Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum combini corect ingredientele cosmetice

Cum combini corect ingredientele cosmetice

Posted by Cristina Enache on

Da, sigur, sa cunosti ordinea in care folosesti produsele cosmetice, adaptandu-le specificului tau si dand dovada de o dedicata consecventa, e o reteta a pielii ce arata fabulos. Dar daca doresti ca tenul tau sa impresioneze cu aspectul tanar, luminos si ferm si la varste la care aceste deziderate ar fi parut doar un vis, trebuie sa faci mai mult.

A nu se intelege ca este cazul sa iti golesti buzunarele. Dimpotriva, ce trebuie sa faci e sa incordezi „muschii mintii” si sa te informezi temeinic cu privire la compozitia a ce pui pe piele, mergand insa si mai departe si combinand, ca intr-un cocktail delicios, ingredientele cosmetice. Atunci cand te educi singura cu privire la acest aspect, o sa ai surpriza de a constata ca skincare-ul se dovedeste chiar mai rentabil din punct de vedere financiar, caci investesti in mod inteligent.

Nu mai vorbim despre recompensa pielii care nu mai are nevoie de machiaj! Mai jos iti spunem tot ce trebuie sa stii despre cum sa combini corect ingredientele cosmetice!

Niacinamide si vitamina C

Incepem cu un subiect care ar putea la fel de bine sa se dea la teza la chimie, atat e de spinos. Poti combina niacinamide si vitamina c?

Niacinamide (vitamina B3) este un agent antiinflamator al carui rol e sa balanseze productia de sebum, sa uniformizeze culoarea si textura tenului, sa hidrateze si sa ilumineze. E minunat pentru orice tip de ten, dar in principal pentru cel gras, acneic sau sensibil, si datorita virtutilor sale, poate fi amestecat aproape cu orice ingredient cosmetic. Cu o singura diferenta: vitamina C.

De ce? Atunci cand asociezi aceste doua ingrediente, ele nu fac decat sa isi puna bete in roate reciproc.

Niacinamide se potriveste insa de minune cu pantenol si alantoina, motiv pentru care functioneaza atat de bine lotiunea pentru Ten Acneic Mario Badescu Buffering Lotion. Produsul se absoarbe usor, ameliorand inclusiv acneea chistica, si include vitamina B (niacinamide) si aminoacizi si extracte din plante ce hidrateaza, stimuleaza vindecarea pielii si intensifica luminozitatea.

Retinol si vitamina C

Nu exageram deloc atunci cand spunem ca aceste doua ingrediente sunt printre cele mai „nazuroase” din cosmetica si clar nu au ce cauta impreuna!

Retinolul nu e fara motiv cel mai popular aliat anti-age! O forma derivata in laborator a vitaminei A, retinolul stimuleaza turnover-ul celular, asa ca poate sa reduca ridurile si liniile fine, si sa estompeze petele pigmentare, dar si acneea. Pare ca e in stare de orice ca sa te vada fericita si esti gata sa il incununezi Printul din povesti?

Tine insa cont ca are un punct negativ, e foarte iritant. Din acest motiv specialistii insista ca trebuie sa il integrezi progresiv in rutina de ingrijire, incepand cu concentratii mici si avansand treptat pana la o utilizare zilnica. Vezi si cu ce il combini! Nu tolereaza 100% decat acidul hialuronic, ceramidele si neaparat SPF-ul.

De partea cealalta, nici vitamina C nu e o „neavenita”. E de fapt un antioxidant genial, care reduce daunele provocate de expunerea la radiatiile UV si la radicalii nocivi, care ilumineaza, estompeaza petele pigmentare si combate fotoimbatranirea.

Nu inseamna ca trebuie sa alegi insa intre retinol si vitamina C. Unul repara si reconstruieste pielea, celalalt protejeaza de factorii nocivi de mediu, asa ca utilizeaza-i in momente diferite ale zilei. Vitamina C dimineata, retinolul seara.

Cel mai bine e sa incorporezi seruri in rutina ta. Incepe ziua cu Serul Cu Vitamina C 10%  PAESE Serum With Vitamin C 10%, cu un puternic efect antioxidant, pentru hidratare, sporirea luminozitatii si prevenirea imbatranirii. Vitamina C e combinata cu uleiuri hidratante care ii imbogatesc proprietatile.

Seara iti va sari in ajutor Serumul cu retinol Kodi Retinol Serum. Are un potent efect anti-imbatranire, antioxidant si de hidratare, contribuind si la declansarea sintezei de colagen si la echilibrarea nivelului de sebum. Serumul este recomandat pentru tenul devitalizat, deshidratat, obosit, imbatranit, hiperpigmentat si predispus la acnee. Garantam ca o sa faci o pasiune pentru el!

