Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Coafuri par mediu: idei si inspiratie pentru aranjarea parului mediu

Coafuri par mediu: idei si inspiratie pentru aranjarea parului mediu

Posted by Andreea Vrinceanu on

Bobul, mai scurt sau mai lung, a fost obsesia ultimelor sezoane în frumusețe. Și nici nu e de mirare că lucrurile s-au petrecut astfel, dat fiind faptul că această lungime de păr impresionează cu uluitoarea sa versatilitate. Îți oferă senzația de libertate, acel je ne sais quoi tipic pentru o franțuzoaică, deci de ce ai mai avea nevoie?

Cu toate acestea, deși extrem de cool, și părul până la umeri poate presupune câteva dificultăți atunci când vine vorba de a-l aranja. Multe dintre noi cădem în capcana banalei cărări pe o parte și ne ferim de mijloace mai creative de a ne scoate podoaba capilară din anonimat. Spune „punct!” acum acestui fenomen și descoperă alături de noi cele mai frumoase idei de coafuri pentru părul mediu!

6 coafuri pentru părul mediu: cele mai wow idei de styling pentru bobul tău

Fie că abia atinge linia urechii sau trece mai jos de umeri, părul mediu e cu siguranță marea feblețe a femeilor din ultima perioadă. E expresia perfectă a libertății, a nonșalanței, a naturaleții pe care moda ultimelor sezoane a adus-o la rang suprem. Reversul medaliei? Este posibil să ne molipsim prea tare de la toate aceste considerente și să ajungem în schimb să înlocuim confortul șuvițelor medii cu rutina sau cu delăsarea: atunci când părul nostru arată atât de bine liber pe umeri, de ce l-am mai aranja? Noi am adunat cele mai bune 6 motive mai jos: coafuri pentru părul mediu de care îți garantăm că te vei îndrăgosti cât ai bate din palme.

Bucle lejere

Sursă foto: Instagram

În ceea ce privește ideile de styling preferate ale ultimelor sezoane, buclele par să fie cele care fac diferența. E și normal atunci când accentul este pus în ultima perioadă pe naturalețe, pe reliefarea texturii originale a părului, pe renunțarea la aparatele de coafat. Buclele conferă un plus de romantism părului mediu și vor arăta fabulos când ai o culoare la fel de cool precum cea din imaginea de mai sus!

Începe prin a spăla cosițele, folosind o gamă pentru protecția părului uscat, o problemă cu care acest tip de podoabă capilară se confruntă destul de frecvent. Aplică apoi produsul nostru minune, o cremă pentru păr: este vorba despre L'OREAL Tecni.ART Hollywood Waves Fatales, o formulă cu polomeri puternici, ce facilitează o aranjare perfectă. Usucă părul cu capul în jos, pentru a imprima mai mult volum. La final, conturează buclele cu atenție și trage ușor de ele, pentru a obține onduleuri lejere, rotunde, precum cele din imagine.

Sursă foto: Pastel3.ro

Crema-gel pentru definirea parului cret - L'OREAL Tecni.ART Hollywood Waves Fatales 150 ml

Accesorii glam pentru păr

Trăiești cu impresia că bobul tău scurt e prea banal pentru a ieși în evidență? Înseamnă că nu ai încercat super puterea accesoriilor de păr. Agrafele, broșele, bijuteriile pentru păr, acele decorate cu pietre strălucitoare, elasticele-fantezie, toate acestea sunt alegeri minunate care te vor scoate din anonimat.

Sursă foto: Instagram

După ce te-ai spălat pe cap, folosește un serum tratament precum Joico K-Pak Protect & Shine S, ce reface cuticula și furnizează un plus de strălucire, sigilând și netezind firul de păr. Doar nu vrei ca părul tău să pălească în combinație cu accesoriile de păr.

Sursă foto: Pastel3.ro

Joico K-Pak Protect & Shine S - serum protector pentru par degradat

Continuă apoi cu accesoriile pe care le-ai ales: poate fi vorba despre două agrafe prinse în X, dar și despre bijuterii cu mesaj, la modă acum. Pentru orice ai opta, e clar că nu ai cum să dai greș!

Coc și împletituri

Atunci când părul tău a ajuns în dreptul umerilor, ai spațiu pentru a fi mult mai pretențioasă atunci când vine vorba despre coafuri. Una dintre cele mai frumoase idei de styling presupune asocierea unui coc lejer, romantic, cu o împletitură la fel de diafană. Coafura pentru păr mediu e fabuloasă mai ales dacă ai cosițele vopsite ombre sau balayage, deoarece va pune și mai frumos în valoare jocul de culori.

Sursă foto: Instagram

Pentru a rezista, părul are nevoie în aceste condiții de un plus de textură. Așa că îngrijește-te să îl speli cu câteva zile înainte de a-l aranja. Apelează în ziua în care te coafezi la un șampon uscat, care să imprime și mai multă personalitate și volum părului. Preferatul nostru, pentru o coafură precum cea din imagine, este șamponul uscat pentru părul închis la culoare Label M Brunette Dry Shampoo. Produsul absoarbe toate impuritățile, hidratează și conferă strălucire din plin.

