Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cele mai bune parfumuri de dama: top 10 parfumuri preferate de femei

Cele mai bune parfumuri de dama: top 10 parfumuri preferate de femei

Posted by Andreea Vrinceanu on

Care este produsul cosmetic fără de care nicio femeie nu poate trăi, care îți oferă distincție, personalitate, atitudine, rafinament incendiar? Un parfum! Aromele se împletesc cu mirosul tău natural într-un mod unic, de unde rezultă o semnătură olfactivă pur și simplu extraordinară, amprenta singularității tale.

În rândurile de mai jos, pornim într-o încântătoare călătorie a aromelor, în care îți prezentăm cele mai dorite, cele mai iubite, cele mai celebre parfumuri pentru femei ale tururor timpurilor. Descoperă topul 10 al esențelor pe care trebuie să le deții!

Top 10 parfumuri de damă: aromele care au făcut istorie

Ne vom aminti pentru totdeauna cuvintele iconicei Marilyn Monroe, care spunea că poartă în pat numai câteva picături de Chanel No 5. Era una dintre primele (dar, cu sigurnață, nu singurele) dive care vorbeau în mod public despre uluitoarea forță de seducție a parfumului. Utilizat din cele mai vechi timpuri de către bărbați și femei deopotrivă, parfumul ne oferă unicitate, savoare, ne completează și ne definește așa cum nu a mai făcut-o și nu o va mai face niciodată un produs cosmetic.

Descoperă în rândurile de mai jos topul 10 al celor mai iubite parfumuri de damă ale tuturor timpurilor! Îți stau la dispoziție pe Pastel3.ro!

10. Prada La Femme

Sursă foto: Instagram

O casă de modă celebră pentru hainele și pentru parfumurile sale spectaculoase, Prada nu putea lipsi din topul nostru. La Femme a fost lansat în 2003 și descris drept o călătorie plină de emoție prin timp, amintiri, prin viață. Se spune despre esență că a redefinit ce înseamnă feminitatea și parfumurile florale și că e una dintre cele mai iconice ale tuturor timpurilor. Parfumul împletește acordurile senzuale de frangipani cu ylang-ylang și iris, fiind îndulcit în mod senzual de răpitoarea vanilie, de tuberoză și de ceară de albine. E un parfum adorat de firile sensibile!

Sursă foto: Pastel3

Prada LA FEMME PRADA edp spray 100 ml

  1. Calvin Klein One

În 1994, Calvin Klein lua cu asalt lumea parfumurilor atunci când lansa prima sa esență unisex. Erau anii în care fetele începeau să poarte blugii largi ai iubiților, să adopte curentul hip hop și să înțeleagă că diversitatea e mai mult decât un concept. La fel de fresh și de adorat azi ca acum aproape 25 de ani, One celebrează lipsa diferențelor dintre oameni, prospețimea, independența. E o aromă curată, fresh, și e renumită pentru faptul că miroase diferit de la persoană la persoană. Cu alte cuvinte, un mit.

Sursă foto: Pastel3

Calvin Klein CK ONE edt spray 100 ml

  1. Tommy Hilfiger Tommy Girl

Casa de modă americană are o bază imensă de fani mai ales în ultima perioadă, de când a început colaborarea cu cel mai în vogă fotomodel al momentului, Gigi Hadid. Tommy Girl evidențiază prospețimea specifică unui parfum dedicat celor tineri, cu infuzii fresh care provoacă dependență. Lansat în 1996, parfumul se deschide cu note vibrante de coacăze negre, camelie, mandarină și flori de măr, continuă cu o inimă dominată de caprifoi, crin, violetă, mentă, grapefruit și lămâie și e apoi infuzat cu profunzime de baza cu magnolie, lemn de santal, iasomie și cedru. O compoziție complexă, dinamică, efervescentă precum spiritul mereu tânăr.

Sursă foto: Pastel3

Tommy Hilfiger TOMMY GIRL eau de cologne edt spray 30 ml

7. Lancome La vie est belle

Sursă foto: Instagram

Spre deosebire de multe dintre esențele din acest top, La vie est belle e un parfum „tânăr”, lansat în 2012, dar de atunci a făcut istorie. Creat de trei dintre parfumierii francezi de top, esența-semnătură a Lancome o are drept imagine pe favorita Americii, Julia Roberts. Parfumul celebrează bucuria de a trăi, vibrația existenței, reflectând arome florale, gurmande și fructate. Irisul de Florența, iasomia de Arabia, floarea de portocal și esența de paciuli compun o esență magică precum miracolul vieții.

