Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Celulita - care sunt cauzele aparitiei si cum poti scapa de ea

Celulita - care sunt cauzele aparitiei si cum poti scapa de ea

Posted by Alexandra Vasile on

Specialistii estimeaza ca aproximativ 80-90% dintre femei se vor confrunta la un moment in viata lor cu celulita. E cu siguranta o veste care ne da incredere ca nu suntem singurele ce se vor lupta cu aceasta afectiune, dar si un fenomen ingrijorator.

Citeste in randurile de mai jos despre cele mai comune cauze ale celulitei, dar afla si care sunt stadiile acesteia, prin ce se caracterizeaza fiecare si cum poti scapa de nesuferita „piele cu aspect de coaja de portocala”. Afla totul din randurile de mai jos!

Cauzele celulitei

Te intrebi de la ce faci celulita? Specialistii considera ca acesta afectiune, caracterizata prin aparitia de gropite (deloc atragatoare), noduli sau umflaturi sub piele este in general provocata de genetica. Este motivul pentru care femeile, cu o distributie diferita a grasimii si a tesutului conjunctiv, sunt mai predispuse catre instalarea celulitei decat barbatii.

Desi nu s-a stabilit inca cu exactitate care este cauza principala a aparitiei celulitei, predispozitia genetica este, asa cum am mai spus, cel mai des vehiculata. Sunt insa si alti factori care se adauga acesteia.

  • Varsta si schimbarile hormonale. Estrogenul, insulina, hormonii tiroidei, toti sunt considerati a fi vitali in formarea celulitei. Explicatia oferita de oamenii de stiinta este aceea ca deteriorarea nivelului de estrogen in corpul femeilor afecteaza circulatia sangelui, care nu mai iriga tesuturile si scade productia de colagen. Prin urmare, numarul de celule grase creste si apare celulita. Fenomenul este vizibil si in urma inaintarii in varsta, cand pielea isi pierde fermitatea si elasticitatea.
  • Dieta si stilul de viata. Daca predispozitia genetica si schimbarile hormonale din corp nu se afla sub controlul tau, in schimb greselile pe care le comitem zi de zi pot influenta aparitia celulitei. Dintre acestea, consumul de alimente bogate in grasimi si carbohidrati si sarace in fibre e cel mai important. Acestuia i se adauga o hidratare insuficienta, dar si fumatul sau consumul exagerat de alcool. Sedentarismul si cu precadere orele petrecute la birou, fara a face stretching sau exercitii, vor determina la randul lor aparitia celulitei. De asemenea, sunt specialisti care afirma ca purtarea lenjeriei extrem de stramte poate afecta fluxul sanguin si determina astfel pielea cu aspect de coaja de portocala sa iasa la iveala.
  • Cauze medicale ale celulitei. Printre afectiunile deja existente ce pot avea ca simptome celulita se numara tulburarile functiei tiroidiene si afectiunile vasulare ale membrelor inferioare. De asemenea, gradul de celulita poate creste in timpul sarcinii sau in urma administratii pilulelor contraceptive.

Tipuri de celulita

Oare nu exista doar una? Din pacate, specialistii considera ca nu. Acestia au catalogat celulita in functie de stadiile avansului ei. Iata despre ce e vorba!

  • Stadiul 1 de celulita. In aceasta etapa, te vei confrunta cu scaderea tonusului si a elasticitatii pielii, dar in general aspectul acesteia nu va fi compromis. Doar atunci cand strangi pielea intre degete poti constata ca seamana cu o coaja de portocala.
  • Stadiul 2 de celulita. Deja incepi sa nu mai suporti sa porti pantaloni scurti si rochii, deoarece coaja de portocala e acum vizibila si fara sa mai prinzi pielea intre degete, in special atunci cand stai intinsa. Pot incepe sa apara si gropite sub piele, sa se dezvolte forme de edem si sa fie ingreunata circulatia sangelui.
  • Stadiul 3 de celulita. Noduli, umflaturi si gropite: asa arata pielea ta de pe coapse, pulpe, abdomen, brate, sani. Celulele de grasime pot ajunge sa isi multiplice volumul pana la 50 de ori, ceea ce afecteaza circulatia sangelui si a limfei. In acest stadiu incepi sa resimti si o sensibilizare a pielii.
  • Stadiul 4 de celulita. Deja celulita e considerata acum in stare grava, iar pielea ta seamana cu un aluat nedospit. Te vei confrunta cu dereglari acute de circulatie, cu umflaturi dureroase si cu dilatarea venelor. Nici nu mai suporti sa iti atingi pielea, deoarece senzatia de disconfort e aproape insuportabila.

Tratament pentru celulita

Nu s-a descoperit inca un tratament care sa te scape peste noapte de celulita, de aceea cel mai important este ca tu sa actionezi din timp si sa ai grija de tine. Iata care sunt masurile pe care sa le aplici!

Sursa foto: Pexels

Printre terapiile la care te poti supune in saloane sau in clinicile de estetica medicala, laserul, radiofrecventa, mezoterapia, vacuumul si infrarosul sunt procedurile cu cea mai ridicat rata de succes.

La fel de eficiente se pot dovedi insa si masurile pe care le aplici acasa. Un peeling cu cafea va elimina celulele moarte si va avea un efect de drenaj si de detoxifiere a pielii. Amesteca ulei de masline sau de cocos cu cafea si vei avea parte de un aliat natural fabulos impotriva celulitei.

Apeleaza de 2-3 ori pe saptamana si la un peeling corporal. BRUNO VASSARI DOUBLE BODY PEEL este un produs excelent de acest fel: are actiune dubla, de exfoliere mecanica si chimica, eliminand impuritatile si stimuland regenerarea celulara a pielii tale.

Sursa foto: Pastel3

BRUNO VASSARI DOUBLE BODY PEEL - Exfoliant corporal 200 ml

Cremele pe baza de retinol sau de cafeina sunt de asemenea utilizate in tratamentul celulitei. Un astfel de produs este Anubis Red Seaweed Celu-Fit Concentrate, un concentrat anticelulita pe baza de alge rosii, L-carnitine si cafeina. Concentratul impiedica formarea de celule noi de grasime si stimuleaza arderea celor existente deja, astfel ca pielea capata un aspect mai elastic si mai ferm.

Sursa foto: Pastel3

Anubis Red Seaweed Celu-Fit Concentrate - Concentrat anti-celulita ciu alge rosii, L-carnitine si Cafeina

Bineinteles, va trebui sa faci schimbari si in ceea ce priveste stilul tau de viata. Ai nevoie de o alimentatie sanatoasa, echilibrata, in care sa consumi cu moderatie carbohidrati si grasimi, si numai de calitate, si sa mizezi pe mai multe fibre.

Sportul e de asemenea unul dintre secretele femeilor care se lupta cu succes cu celulita. O simpla plimbare zilnica, cu pasi alerti, poate face minuni pentru netezirea si imbunatatirea fermitatii pielii tale. Recomandate mai sunt si sesiunile de cycling, yoga, pilates, aerobic si mersul la masaj. Per total, aceste tratamente anticelulitice iti pot oferi inapoi frumusetea pielii tale.

Acum, ca ai inteles care sunt cauzele aparitiei celulitei si tipurile acesteia, dar ai vazut si care sunt cele mai recomandate tratamente pentru tratarea celulitei, esti inarmata cu armele potrivite pentru a-i face fata. Ai toate sansele sa iti recapeti frumusetea pielii!