandati atunci cand vine vorba despre exfolierea tenului, gratie efectului in profunzime. Din fericire, formulele de pe piata au avansat mult, astfel ca azi combinatiile de acizi pot fi folosite acasa fara efecte adverse.

Mizeaza pe o masca de fata cu acid glicolic, care elimina impuritatile, deblocheaza porii, imbunatateste textura, diminueaza liniile de expresie si micsoreaza polii dilatati. Formula Mastii Bruno Vassari GLYCO SYSTEM CHARCOAL MASK este completata de carbune activ si de argila, care curata in profunzime si elimina impuritatile, reusind astfel sa previna aparitia punctelor negre intr-un mod exemplar. Bonus: masca este potrivita pentru toate tipurile de ten.

Sursa foto: Pastel3

Bruno Vassari GLYCO SYSTEM CHARCOAL MASK - Masca cu acid glicolic si carbune 50 m

Este posibil sa scapi de punctele negre! Daca vei recurge la mastile naturale si la tratamentele cosmetice pe care ti le-am indicat, vei vedea cum tenul tau este mai curat, mai luminos si mai catifelat. Elimina impuritatile si lupta cu armele potrivite impotriva acneei!