Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum alegi peria de par pentru nevoile tale

Cum alegi peria de par pentru nevoile tale

Posted by Cristina Enache on

Dam atat de multa atentie produselor pe care le folosim pentru ingrijirea parului! Am fi in stare sa citim zeci de recenzii despre samponul nostru preferat, fara sa ne plictisim, si facem cu usurinta diferenta dintre n tipuri de balsam de par, dar cand vine vorba despre peria de par, suntem mult mai putin interesate.

Nu e deloc iesit din comun sa iti fi achizitionat si tu peria de par orientandu-te dupa culoare, dupa aspect sau dupa o reducere senzationala. De fapt, daca procedezi diferit, cel mai probabil esti in minoritate. Cat timp niciunul dintre aceste motive nu e in esenta gresit – cine suntem noi sa judecam? – niciunul nu va facilita o potrivire ideala intre peria de par si nevoile tale.

Insa trucurile de mai jos pot garanta aceasta compatibilitate. Vezi la ce ne referim!

Cum se deosebesc periile de par

Sunt atatea forme pe piata, de unde si de ce atata diversitate? Periile de par se muleaza dupa tipologia de cosite. Cand exista femei cu par cret, cu par drept, cu par rar sau bogat, cu par fin sau gros, cum te poti astepta sa imparta frateste acelasi tip de perie?

Periile de par sunt distribuite in mai multe categorii in primul rand in functie de forma lor. Ai perii rotunde, perii plate, tip paddle sau cushion, perii cu forma ovala sau dreptunghiulara.

Nici tipul periilor nu trebuie marginalizat: astfel, periile cu peri de mistret sunt mai blande cu parul, contribuind la raspandirea uniforma si egala a sebumului de la radacini spre varfuri, in timp ce perii de nailon sunt potriviti pentru parul des si bogat, iar cele de lemn pentru cel cret.

Cum alegi peria de par

Pornind, evident, de la tipul tau de par. Iata recomandarile ce fac diferenta!

Perie de par pentru par fin

Daca ai parul fin, iti trebuie un produs care sa distribuie in mod uniform uleiurile, iar o perie cu peri de mistret e favorita. Peria de bambus pentru ingrijire zilnica din par mistret Olivia Garden 5754 Ecohair Combo e potrivita pentru toate tipurile de par, inclusiv pentru extensii, continand peri incarcati cu ioni negativi pentru stralucire, hidratare si efect anti-frizz. Manerul ergonomic e realizat din bambus biodegradabil.

Perie pentru par deteriorat

Ai nevoie de peri delicati daca ai parul deteriorat si fragil. Peria antistatica pentru par fragil Olivia Garden 7018 Pro Thermal Soft TS53 53 mm are peri transparenti din nailon moale, fiind ideala pentru parul fragil, subtire si pentru scalpul sensibil.

Perie pentru par cu grosime medie

Parul tau e normal, nici prea rar, nici prea bogat? Nu te baza prea tare pe lipsa sa de pretentii, considerand ca se va multumi cu orice. Ai nevoie de un produs mixt, ce contine atat peri din nailon, pentru descurcare, dar si peri de mistret, pentru o distributie de top a sebumului. O sa fii mai mult decat multumita de magica LABEL M PERIE ANTISTATICA SESSION HAIR UP, o perie din lemn de mesteacan ce asociaza peri din nailon cu peri de mistret, facilitand periajul.

Par des, cu fir gros

Nu o sa fie simplu pentru o perie obisnuita sa patrunda in bogatia ta de podoaba capilara, asa ca ai nevoie de o perie robusta, de tip paddle, cu baza dreptunghiulara, acoperita cu un strat de cauciuc, si peri solizi. Peria antistatica LABEL M Paddle Brush a fost anume creata pentru uscarea unor portiuni mari din parul tau gros.

Perie par cret

Se spune ca parul cret nu ar trebui sa fie pieptanat, dar lucrurile nu stau chiar asa. Tu ai nevoie de o perie de par cu peri din lemn, rari si solizi, care sa poate sa se infiltreze printre bucle fara a le separa.

Poti sa apelezi si la un pieptene cu rezultate similare. O recomandare este Pieptenele antistatic pentru toate tipurile de par CHI Silicone Taper Comb, cu proprietati ionice ce ajuta parul sa isi mentina hidratarea si efecte antistatice, minunate pentru parul cret.

Perie pentru par scurt si/sau cu breton

Fara urma de indoiala, favorita ta va fi o perie de par rotunda de dimensiuni mici. O sa iti fie de un real ajutor LABEL M PERIE ANTISTATICA SMALL, speciala pentru tunsorile pixie sau boburile scurte.

Perie pentru par fara volum

Parul tau, indiferent de desime, curge fara forma in jurul fetei, si iti vine sa il smulgi din cap? Spune „nu” violentei si incearca peria pentru volum FUDGE Backcombing Brush. Are peri din nailon ce descurca rapid si eficient parul si un maner usor de manevrat.

De ce sa tii cont atunci cand periezi parul

Nu numai tipul de perie de par poate sa faca minuni, dar si cateva specificatii pe care le-am adunat de la experti!

Nu peria patul cat e umed... sau? Ni s-a tot spus sa nu cumva sa incercam sa descurcam parul cat e umed fiindca riscam sa ramanem fara el. Altceva pretinde Peria antistatica pentru descurcarea parului ud Olivia Garden Divine 0378 Wet Detangler DV-1, cu peri antistatici, un design ergonomic revolutionar, control ridicat al stylingului si protectie acordata parului umed.

Descurca tot timpul parul de la varfuri catre radacina. Mai ales daca e incurcat, astfel nu pui presiune asupra intregului fir si previi ca acei nesuferiti „calti” sa migreze pe lungime in jos.

Nu-ti peria de 100 de ori parul. Nici nu stim de unde a aparut acest mit, dar e mai degraba periculos. Exagerand cu periajul poti sa fragilizezi cuticula.

Perie parul inainte sa te speli pe cap. Lasam la latitudinea ta daca iti vei descurca sau nu suvitele cat sunt umede, dar, crede-ne, e musai sa o faci inainte de dus. Astfel imprastii uleiurile pe toata suprafata firului, potentezi impregnarea produselor in par si protejezi de actiunea uneori nociva a samponului.

Curata peria de par. Are si ea „suflet”! Daca vrei sa te serveasca in cele mai bune conditii, e musai sa o cureti aproximativ o data pe luna cu un sampon clarificant. De asemenea, schimb-o neaparat atunci cand i s-au alterat perii.

Peria de par merita mai multa atentie! Tinand cont de recomndarile noastre vei vedea diferenta!