Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum aplici parfumul corect, ca sa reziste mai mult

Cum aplici parfumul corect, ca sa reziste mai mult

Posted by Cristina Enache on

Atunci cand ai cheltuit o suma de care sincer iti e putin rusine sa iti amintesti, e clar ca o sa fii frustrata sa descoperi ca notele dragi ale parfumului tau se estompeaza... si tu abia ai iesit din casa. Nu te grabi sa iti reversi supararea pe biata sticluta: se poate la fel de bine ca tu sa fii vinovata pentru ca nu ai luat notite despre cum sa aplici parfumul corect.

Desi e adevarat ca parfumurile bio, de exemplu, ce contin mai multe ingrediente naturale, se vor si evapora mai repede fiindca nu detin arome artificiale sau conservanti, o pondere imensa in durata de viata a accentelor tale aromatice preferate o are aplicarea.

Discutam pe larg acest subiect in randurile de mai jos, unde te vom invita sa descoperi informatii pretioase de la parfumieri, ce jongleaza atat cu obiceiurile noastre, dar si cu chimia notelor.

Miros desavarsit: cum sa aplici parfumul ca sa se mentina

Normal ca vrei sa faci si tu parte din acel grup select de persoane care sunt asociate de toti cunoscutii lor cu o anumita aroma (scumpa si eclectica, fireste). Doresti ca esarfa ta sa imprastie un miros sofisticat sau oamenii sa se inghesuie sa iti adulmece parul. Tocmai de aceea, avem noi sfaturile perfecte mai jos!

Ai grija cum depozitezi parfumul!

Arata cool sa il tii in baie, dar sa stii ca ii va scurta in mod dramatic viata. Parfumul se pastreaza intr-un loc uscat si racoros, in ambalajul original. Nuantam acest aspect fiindca sunt multe persoane care ii schimba recipientul cu unul mai aratos, compromitandu-i astfel rezistenta.

Aplica intotdeauna pe punctele de puls!

E practic cel mai important sfat despre cum sa aplici parfumul corect. Specialistii arata ca aceste zone (la incheietura mainii, la gat, in spatele genunchilor, in spatele urechii) sunt ca niste mici radiatoare. Dat fiind faptul ca aici pielea e mai subtire, aroma ajunge mai aproape de spatiul incalzit de sange si deci va fi propagata mai usor. Tine minte aceasta lectie: parfumul este intensificat de caldura (nu de alta, dar o vom rememora si mai jos).

Pulverizeaza pe inima!

Suna ca o poveste de dragoste, nu? Chiar e, intre tine si parfumul tau! Pentru ca aici pulsul fiintei tale e cel mai puternic, se explica de pe spatiul e perfect. De data acesta, inima actioneaza ca un „difuzor” ce va transporta mai departe notele incantatoare. Iar daca vrei sa transformi intregul proces intr-unul mai constient, cand te parfumezi, stabileste directiile pentru ziua respectiva. De cate ori vei inspira aroma, iti vei aminti de obiectivele tale. Smart, nu?

Nu freca!

Cate reclame sau filme nu au perpetuat aceasta idee? Femeia se da cu parfum pe punctul de puls, mai ales la incheietura, si apoi freaca mainile intre ele. Nu faci decat sa „arzi” mai repede notele de varf. Poti sa simti inclinatia de a proceda asa ca sa scapi de umezeala sau sa imbini doua parfumuri, insa e contraproductiva. Ce faci in schimb? Poti presa usor incheieturile una de cealalta – fara sa freci – sau poti apasa pe punctele pe care doresti sa rasfrangi parfumul. Mister rezolvat!

Pulverizeaza pe haine!

Atentie, acest sfat e valabil numai daca ai o apa de toaleta, caci apa de parfum contine ulei si poate pata. Pe haine, aroma rezista mai mult fiindca nu intra in ecuatie sebumul sau transpiratia, ce pot compromite parfumul. Asa poti sa fii si tu femeia cu puloverul de casmir care miroase ametitor. Noteaza ca parfumul e un mare „creator de amintiri”.

Pulverizeaza punctual, nu in „ceata” sau „perdea”!

La un moment dat a circulat un mit, intre timp demontat de specialisti, despre cum aplici parfumul corect. Se stipula ca ar trebui sa pulverizam parfum in aer si sa trecem pe sub perdeaua de arome. Nu e neaparat gresit, dar asa cum au subliniat femeile cu caracter practic, pierzi o cantitate semnificativa la fiecare utilizare (si nici nu ajungi la punctele de puls).

Aplica parfum dupa dus!

Sa stii ca e unul dintre cele mai eficiente trucuri, iar motivele abunda. Unu la mana, atunci pielea ta e calda, si am invatat despre acest principiu mai sus. Mai departe, aburii din incapere contribuie si ei la intensificarea aromei. Ajuta si ca pielea e curata, lipsita de uleiuri naturale sau de transpiratie, asa ca notele se vor impregna mai usor.

Nu spraya insa in niciun caz pe pielea umeda. Hidrateaza inainte cu o crema cu miros neutru sau cu note cu care doresti sa imbini accentele parfumului tau.

