Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cearcanele - de ce apar si cum scapam de ele

Cearcanele - de ce apar si cum scapam de ele

Posted by Alexandra Vasile on

Imagineaza-ti o fata tanara, cu un ten impecabil si o piele luminoasa, care are insa intreaga zona de sub ochi umbrita de cearcane intunecate. Chiar si cele mai frumoase femei au de suferit din cauza cearcanelor si a pungilor de sub ochi, ceea ce le va compromite aspectul fizic ireprosabil.

Desi oboseala pare a fi cauza evidenta a cearcanelor, exista si alti factori care pot declansa aparitia lor. Azi iti vom vorbi atat despre greselile pe care le comiti si care iti pot intuneca zona de sub ochi, dar si despre cele mai bune remedii si tratamente impotriva cearcanelor. Afla cum sa stralucesti!

Cum se formeaza cearcanele si pungile de sub ochi

Sunt usor de recunoscut: primele sunt vinetii, intunecate, pete care ne tulbura frumusetea, in timp ce pungile sunt umflaturi si mai dezagreabile.

Cearcanele si pungile pot aparea din mai multe motive. Pielea din jurul ochilor e mai fina si mai subtire decat cea de pe restul fetei si de pe corp, ceea ce inseamna ca va afisa foarte usor vasele de sange dilatate sau va fi supusa mai repede retentiei de fluide. De asemenea, pielea din aceasta zona e lipsita de glande sebacee, ceea ce ii va impiedica hidratarea din interior.

In ceea ce priveste formarea cearcanelor, aceasta depinde de cauza care sta la baza lor, deoarece exista mai multe tipuri de cearcane. Daca nesomnul e cel care si-a pus amprenta pe chipul tau, ai cel mai probabil de-a face cu un fenomen de deschidere la culoare a pielii de sub ochi, care devine palida, lipsita de stralucire, terna. Aceasta va dezvalui mult mai repede vasele de sange de sub ea. Inaintarea in varsta, pe de alta parte, determina subtierea pielii, iar alergiile pot provoca pigmentarea sa.

In ceea ce priveste pungile de sub ochi, acestea apar in urma retentiei de lichide, care se acumuleaza in aceasta zona. Grasimea, la randul ei pozitionata sub ochi, sau slabirea musculaturii sunt de asemenea fenomene care pot provoca aparitia inesteticelor pungi.

Cauzele aparitiei cearcanelor

La prima vedere, ai spune ca raspunsul la aceasta intrebare este extrem de simplu: odihna deficitara. Intr-adevar, orice inconvenient din acest punct de vedere se vede imediat sub ochii tai. Daca dormi mai mult sau mai putin decat trebuie, daca mergi la somn la o ora mai tarzie decat de obicei sau adormi, dar ai un somn tulburat, e foarte probabil ca a a doua zi sa te trezesti cu cearcane.

O alta cauza a aparitiei lor este legata de inaintarea in varsta. Asa cum ti-am spus, pe masura ce imbatranesti, pielea devine mai subtire, ceea ce inseamna ca va afisa imediat vasele de sange, ceea ce cauzeaza intunecarea zonei de sub ochi.

Lucrul cu calculatorul pe perioade indelungate devine la randul sau o cauza a cearcanelor. Atunci cand ochii tai se concentreaza in mod constant la monitor, are loc o dilatare a vaselor de sange de sub piele. Ca sa eviti acest fenomen, asigura-te ca o data la 10 minute privesti in gol sau ca faci „un dus scotian” pentru ochi: spala-i mai intai cu apa calda, iar apoi cu un jet rece.

Alergiile pot sta si ele la originea cearcanelor. In momentul in care te confrunti cu o astfel de reactie, corpul elibereaza histamina, o substanta chimica care determina, printre altele, si dilatarea vaselor de sange de sub ochi. Mai grav e ca persoanele care sufera de alergii tind si sa se frece mai intens in zona de sub ochi, ceea ce acutizeaza cearcanele si poate provoca riduri.

Deshidratarea afecteaza si pielea de sub ochi. Atunci cand nu e hidratata asa cum trebuie, aceasta devine terna, ceea ce ofera o vizibilitate mai mare asupra vaselor de sange.