Retinol si acid hialuronic

Ni se pare ca pana acum ti-am oferit numai interdictii, de aceea ne bucuram sa iti spunem ca nu numai ca e recomandat sa folosesti retinol si acid hialuronic, e chiar indicat.

Un zahar regasit in mod natural in piele, a carui concentratie scade cu anii, de unde si diminuarea tonusului, fermitatii si elasticitatii pielii, acidul hialuronic hidrateaza, confera volum facial si reduce incidenta ridurilor.

Asociaza cu retinol si vedea un impact drastic in intinerirea cutanata (daca te tii de aceasta combinatie). Asadar, foloseste cu un ser cu retinol Emulsia hidratanta cu acid hialuronic Anubis Total Hydrating Bi-gel pentru hidratare, protectie si un plus de catifelare. Crema reduce ridurile si previne aparitia acestora, avand o textura placuta, ce se absoarbe rapid. Hydromanil-ul si ceramidele completeaza formula sa.

Cu ce nu se combina niacinamida

Am vazut mai sus ca niacinamidele sunt un  ingredient aparent nepretentios, ce se intelege bine cu majoritatea ingredientelor.

Nu insa si cu vitamina C! Sunt ambii antioxidanti si, atunci cand sunt folositi unul dupa celalalt, isi vor reduce reciproc eficacitatea. E indicat astfel sa astepti macar 10 minute intre aplicatii.

Cu ce nu se combina retinolul

Daca niacinamidele sunt blande si nu pun mari pretentii, retinolul are o lista lunga de inamici!

Dupa vitamina C, despre care am discutat mai sus, vin acizii AHA. Problema e ca ambele pot irita pielea si au efect de exfoliere, deci se intelege de ce nu se pot intalni niciodata! Compusi organici, acizii alfa-hidroxi inlatura celulele moarte de la suprafata pielii, pastrand tineretea dermului. Cum atributele lor coincid intr-o oarecare masura cu cele ale retinolului, daca le utilizezi in tandem risti iritatii, deshidratare si compromiterea barierei pielii. Asadar, foloseste aceste ingrediente neaparat in zile diferite, limiteaza exfolierea cu acizi la de 2-3 ori pe saptamana si ia pauza in acele momente de la retinol.

Un astfel de exemplu este Peelingul cu complex AHA, caviar si perle Anubis Effectivity Caviar & Pearl Peeling. Pe baza de caviar, pudra de perle, aur coloidal si pudra de diamant, previne semnele de imbatranire, dar nu trebuie sa faca pereche cu retinolul. Peelingul face minuni pentru pielea hiperpigmentata, cu un ton neuniform sau care sufera de pe urma lipsei de luminozitate. In plus, hidrateaza si catifeleaza pielea si elimina celulele moarte.

Nici peroxidul de benzoil nu a cucerit „favorurile” retinolului. Acest ingredient e unul dintre cele mai eficiente in tratamentul acneei, reducand bacteriile care cauzeaza cosuri, dar avand un efect de uscare ce „nu da bine” cu forma cea mai celebra a vitaminei A.

Acid salicilic si retinol

Nu credem ca va constitui o surpriza faptul ca nici acidul salicilic nu are ce cauta la „masa” retinolului. Apartinand categoriei de acizi BHA, acidul salicilic „se ocupa” tot cu eliminarea celulelor moarte si curatarea porilor, patrunzand chiar mai in profunzime decat AHA, ceea ce face acest compus cu atat mai incompatibil cu retinolul.

Asadar, tine departe de retinol Serumul pentru Ten Acneic Mario Badescu Anti Acne Serum, recomandat pentru tenul afectat de eruptii cutanate si de cosuri/acnee. Abilitatea sa de preventie e uluitoare, iar formula pe baza de gel, cu acid salicilic, este ideala chiar si pentru tenul sensibil. O sa adori cat de luminoasa iti lasa pielea!

Retinol si niacinamide

Incheiem lectia noastra despre cum sa combini ingredientele cosmetice cu un mare „da”: poti asocia fara probleme retinol si niacinamide.

Alte combinatii cutanate indicate? Niacinamide si ceramide, pentru hidratare, reintarirea barierei cutanate, reducerea iritatiei si a inflamatiei, si vitamina C si Vitamina E, un super cocktail de hidratare, preventie a imbatranirii si reducere a daunelor provocate de radicalii liberi.

Ce spui despre exemplele noastre de combinatii de ingrediente cosmetice? Ai tinut cont vreodata de aceste indicatii asupra carora dermatologii insista?