Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum alegi crema de maini, pentru o hidratare corecta

Cum alegi crema de maini, pentru o hidratare corecta

Posted by Cristina Enache on

Crema de maini: iata una dintre cele mai bune prietene ale noastre! Acest produs, in aparenta mic, poate chiar neinsemnat, strecurat in graba in geanta, nu e numai o excelenta sursa de hidratare, dar si una dintre cele mai eficiente metode de a lupta contra imbatranirii premature.

Noi ne-am indragostit de crema de maini de cand ne priveam mamele cum o aplicau cu tandrete, asa ca avem o intreaba poveste de depanat despre acest produs. Iata ce avem de spus in randurile de mai jos!

Care sunt criteriile dupa care sa alegi o crema de maini

Sa stii ca ne pare rau sa o spunem, dar mirosul si aspectul nu se pun! Nici macar recomandarea unei persoane dragi. Precum in cazul produsului cosmetic hidratant pentru fata, trebuie sa tii cont de alte criterii mai profunde. Le „deslusim” mai jos!

Ingredientele. Hm... aceleasi ca in crema de fata, nu? Nu neaparat. Desigur ca sunt si cateva comune, dar pielea de pe maini are anumite particularitati ce revendica utilizarea unui produs anume. Uite ce ar trebui sa se regaseasca in compozitia cremei perfecte!

Uree. Acest ingredient cosmetic e un umectant ce asigura o hidratare intensa, care se poate dovedi mult prea pronuntata pentru fata. E insa ideal pentru maini, ajutand la retentia umiditatii in piele.

Glicerina. Si glicerina e tot un umectant, la randul sau atat de apreciat pentru aceasta zona a corpului.

Unt de Shea. Bogat in vitamine si in acizi grasi, se regaseste in compozitia multor creme de maini.

Ulei de jojoba. Motivul pentru care uleiul de jojoba e pretuit si pentru ten, si pentru maini este acela ca are o compozitie similara uleiurilor secretate de pielea umana.

Vitamina E. Mentine tineretea uneia dintre cele mai expuse regiuni ale pielii, combatand actiunea radicalilor liberi datorita calitatilor sale antioxidante.

Tipul de piele. Aici lucrurile sunt mai simple fiindca te poti raporta la aceleasi cunostinte pe care le detineai si despre alegerea cremelor de fata. Daca ai pielea uscata, investeste in formule dense, intens hranitoare, iar daca ai piele grasa sau mixta, e indicat sa optezi pentru o formula mult mai lejera.

Cauta beneficii extra. Sa stii ca nu toate cremele de maini sunt concepute la fel; unele sunt speciale! De exemplu, daca petreci mult timp afara, atunci e cazul sa cumperi un produs dotat si cu protectie SPF, ca sa te feresti de razele soarelui. Daca te preocupa inaintarea in varsta, orienteaza-te dupa creme de maini cu distinctia antiage sau care includ acid hialuronic ori retinol.

Tu ce textura preferi? O s-o folosesti des, asa ca va trebui sa iti placa! Daca adori sa iti masezi mainile intr-un ritual luxuriant, alege produse cu textura densa si frumos mirositoare. Dar daca urasti senzatia de gras si vrei ca formula sa intre instantaneu in piele, o sa ai nevoie de o textura lejera si ingrediente cu potential mediu hidratant.

Si totusi, de ce ai nevoie de o crema de maini?

N-o pot folosi pe cea de corp? Se prea poate sa iti fi pus aceasta intrebare in timp ce priveai cu speranta la un recipient cu lotiune de corp dotat cu pompita, atat, dar atat de practic. Raspunsul este insa „mai bine nu”. Uite mai jos motivele concludente!

Pielea de pe maini e mai expusa. De la soare la chimicalele din detergenti sau apa dura, pielea de pe maini are multe de suportat din partea ta. Gradinaritul e o alta activitate magnifica pentru suflet, dar provocatoare pentru maini, mai ales daca nu porti manusi.

Imbatraneste mai repede. De cate ori nu ti s-a intamplat sa zaresti o doamna cu chip radios, dar cu maini patate? De fapt se spune ca pielea de aici e cel mai bun indicator al varstei, de unde si zicala ca mainile sunt cartea noastra de vizita. Pentru ca au mai putine glande sebacee si prin urmare se usuca mai repede, dar sunt si mai expuse „vitregiilor”, asa cum am subliniat mai sus, mainile pot afisa nefericit de repede semne ale imbatranirii precum pete pigmentare, riduri si subtiere a pielii.

Mainile pot fi invadate de crapaturi. De la ger la detergentii agresivi, nu sunt putine cauzele care conduc la aparitia crapaturilor, dar si a uscarii excesive sau a iritatiilor ce dau atatea batai de cap. Foloseste in acest caz o crema densa, cu consistenta bogata. Pentru repararea pielii, poti miza cu succes pe ingrediente precum unt de Shea, miere, ulei de cocos sau de caise.

Poti preveni infectiile. Stii ca mainile crapate sau cu rani/zgarieturi sunt un rai al bacteriilor si al celorlalti patogeni? Dat fiind faptul ca aceasta parte a corpului ia contact cu atat de multe suprafete, se intelege de ce infestarea se realizeaza usor. Ce treaba are crema de maini? Atunci cand protejam pielea deteriorata, scadem riscul acestui scenariu nociv.

Cuticulele si unghiile au nevoie la randul lor de hidratare. Si aici e un risc crescut de infectii. Nu ti s-a intamplat niciodata ca o analiza de sange sa fi indicat un potential de infectie in organism, iar medicul sa fi trecut cu vederea riscul, punandu-l pe seama unei „pielite”? Nu degeaba se inroseste zona de parca ai fi fost marcata cu fierul incins. O crema de maini poate rezolva situatia!

Creme in functie de nevoi: ce sa alegi

Poate cel mai bun criteriu de alegere a unei creme de maini e in functie de momentul in care o vei utiliza. Iata la ce ne referim!

De zi cu zi. E vorba de acea crema pe care o cumperi in multiple exemplare. Ai nevoie de una la birou, de alta la baie si neaparat de una in geanta. Se califica de minune pentru acest post Crema de maini cu numeroase beneficii Oyster All in One Hand Cream, care catifeleaza, protejeaza, hidrateaza, ofera plus de elasticitate, are efect anti-imbatranire si intretine unghiile fara a lasa reziduuri grase. Textura atat de placuta e bogata in unt de Shea, ulei abisinian, rodie, ghimbir si smirna.

De vreme rece. Fie ca esti pe partie sau te lupti cu crivatul in goana spre serviciu, sa stii ca mainile au de suferit si prin manusi, si se pot usca excesiv. Alege ingrediente super hidratante, asa cum e uleiul de jojoba sau ureea.

De vreme calda. De data aceasta sunt indicate formulele mai lejere, cu ingrediente racoritoare. Extractele de menta sau de verbena vor revitaliza, iar uleiul de cocos va hidrata fara sa lase o pelicula grasa.

 Pentru inainte de culcare. Aici isi au locul formulele super hranitoare! Ca sa iti rasplatesti mainile dupa o zi de truda, alege texturi bogate si aplica o crema de maini grasa, lasand-o sa actioneze timp de 10 minute. Acid hialuronic, ulei de macadamia, ulei de migdale, toate sunt recomandate cat te lafai. O formula cu lavanda poate de asemenea sa te imbie la vise placute.

Acum, ca am intermediat relatia dintre voi, abia asteptam sa ne spui care e crema ta de maini favorita!