Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Crema de ochi: ingrediente necesare, daca vrei sa actioneze corect

Crema de ochi: ingrediente necesare, daca vrei sa actioneze corect

Posted by Cristina Enache on

Una dintre cele mai neglijate zone ale corpului nostru este, sa recunoastem, regiunea ochilor. Lucru cu adevarat ironic, mai ales daca luam in calcul faptul ca aici pielea e cea mai subtire, iar ridurile se instaleaza primele.

Daca esti inca la varsta la care nu ai nemultumiri specifice legate de zona ochilor, e posibil sa constati ca nu ai nevoie de o crema de ochi. Insa, cand deja toti colegii te intreaba daca ai facut noaptea alba din cauza cearcanelor si pana si seful se gandeste sa iti repartizeze mai putine sarcini din pricina pungilor de sub ochi, materialul nostru de azi e mai mult decat util.

Ce ar trebui sa contina o crema de ochi eficienta? Iti spunem in randurile de mai jos!

Ce ingrediente ar trebui sa includa crema de ochi in functie de problemele cu care te confrunti

Cum alegi crema de ochi? Speram sincer ca raspunsul sa nu fie: consultand-o pe cea mai buna prietena/colega/mama/sora. Crema de ochi se achizitioneaza in functie de problema cu care te confrunti. Mergi mai departe si opteaza si pentru ingredientele recomandate mai jos.

Pentru hidratare

Regiunea de sub ochi e acoperita cu piele uscata, afectata de lipsa de hidratare? Iata spre ce sa te indrepti!

Acid hialuronic. Se spune ca retine de o mie (!) de ori greutatea sa in apa, iar daca acest argument nu te convinge, nu stim ce o va face. Acidul hialuronic hidrateaza excelent, dar prezinta si atuul ca patrunde usor in profunzimea pielii.

Avem incredere totala in Serumul pentru conturul ochilor cu acid hialuronic AnubisMed HA+ Hyaluronico Eye Contour. Se absoarbe rapid, fiind conceput si pentru zona buzelor,  si contine molecule de acid hialuronic cu diferite greutati, astfel incat sa asigure o hidratare adaptata respectivei regiuni.

ser cu acid hialuronic

Niacinamide. Sunt multe motivele pentru care iubim acest antioxidant in structura unei creme de ochi. Niacinamide (o forma a vitaminei B3) imbunatateste hidratarea si luminozitatea pielii, dar nu este util numai tenului uscat, ci si celui gras, echilibrand productia de sebum.

Pungi si cearcane

Una dintre principalele probleme cu care ne confruntam in zona ochilor sunt pungile si cearcanele. Uite cum sa actionezi!

Cafeina. Are proprietati drenante si decongestionante, imbunatateste fermitatea, microcirculatia si reduce pigmentarea. Nu e de mirare ca acest ingredient e vedeta in cremele de ochi.

Crema contur de ochi SKEYNDOR Power C+ Eye Contour ne arata de ce cafeina e atat de importanta pentru zona ochilor. Crema are puternic efect antioxidant, atenueaza cearcanele si ridurile, reduce pungile de sub ochi si detine de asemenea atribute decongestionante. Te vei bucura vazand cu ochii cum pielea iti devine mai tanara, mai catifelata si mai luminoasa. Produsul contine vitamina C, cafeina si extracte de rodie.

crema contur ochi

Vitamina C. Cand vine vorba despre diminuarea pigmentarii din zona ochilor, vei aprecia superputerea acestui antioxidant de a ilumina. Totodata, ingredientul ofera si protectie solara si neutralizeaza radicalii liberi.

Doresti o crema de ochi cu vitamina C? Alege Anubis Polivitaminic C-Lift Eye Contour, cu efect de lifting. Pe baza de celule stem din portocale, PRO Vitamina C, Citrustem si Acid Hialuronic, produsul diminueaza imediat si de durata ridurile si liniile de expresie. Intarind bariera protectoare si combatand efectele negative ale factorilor externi nocivi, crema te va impresiona prin abilitatile sale anti-age.

gel contur de ochi

Vitamina K. Precum „surata sa”, vitamina C, si vitamina K reduce atat umflaturile si pungile de sub ochi, dar si cearcanele. Acest ingredient se remarca insa si pentru ca stimuleaza circulatia.

