Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum ingrijesti corect buzele uscate si crapate

Cum ingrijesti corect buzele uscate si crapate

Posted by Cristina Enache on

Buzele uscate si crapate sunt acea problema de sanatate care, desi nu se dovedeste nici grava, nici amenintatoare, constituie pentru multe dintre noi un cosmar. Trecem mai departe de inconvenientul estetic si ne gandim numai la senzatia continua de uscaciune, la nevoia obsesiva de a ne trece limba peste buze (gest care va inrautati si mai mult starea ta) si la disconfortul accentuat.

Vestea buna este ca buzele uscate si crapate sunt usor de tratat si de cele mai multe ori necesita numai un pic de atentie sau cateva schimbari de bun augur ale stilului de viata. Asadar, nu ai motiv de grija, mai ales atunci cand iti spunem tot ce trebuie sa stii in randurile de mai jos!

De ce te confrunti cu buzele uscate si crapate?

Cea mai importanta cauza a buzelor uscate si crapate e lipsa de hidratare. Fie ca nu bei suficienta apa sau ai o alta problema din cauza careia te confrunti cu deshidratarea, buzelor se vor numara printre primele care au de suferit.

Vremea rea, rece si uscata, contribuie si la ea la uscarea si craparea buzelor. Dar nici opusul nu e mai de dorit: atunci cand e foarte cald afara te poti trezi ca suferi de aceeasi problema, soarele nemilos arzandu-ti pielea delicata a buzelor.

Si faptul ca iti lingi prea des buzele poate sa cauzeze acest disconfort. Pare greu de crezut? Explicatia este simpla: pielea buzelor e subtire, complet lipsita de glade sebacee, iar atunci cand intra in contact si cu saliva ce atrage apa din tesuturi, uscaciunea e exacerbata.

Iata mai jos si alte cauze care iti vor da batai de cap daca visezi la buze pline si frumoase:

  • consumul de mancaruri uscate sau picante;
  • unele medicamente (medicamente pentru chimioterapie, pentru tulburari emotionale);
  • deshidratarea si malnutritia;
  • o reactie alergica.

Buze uscate si crapate: lipsa de vitamine?

Adesea, aspectul neplacut al buzelor tale indica o deficienta nutritionala. Cel mai frecvent este vorba despre lipsa de vitamina B, care cauzeaza nu numai craparea si uscarea, dar si aparitia iritatiilor la coltul gurii. Vitamina B12 sta la baza acestui fenomen, fiind responsabila cu stimularea vindecarii si reinnoirii celulare.

Si o deficienta de vitamina C poate fi luata in calcul, desi fenomenul e mai rar, dat fiind faptul ca acest nutrient e usor de asimilat.

Buze uscate si crapate: remedii

Cel mai important remediu contra buzelor uscate si crapate consta intr-o hidratare adecvata. Daca deja nu iti mai suporti buzele subtiate si eviti oglinzile din acest motiv, solutia poate sa rezide in consumul celor 2 litri de apa zilnici. Si mai practic, bifeaza 8 pahare de lichide, evitand insa cafeaua si alcoolul.

Fireste, balsamul e aliatul tuturor femeilor cu buze frumoase. Un balsam de buze bun, cu ingrediente hidratante, trebuie sa fie nelipsit din geanta ta.

Invaluit intr-o aroma calda si ispititoare de vanilie, Balsamul de buze hidratant Bella Pierre Vanilla Lip Balm contine vitamina E, cu proprietati antioxidante si hranitoare. Adio, buze uscate si crapate cu acest produs care poate fi folosit ca atare sau in combinatie cu un ruj.

balsam de buze

Mai ales atunci cand suferi de alergii sau te confrunti cu scaderea brusca a temperaturilor, nu numai buzele au de suferit, dar si pielea delicata din jurul nasului. Un produs multifunctional, balsamul pentru buze si zona nasului Bruno Vassari Kianty Botox Kiss Me Balm are la baza o combinatie de nutrienti din plante care hranesc in profunzime. Nu numai ca pielea e hidratata, dar si protejata si reparata.

balsam de buze

Exfoliaza pielea. Nu numai tenul sau pielea corpului au nevoie de exfoliere, dar si buzele. Indepartand celulele moarte si pielitele care atarna inestetic vei crea baza necesara pentru o hidratare ulterioara. Daca iti doresti un scrub natural, apeleaza la zahar amestecat cu ulei de cocos. La fel de bine poti exfolia buzele folosind o periuta de dinti moale sau prosopul de fata. Doresti o varianta si mai accesibila? Asterne un strat de balsam de buze, lasa sa actioneze si apoi indeparteaza cu un servetel. Buzele vor fi ispititoare.

Desigur, poti folosi si exfoliantul tau pentru fata. Buzele uscate si crapate vor fi numai o amintire daca le vei face cunostinta cu Exfoliantul facial cu extract de capsuni Mario Badescu Strawberry Face Scrub. Combina exfolierea mecanica prin semintele de capsuni cu cea chimica, prin intermediul acidului alfa hidroxi, imbunatatind textura pielii si reveland buze luminoase si sanatoase.

exfoliant buze

Foloseste un umidificator. Daca aerul din casa ta e excesiv de uscat, va trebui sa iei masuri radicale pentru hidratarea buzelor. Achizitionarea unui umidificator iti poate salva starea generala de sanatate.

Foloseste un balsam de buze cu SPF. Vara, mai ales, acest produs este must-have.

Buze uscate si crapate tratament naturist

Numeroase ingrediente din natura pot fi adaugate in rutina ta de ingrijire ca sa scapi de buzele uscate si crapate. Chiar ai de unde alege!

Ulei de cocos. Unul dintre marile avantaje ale uleiului de cocos este ca nu numai ca hidrateaza buzele, dar poate repara bariera de protectie, extrem de importanta caci, asa cum ti-am spus, pielea din aceasta zona este lipsita de glande sebacee.

Aloe vera. Proprietatile calmante si anti-inflamatorii ale aloe vera o fac ideala pentru buzele crapate si uscate, afectate de arsurile solare. Enzimele continute de aloe vera realizeaza si o actiune usoara de exfoliere, asa ca ai toate motivele sa fii multumita.

Miere. Nu degeaba o foloseau bunicile noastre: mierea hraneste pielea buzelor, o protejeaza de infectii si indeparteaza delicat celulele moarte. Ai insa grija, daca suferi de alergii, e bine sa dai curs si unui test cutanat.

Buzele uscate si crapate pot fi un adevarat cosmar, dar nu e greu sa le tratezi. Tine cont de sfaturile noastre si nu ezita sa testezi produsele special concepute pentru buze, pe care ti le punem la dispozitie cu drag la Pastel3!