Sursă foto: Pastel3.ro

Sampon uscat pentru parul inchis la culoare – Label M Brunette Dry Shampoo 200 ml

După ce ți-ai pregătit părul, începe prin a forma o coroană de împletituri, pornind din dreptul frunții și avansând către spate. Părul rămas va fi prins într-un coc lejer, la ceafă, pe care să îl înfoi ușor. Vei fermeca fără urmă de îndoială cu look-ul tău de prințesă!

Păr creponat la vârfuri

Anii 90 sunt favoriții modei actuale, așa că nu pierdem ocazia de a ne bucura de influența lor și în hairstyling. Părul creponat ne amintește de copilărie sau de anii adolescenței și îți promite că îți va oferi același aspect gingaș, sublim ca în cea mai fragedă perioadă a vieții tale.

Sursă foto: Instagram

Vei avea nevoie de un aparat de creponat părul pentru a obține acest look de milioane. După ce ai spălat și ai hidratat cosițele, aplică un produs pentru protecție termală și usucă până ce nu mai rămâne niciun fir de păr umed. Este esențial să ții cont de aceste indicații, deoarece acum vei trece la misiunea de a îndrepta părul cu placa de păr, iar degradarea cuticulei e la un pas distanță dacă a mai rămas apă în cosițele tale. Creponează în cele din urmă doar vârfurile: acest artificiu de styling e minunat mai ales dacă ai părul vopsit în tonuri pastelate.

Finisează cu un fixativ, care se va asigura că frumusețea ta de coafură „nu mișcă din loc”. Noi îți recomandăm Londa LSTYLE SCULPT IT, un spray cu fixare strong, fără aerosoli. Produsul se folosește ușor și conferă textură de durată, fără a încărca și fără a lăsa părul lipicios.

Sursă foto: Pastel3.ro

Londa LSTYLE SCULPT IT - Spray fara aerosol fixare strong

Coc în vârful capului

Trebuie să recunoaștem că această coafură, care a devenit celebră acum câțiva ani, s-a reîntors în stil mare. Inspirat de varianta half up half down, cocul prins în vârful capului și asociat cu șuvițe rămase libere pe umeri te va transforma într-o adevărată zeiță. Ai grijă însă ca părul tău să nu pară a fi prea aranjat, pentru că efectul final trebuie să fie mai degrabă unul messy, dezordonat.

Sursă foto: Instagram

Optează din nou să nu te speli pe cap în aceeași zi cu realizarea coafurii, deoarece un plus de textură nu face rău. Aplică un spray cu apă de mare sau șampon uscat în șuvițe și piaptănă pentru a repartiza în restul părului. Formează bucle cu degetele, ca să evidențiezi și mai tare nonșalanța hairstyling-ului.

Adună părul din creștetul capului și prinde-l într-un coc. Secretul este ca aceasta să fie de asemenea lejer, dezordonat, într-o potrivire perfectă cu coafura. Trage de fire pentru și mai multă relaxare și bucură-te de stilul tău tineresc, proaspăt.

Culoarea face de asemenea diferența în cazul acestei coafuri pentru părul mediu, fresh și cool. Tonurile pastelate presărate în păr se vor împăca de minune cu cocul înalt. Alege un spray colorant dacă nu îți dorești rezultate durabile: Label M Blue Highlighting Toner e special conceput pentru schimbările de look rapide, pe termen scurt. Aplică prin pulverizare și nu îți face griji: părul tău își va recăpăta culoarea anterioară chiar după prima spălare.

Sursă foto: Pastel3.ro

Spray nuantator– Label M Blue Highlighting Toner 150 ml

Păr drept

Ce nevoie mai ai de artificii, când poți impresiona cu o coafură extrem de simplă și totuși incredibil de rafinată? Ți-am spus că se poartă buclele, dar nici părul drept nu ar trebui dat la o parte, mai ales că se potrivește atât de bine cu bobul.

Sursă foto: Instagram

Spală părul și nu uita să aplici produsul tău de protecție termică preferat. Usucă bine de tot și întinde apoi șuviță cu șuviță, utilizând o placă de păr eficientă, care are grijă și de integritatea firului tău de păr: noi am fost convinse de virtuțile plăcii de ceramică și titanium CHI G2, care nu afectează structura părului tău. Cosițele pot fi îndreptate sau buclate în cel mai scurt timp, iar tu vei fi mai frumoasă ca niciodată.

Sursă foto: Pastel3.ro

Placa ceramica & titanium–CHI G2

Acestea sunt coafurile pentru păr mediu care ne-au cucerit în acest sezon! Descoperă opțiunile de hairstyling pe care să mizezi acum, care îți vor scoate părul în evidență. Folosește produsele de pe pastel3.ro pentru a te bucura de rezultate care întrec orice așteptări! Joacă-te cu părul tău și evită aceleași coafuri mereu banale, iar frumusețea ta nu va avea egal!