Protectie

Avand un strat de piele mai subtire decat alte regiuni, zona ochilor e si mai amenintata.  Pe langa radicalii liberi si radiatiile solare, are drept inamici poluarea si obiceiurile nocive, precum fumatul, alimentatia dezechilibrata si expunerea la stres.

Poti combate acesti factori cu ajutorul urmatoarelor ingrediente.

Acidul ferulic. Putini acizi sunt recomandati in zona ochilor, dar cel ferulic e unul dintre ei, fiind ideal pentru a asigura protectie contra factorilor de mediu.

Musetel. Acest ingredient calmant si antiinflamator va asigura cremei tale de ochi un super potential protector.

Musetel, bisabolol, caviar, proteine din perle, Gingko biloba si ginseng: asa sunt formula unei creme de ochi ce te va convinge. Anubis Effectivity Caviar & Pearl Contour Cream, caci despre ea este vorba, hidrateaza, regenereaza si diminueaza semnele de imbatranire. Produsul e recomandat pentru toate tipurile de piele.

crema de ochi cu caviar

Crema de ochi cu retinol

Unul dintre cele mai eficiente ingrediente nu numai din cremele de ochi, dar din toate produsele de skincare, este retinolul. Acest element activ reduce ridurile si liniile, creste productia de colagen si stimuleaza turnover-ul celular. Neteda, ferma si supla: asa va arata pielea dn jurul ochilor si nici nu vei mai avea nevoie de corector gratie acestui derivat al vitaminei A.

Crema de ochi antirid

Desigur ca, mai ales cu trecerea anilor, ce ne intereseaza cel mai tare sunt virtutile antirid ale cremelor de ochi. Iata ce ingrediente se remarca pentru proprietatile lor anti-imbatranire.

Vitamina E. Un alt antioxidant creat parca pentru a face diferenta pe cele mai delicate portiuni de piele, vitamina E detine proprietati hidratante si anti-aging, fiind extrem de eficienta atat in estomparea ridurilor, dar si pentru atributele sale generale de rejuvenare. Retine apa in tesuturi, hidrateaza si inmoaie pielea, iar efectele se vor vedea.

Peptide. Ne indepartam de antioxidanti si dam prioritate aminoacizilor, si mai precis peptidelor. Stimuland productia de colagen, intinerind si imbunatatind inclusiv sanatatea pielii, peptidele sunt universal apreciate pentru lupta pe care o duc impotriva ridurilor.

Crema pentru corectare riduri din zona ochilor SKEYNDOR Corrective Expression Lines Filler Eye Contour asociaza peptidele cu substante active pentru reducerea ridurilor de expresie si hidratare intensiva. Adio, linii de expresie (da, inclusiv laba gastii)!

crema de ochi antirid

Coenzima Q10. Nu numai ca acest ingredient intinereste, dar protejeaza de radiatii si previne imbatranirea.

Cum aplici crema de ochi

Poate ca ai ales crema de ochi perfecta, dar daca nu demonstrezi cunostinte avansate in stiinta aplicarii, degeaba. Glumim, desigur: e simplu sa folosesti o crema de ochi, dar presupune totusi o tehnica diferita de cea de fata.

Dupa curatare si tonifiere, aplica pe zona cearcanelor folosind degetul inelar, cel care va depune cea mai mica presiune. Foloseste echivalentul de crema al unui bob de mazare.

Tapoteaza usor zona, din coltul ochiului spre arcada. Nu folosi pe pleoapa superioara decat daca este special stipulat pe ambalaj.

Nu freca, ci asteapta doua minute pentru ca produsul sa fie absorbit in piele.

Aplica apoi crema de fata si crema cu SPF.

Crema de ochi, cu ingredientele potrivite, alese in functie de problemele cu care te confrunti, poate fi un vis pentru tenul tau. La Pastel3 gasesti optiuni nenumarate!