Expunerea prelungita la soare e unul dintre cei mai periculosi agresori ai organismului. Corpul produce mai multa melanina, care nu doar ca ne bronzeaza, dar poate cauza si pigmentarea pielii, ceea ce se vede atat de „bine” sub ochi.

Nu in ultimul rand, genetica poate lucra in defavoarea ta. Cearcanele se pot mosteni ereditar, iar situatia se poate inrautati sau poate disparea pe parcursul anilor. Astfel se explica prezenta cearcanelor la copii.

Remedii rapide si tratamente anti cearcane

Cearcanele nu ne ameninta sanatatea, dar sunt atat de neplacute. De aceea, am adunat pentru tine cele mai bune modalitati de a scapa de ele.

  • Alimentatia si stilul de viata. Actioneaza de la interior si vei vedea imediat rezultate! Asigura-te ca bei cel putin 8 pahare de apa pe zi, ca dormi 8 ore pe noapte, in intervale benefice (22-2 este cel mai recomandat timp pentru somn), ca incluzi in alimentatie super-mancaruri anti-cearcane, precum citricele, ceapa verde, spanacul, salata verde, laptele, urzicile.
  • Ceva rece. Frigul determina contractarea vaselor de sange de sub piele, ceea ce va atenua cearcanele. Pune cateva cuburi de gheata intr-o bucata de material si lasa-le sa se topeasca sub ochi. Daca ai mai mult timp la dispozitie, tine o lingura la congelator timp de 15 minute si apoi „permite-i” sa te scape de cearcane, plasand-o pe ochi pentru circa 10 minute.
  • Ceaiurile. De data asta, nu te incurajam sa le bei, sau cel putin nu in mod direct pentru cearcane. Dupa ce ai consumat lichidul binefacator, aplica pe zona de sub ochi pliculetul de ceai racit la congelator pentru 15-20 de minute. Atat ceaiul verde, cat si cel negru contin antioxidanti care imbunatatesc circulatia sangelui, contracta vasele de sub piele si atenueaza umflaturile, ceea ce le face un tratament perfect pentru cearcane.

Sursa foto: Instagram

  • Ajutorul naturii. Feliile de castravete, cartofii (bogati in amidon, un agent anti-inflamator) sau sucul lor, aplicat pe regiunea de sub ochi pentru circa 15 minute, va face minuni. Ai grija, este insa un tratament pe care trebuie sa il repeti in mod constant. Dischetele inmuiate in lapte, apa de trandafiri sau ulei de migdale reprezinta de asemenea solutii de incercat.
  • Machiajul. Te-ai saturat de cearcane? Sterge-le de pe suprafata pamantului! O paleta corectoare e produsul care te va salva. Alegerea noastra este produsul de la Parisax, care contine 5 nuante ce atenueaza cearcanele, petele pigmentare, acneea si roseata. Tine cont de teoria culorilor: galbenul ascunde cearcanele violet, iar rozul sau piersica pe cele pamantii. Produsul nostru se adreseaza tuturor tipurilor de cearcane! Aplica in forma de triunghi, sub ochi, si uniformizeaza cu o pensula sau cu degetele.

Sursa foto: Pastel3

Paleta corectoare crema Pro (5 culori) - Parisax 9,75g

Ingrijeste. Asa cum am spus, pielea de sub ochi este mult mai sensibila, asa ca sub nicio forma nu ai voie sa folosesti aici unul dintre produsele pentru fata. Opteaza pentru o crema pentru ochi speciala, precum Bruno Vassari CELL ACTIVE EYE CONCENTRATE, cu actiune de lifting si de tratare a cearcanelor. Te vei bucura de un look fresh, atat de tineresc.

Sursa foto: Pastel3

Bruno Vassari CELL ACTIVE EYE CONCENTRATE - Crema pentru conturul ochilor de lifting si tratare a cearcanelor 15 ml

Indiferent de cauza lor, cearcanele pot fi indepartate si tratate. Apeleaza la trucurile pe care ti le-am recomandat si bucura-te de eficienta lor. Foloseste remedii naturiste, schimba-ti stilul de viata, dormi mai bine, ingrijeste si machiaza zona cearcanelor si vei vedea ca vei scapa de ele odata pentru totdeauna!