Sursă foto: Pastel3

Lancome LA VIE EST BELLE edp spray 50 ml

  1. Moschino FRESH COUTURE

Un alt reprezentant al noii generații în parfumerie, Moschino Fresh Couture șochează și cucerește, în același timp. Parfumul surprinde opoziția care a făcut celebru brandul italian, juxtapunând o esență nobilă, luxuriantă, cu cel mai banal recipient posibil, o sticlă asemănătoare produselor de curățenie. Parfumul are note de vârf de mandarină, bergamotă și ylang-ylang, tonuri de mijloc de zmeură, bujor alb și osmanthus și o bază dominată de note lemnoase și paciuli alb.

Sursă foto: Pastel3

Moschino FRESH COUTURE edt spray 30 ml

  1. Yves Saint Laurent Opium

Categorisit drept un parfum delicat, oriental, Opium a fost încă de la început un subiect controversat din cauza denumirii sale. Evocând drogul ilegal, esența a fost interzisă în unele state, ceea ce nu a făcut decât să îi sporească celebritatea. Lansată încă din 1977, aroma a fost modificată, dezvoltată, transfigurată, însă baza de vanilie și notele condimentate, electrizante, nu au fost niciodată schimbate.

Sursă foto: Pastel3

Yves Saint Laurent OPIUM edp spray 50 ml

  1. Dior J’Adore Dior

Nu putem contesta că J’Adore e un parfum iconic, dar la măreția sa a contribuit și faptul că ediția originală nu mai e disponibilă, ceea ce l-a transformat într-o adevărată comoară. Floral, diafan și totuși incredibil de sofisticat și de puternic, acest parfum e descris drept esența feminității contemporane, moderne. Doar imaginea muzei sale, Charlize Theron, îmbrăcată în acea rochie aurie uluitoare, e suficientă pentru a explica de ce această aromă a făcut și va face legendă pretutindeni.

Sursă foto: Pastel3

Dior J'ADORE edp spray 100 ml

  1. Guerlain Shalimar

Deschidem topul 3 cu unul dintre cele mai faimoase parfumuri ale tuturor timpurilor: Shalimar de la Guerlain. O adevărată bijuterie, o esență care a transcens timpul, Shalimar a fost inspirat de povestea de dragoste dintre prințul indian Shah Jehan și Prințesa Mumtaz, ale căror sentimente aprinse l-au determinat pe Jacques Guerlain să creeze această esență iconică. Lansat încă din 1924, Shalimar e unul dintre „veteranii” delicioși ai topului nostru.

Sursă foto: Pastel3

Guerlain SHALIMAR parfum 30 ml

  1. Thierry Mugler Angel

Precum esențele de mai sus, Angel e mai mult decât un parfum: e o aromă care a scris istorie. În 1992, Thierry Mugler crea ceea ce avea să fie primul parfum gurmand din toate timpurile, alegând conform legendelor din 608 de variante,. Era pentru întâia dată când în compoziția unei esențe erau introduse ingrediente comestibile: praline și ciocolată. O altă premieră? Angel excludea preferatele de până atunci în parfumerie, notele florale.

Sursă foto: Pastel3

Thierry Mugler ANGEL edp spray 50 ml

1. Chanel CHANEL NO.5

Sursă foto: Instagram

Cine ar fi putut să încoroneze topul nostru dacă nu cea mai celebră esență a tuturor timpurilor? Chanel No 5 a spart recorduri peste recorduri, demonstrând că Gabrielle Chanel putea scrie istorie în orice domeniu își dorea. Lansat în 1921, parfumul e istoria însăși, conținând o specie de trandafir foarte rară, Rose Centifolia, care nu crește decât în localitatea Grasse din Franța.

Sursă foto: Pastel3

Chanel Nº 5 edp sac 3 x 20 ml

Acestea sunt cele mai celebre esențe ale tuturor timpurilor! Sfatul nostru? Fă-ți provizii din ele, indiferent de preferințele tale, deoarece aceste bijuterii trebuie să se afle în colecția fiecărei femei!