Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Coafuri par lung: 8 idei si sfaturi practice pentru parul lung

Coafuri par lung: 8 idei si sfaturi practice pentru parul lung

Posted by Andreea Vrinceanu on

Orice femeie care a avut vreodată părul lung știe că minunatele cosițe de Rapunzel nu sunt atât de ușor de întreținut. De la chinul de a le spăla de două ori pe săptămână (cel puțin), la vârfurile uscate și casante, până la dificultatea de a le usca în timpul iernii și a dormi cu ele în timpul verii, părul lung e pe cât de frumos, pe atât de dificil.

Deși la prima vedere această lungime pare a fi cea mai ofertantă din punct de vedere al coafurilor, de cele mai multe ori rămânem în pană de inspirație și preferăm să ne prindem mândria de podoabă capilară într-o coadă sau într-un coc simple, numai ca să ne eliberăm chipul. Tot ce îți trebuie e însă un strop de inspirație! Îți oferim în rândurile de mai jos 8 idei de coafuri pentru părul de Rapunzel, dar și sfaturi practice și idei neprețuite!

8 coafuri superbe pentru părul lung

În primul rând, felicitări: dacă ai părul lung, înseamnă că ai muncit ceva pentru el! Te invităm în rândurile de mai jos să dai curs ideilor care îți vor permite să te bucuri de frumusețea de neștirbit a unor cosițe lungi de Ileana Cosânzeana. Am împărțit aceste hairstyle-uri în funcție de gradul lor de dificultate, dar și de tipul tău de păr. Vezi despre ce e vorba!

Coafuri simple pentru părul lung

Chiar dacă lungimea părului tău pare intimidantă, la un moment dat, nu trebuie să îți ia mai mult de câteva minute să îl aranjezi dimineața, dacă ții cont de sfaturile noastre.

Coadă de cal înaltă

Sursă foto: Instagram

E cea mai simplă coafură pentru părul lung, și nu degeaba! Ți se potrivește și dacă ai părul drept, dar și dacă ai fost înzestrată cu bucle de înger. În iarna 2018 este la modă look-ul neted, cu păr în prealabil îndreptat cu placa, dar tu poți opta pentru orice tip de ponytail.

Începe prin a pieptăna bine părul, pentru a te asigura că repartizezi în mod echilibrat uleiurile naturale și capeți strălucire. Prinde părul într-o coadă înaltă, cu capul în jos, pentru un plus de volum. Poți alege să treci de câteva ori placa prin păr, îndreptând şuviţele, sau ondulatorul, dacă vrei să conferi impresia de coamă mai bogată. Încheie cu un ser pentru strălucire, care să aducă frumosul tău ponytail la cote de atractivitate nebănuite: nu e nimic banal în această coafură!

Sursă foto: Pastel3.ro

Ser de stralucire cristale de matase - Alfaparf Semi Di Lino Sublime Cristalli Di Set 50 ml

Coc messy

Pe cât e de nonșalant, pe atât e de ușor de executat! Nu degeaba este cocul messy coafura pentru păr lung la care apelăm atunci când facem curățenie în casă: reprezintă expresia simplității absolute.

Sursă foto: Instagram

Volumul este principala caracteristică a acestui hairstyle, de care să ții cont mai ales dacă îl abordezi la ocazii speciale. Începe tot prin a pieptăna părul cu capul în jos, apoi aplică o pudră pentru volum de la rădăcină, așa cum este L'OREAL TNA SUPER DUST. Aceasta conferă textură și finisare mată, ideale pentru un coc messy.

Sursă foto: Pastel3.ro

L'OREAL TNA SUPER DUST

Prinde apoi părul într-o coadă înaltă și răsucește-l de mai multe ori în jurul bazei sale, stabilizând cu un elastic camuflat de o șuviță de păr. Vei fi superbă!

Coafuri posh pentru părul lung

Te așteaptă o ocazie specială, la care vrei neapărat să strălucești? Atunci alege o coafură pentru părul lung la fel de glam. Recomandările noastre te vor propulsa în centrul atenției fără a-ți da prea mari bătăi de cap!

Bucle prinse pe o parte

O coafură demnă de o prințesă nu trebuie neapărat să presupună cocuri complicate ce nu pot fi decât opera unui artist: superba imagine de mai jos ne convinge că buclele mari, bogate și lucioase, sunt la fel de îmbietoare.

Sursă foto: Instagram

Spală părul și hidratează-l așa cum trebuie, apoi aplică o cremă de styling pentru bucle. Alfaparf Style Stories Twisted Curls amplifică, controlează și separă onduleurile, pentru efecte care atrag toate privirile.

Sursă foto: Pastel3.ro

Crema de bucle - Alfaparf Style Stories Twisted Curls 100 ml

Aranjează apoi părul folosind un ondulator sau bigudiuri calde. Piaptănă buclele pentru a le elibera ușor și trasează o cărare laterală. Prinde părul la spate cu ace de păr invizibile, alegând partea care te avantajează cel mai tare. Vei semăna cu o divă a Hollywood-ului de altădată!