Crema de fermitate pentru corp ANUBIS Firming Cream va „impusca mai multi iepuri dintr-o singura lovitura”: reduce deshidratarea, reda tonusul pielii si sporeste fermitatea, avand efect de lifting usor. E minunata pentru masaj, continand peptide de colagen, CENTELLA ASIATICA, iedera si extracte de coada calului.

Hidrateaza pielea cu un ulei!

Am vazut ca pe pielea hidratata parfumul rezista mai mult, dar daca vrei sa ai rezultate de exceptie, alege un ulei.

Cu notele sale orientale, Uleiul hranitor cu susan pentru fata si corp Anubis Sesame Oil se va intelege de minune cu parfumurile bogate si grele. Are proprietati calmante, fiind ideal pentru tratamentele antistres si masajul ayurvedic, dar cea mai buna veste vine abia la sfarsit: va incalzi usor pielea, ceea ce il face si mai potrivit pentru a difuza parfumul.

Aplica succesiv produsele din aceeasi gama de parfum!

Sa stii ca marile branduri de parfumuri nu creeaza numai din ratiuni exclusiv de marketing seturi de gel de dus, ulei/crema de corp si parfum. Atunci cand suprapui mai multe produse cu aceleasi note, vei contribui la intensificarea rezistentei lor.

Sau aplica concomitent mai multe arome!

Poti si sa „imbratisezi” notele, asa cum am subliniat mai sus. Vei avea insa nevoie de exercitiu sau de cunostinte despre compatibilitatea aromelor, fiindca nu toate se potrivesc.

Alege un EDP sau un parfum!

Eau de Parfum (apa de parfum sau, asa cum apare abreviat EDP) si parfumul pur au o concentratie mai ridicata de parfum, asa ca vor rezista mai mult. Iata cum arata clasamentul: extract de parfum/parfum solid – concentratie 20-30%, parfum - concentratie 15-25%, apa de parfum - concentratie 15-20%, apa de toaleta - concentratie 8-15%, colonie sau apa de colonie - concentratie 2-8%, crema de corp - concentratie 3-4%, aftershave - concentratie 2-4%.

Incearca un ulei!

In general, roll-on-urile cu ulei de parfum rezista cel mai mult: pot ajunge si pana la 100% concentratie de parfum. Mai mult, le aplici direct pe punctele de puls, ceea ce amplifica evident fenomenul. Unele astfel de produse contin si uleiuri hidratante precum cocos sau jojoba, astfel ca vor completa ecuatia „cum sa aplici parfum”, asigurandu-se si ca pielea e hranita. Nu in ultimul rand, sunt si super facil de transportat in geanta.

Cunoaste teoria notelor!

Nu te speria, nu plonjam prea adanc in chimia parfumurilor, ne mentinem la suprafata subiectului. Stii probabil ca un parfum are note de varf (primele care se evapora), note de mijloc (mai persistente) si note de baza (cele mai rezistente). Dar nici ultimele nu sunt create in mod egal: cele dulci, gurmande se mentin cel mai mult. Asadar, un parfum cu miere, vanilie, caramel, va fi mult mai potent decat unul floral sau citric.

Aplica in par!

Parul e mai poros, asa ca va absorbi mai repede si mai eficient parfumul. Dar exista un mic punct negativ: majoritatea parfumurilor contin alcool, asa ca pot usca in mod nefericit cuticula. Ce e de facut? Poti pulveriza pe perie, si de acolo drept in podoaba ta capilara. In plus, caldura, la randul sau prezervata cu sfintenie de par, va ascuti intensitatea notelor.

Schimba parfumul regulat!

Nu incercam sa te convingem sa cumperi mai mult, stiinta ne sustine. Ca orice alt simt, si mirosul are o memorie a sa, utilitatea mergand mai departe de usurinta recunoasterii, tinand de ratiuni de economisire a energiei. De fapt creierul decide sa nu mai remarce un anumit parfum ca sa scape de un stimul de analizat si sa se concentreze pe altceva. Daca alternezi parfumurile, iti vei pacali creierul.

Aplica parfumul in mod inteligent!

Cum aplici parfumul? Cu iscusinta de femeie seducatoare! Pulverizeaza pe betisoare de vata pe care sa le tii in geanta: nu numai ca iti vor parfurma tot interiorul accesoriului, dar le poti folosi pentru reimprospatare. Poti reutiliza insa si acea hartie subtire in care vin impachetate unele produse cosmetice. Sprayaza pe ea parfum si apoi acopera hainele; articolele tale vestimentare si prosoapele vor mirosi divin.

Tine cont de termenul de expirare!

Desi rezista mult, si parfumurile au o „data de deces”. Poate dura pana la 10 ani, dar e o realitate. Pai si parfumurile vintage, poti intreba? Sunt expirate, evident, de aceea miros cu totul altfel decat atunci cand au fost concepute si au si o culoare distincta.

Speram ca ti-au fost de folos trucurile noastre privind cum sa aplici parfumul!