Coc din împletituri

E adevărat că, pentru această coafură demnă de părul lung, ai nevoie de un strop de îndemânare. Începe prin a pieptăna părul care nu trebuie să fie proaspăt spălat, astfel încât să beneficieze de un plus de stabilitate.

Sursă foto: Instagram

Pornește de la rădăcina părului de la ceafă și împletește spicuri cu capul în jos. Poți apela și la degetele îndemânatice ale unei prietene! Atunci când ajungi în creștetul capului, lasă vârfurile libere și prinde-le într-un coc bine finisat.

Produsul care îți va garanta că superba ta coafură nu „mișcă în front” este un fixativ de excepție. Optează pentru un produs profesional, precum fixativul cu fixare puternică Keune Society, pe care îl găsești pe Pastel3.ro!

Sursă foto: Pastel3.ro

Fixativ cu fixare puternica- Keune Society 75 ml

Coafuri pentru părul lung și fin

Mai ales atunci când cosițele tale ar putea rivaliza la lungime cu cele ale prințeselor din povești, firul subțire, fin, e cu atât mai vizibil. Iată care sunt coafurile ce compensează acest defect!

Coadă împletită cu accesorii opulente

O simplă coadă împletită, dansând pe spatele tău, poate accentua și mai tare finețea părului. Dar atunci când intercalezi între ochiurile sale flori, mărgele, bijuterii sau un accesoriu precum în imaginea de mai jos, efectele vor fi wow!

Sursă foto: Instagram

Începe prin a spăla părul, apoi aplică spumă la rădăcini. Apelează la un produs special conceput pentru volum, așa cum este WELLA EIMI Extra Volume, ce hidratează și oferă susținere. Usucă părul cu capul în jos și tapează la rădăcini.

Sursă foto: Pastel3.ro

WELLA EIMI Extra Volume 300ml - Spuma pentru volum, fixare nivel 3

Lasă câteva șuvițe libere, care să îți încadreze chipul, și împletește o coadă simplă. Aplică apoi accesoriile alese și bucură-te de un hairstyle care se dovedește perfect pentru sărbători.

Coadă simplă, la spate

Coada de cal prinsă la ceafă debordează de eleganță, iar sfaturile noastre o vor face perfectă pentru părul fin. Începe prin a aplica un spray pentru volum, fie pe părul umed, fie pe șuvițele uscate. WELLA Eimi Sugar Lift Spray conține zahăr, pentru un plus de textură, și ingrediente pro-luminozitate.

Sursă foto: Pastel3.ro

Spray cu zahar pentru volum - WELLA Eimi Sugar Lift Spray 150 ml

Prinde apoi părul la ceafă, răsucindu-l ușor în interior și fixează cu un elastic ascuns de o șuviță de păr. Ondulează coada de cal, pentru un plus de volum: nimeni nu își va mai da seama că părul tău e rar și fin!

Sursă foto: Instagram

Coafuri pentru păr lung și voluminos

Ce poate fi neplăcut la un păr des, ca în povești? Dificultatea de a-l coafa și aranja. Părul des e fabulos în imaginile sclipitoare din reviste, dar în viața reală poate fi destul de greu de strunit.

Coadă de cal cu atitudine

În majoritatea cazurilor, va fi necesar să îți prinzi părul, mai ales dacă nu ai timp să îl aranjezi mereu cu peria. Dar fantastica coamă de mai jos te va convinge că ești privilegiată.

Sursă foto: Instagram

Lasă părul nespălat de cel puțin două zile și imprimă textură cu ajutorul unui șampon uscat. FUDGE Dry Shampoo este ideal în acest sens.

Sursă foto: Pastel3.ro

FUDGE Dry Shampoo - Sampon uscat

Prinde părul într-o coadă înaltă și tapează-l. Apoi, fixează cu elastice din loc în loc, pentru un look care amintește de Prințesa Jasmine din basmul Disney Aladin. Ai fi crezut că e atât de ușor să fii fermecătoare?

Bucle rebele

Blake Lively are un păr superb, așa că e de la sine înțeles că reprezintă una dintre muzele noastre. Începe prin a bucla părul, utilizând un ondulator de 25 de mm: BaByliss PRO e unul dintre preferatele noastre.

Sursă foto: Pastel3.ro

BABYLISS BaByliss PRO Ondulator profesional 25 mm

După ce ai încheiat, trece-ți degetele prin bucle, pentru a le imprima mai multă lejeritate. Prinde părul din laterale la spate și tapează calota, într-un stil care amintește de half up, half down. Vei fi răvășitoare!

Sursă foto: Instagram

Aceste coafuri pentru părul lung se dovedesc pur și simplu perfecte! Sunt versatile, ușor de obținut și practice, pentru toate ocaziile și tipurile de păr!