Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum ingrijesti corect coatele uscate

Cum ingrijesti corect coatele uscate

Posted by Cristina Enache on

Sa nu te doara in cot… de coatele tale! Daca de pielea de pe fata, de pe picioare sau de pe maini ne ingrijim din ratiuni evidente, cate dintre noi am dat atentia cuvenita regiunii despre care iti povestim azi? Asa ajungi sa te confrunti cu coatele uscate!

Odata ce suferi de ele, devine o corvoada sa mai porti o rochie cu maneca scurta sau acel top decoltat fara bretele pe care il adori. Arunca deoparte cardiganul cu care le acoperi si invata sa ai grija de coatele tale uscate cu recomandarile noastre!

De ce ajungi sa suferi de pe urma coatelor uscate?

Ai mare grija de pielea ta, dar totusi cea de pe coate arata catastrofal? Una dintre principale explicatii este aceea ca pielea de pe coate e profund diferita de cea de pe restul corpului. E supusa mai multor provocari, fiind „victima” a frictiunii de cate ori te sprijini in coate, dar are si o structura diferita. Fiind mai groasa, contine mai putine glande sebacee, ce secreta uleiurile ce mentin hidratata pielea corpului si a fetei. Totodata, precum pielea de pe picioare, pielea de pe coate produce mai putine lipide, astfel ca are de suferit in ceea ce priveste hranirea si hidratarea.

Mai sunt si alti factori care pot determina uscarea pielii de pe coate. Ti-i enumeram in randurile de mai jos!

  • deshidratarea;
  • fumatul;
  • schimbarile hormonale;
  • unele afectiuni precum eczema sau psoriazisul;
  • intinderile repetate, specifice articulatiilor;
  • clorina din piscina;
  • vremea rece.

Coate uscate si crapate: ce remedii exista?

In afara cazurilor in care suferi de o boala care provoaca uscarea pielii de pe coate, sa stii ca aceasta problema e usor de rezolvat si nu va pretinde din partea ta decat un pic de grija si de dragoste.

Iata ce sfaturi ne dau dermatologii daca ne confruntam cu coatele uscate!

Investeste intr-un gel de dus bland. Sapunurile dure nu vor face decat sa dauneze si mai mult pielii uscate de pe coate. O formula delicata si hidratanta va rezolva insa aceasta problema.

Fereste-te de apa fierbinte a dusului. Stim ca de multe ori tanjesti dupa un dus fierbinte, care are darul de a vindeca multe suferinte ale inimii, dar coatele tale uscate se vor revolta. Apa calduta e mult mai prietenoasa cu ele fiindca nu deterioreaza stratul de lipide.

Foloseste un produs de hidratare. Dupa fiecare dus asigura-te ca intinzi pe corp un produs hidratant si nu uiti nici de coate. E alegerea ta daca folosesti o crema, un lapte sau un ulei.

Noua ne place mult Uleiul hidratant uscat THALGO Hydrating Dry Oil. Nu degeaba se spune ca este solutia pentru o piele hidratata, placuta la atingere. Produsul se absoarbe imediat in piele, satisfacand setea coatelor tale uscate. Parfumul floral te va cuceri, la fel ca si efectul sau satinat!

ulei de coate

Exfoliaza, dar inteligent. Compozitia scazuta in lipide a pielii de pe coate face in asa fel incat exfolierea sa fie necesara, dar delicata. Sfatul dermatologilor e sa eviti manusile sau exfoliantii chimici agresivi, care pot determina o indepartare prea viguroasa a celulelor moarte.

Se achita cu mandrie de misiunea de a-ti infrumuseta coatele uscate Exfoliantul delicat pentru corp THALGO Salt Flake Scrub. E raspunsul ideal daca iti doresti un gomaj fin, dar totodata eficient, exact asa cum au recomandat specialistii. Produsul include extracte de alge boreale si un trio de saruri (magneziu, sare gema fina naturala si sare de mare medie) care asigura o exfoliere de top, blanda si eficace.

exfoliant pentru coate

Imbraca haine din materiale naturale. Materialele sintetice pot cauza frictiune asupra coatelor, iar atunci cand acestea mai sunt si uscate, pericolul e si mai mare. Nu ar strica nici sa arunci un ochi asupra listei de ingrediente a balsamului tau de rufe; multe dintre aceste produse au o compozitie agresiva care dauneaza grav pielii sensibile.

Protectie solara si pentru coate: acesta ar trebui sa fie un crez al tau! Si pielea de pe coate se arde, imbatraneste, se usuca din cauza expunerii neprotejate la soare.

Rezolva problema cu Emulsia Spray de protectie solara pentru corp cu SPF 30 SKEYNDOR Protective Emulsion Cream. Asterne cu delicatete pe coate acest produs cu o textura rezistenta la apa, care nu lasa urme albe si nici reziduuri. Formula se absoarbe fara probleme, continand trei filtre active (UVA, UVB si IR), tehnologia  Ronacare® AP si extracte din seminte de roscova. Sa tot te bucuri acum de soare!

crema cu protectie solara

Coate uscate si negre

Nu te teme, nu e deloc grav daca ai observat ca pielea de pe coatele tale s-a innegrit. Explicatia poate fi legata si de expunerea prelungita la soare, ce a cauzat hiperpigmentare, si de deshidratare, care inchide pielea la culoare, dar si de factori precum inaintarea in varsta, responsabila pentru melasma (pete de varsta), de prescriptia unor medicamente sau de pilulele contraceptive.

Precum in cazul coatelor uscate, si cand vine vorba despre cele negre exista solutii. Iata cateva dintre remediile naturale care dau randament:

  • aloe vera: aplica gel natural pe coate pentru a stimula regenerarea celulara si a calma inflamatiile;
  • bicarbonat de sodiu: detine proprietati de albire, de exfoliere si de iluminare. Se aplica formand o pasta dintr-o lingurita de bicarbonat si apa;
  • suc de lamaie: estompeaza petele pigmentare si detine o actiune blanda de exfoliere.

Coate uscate si mancarimi

Suferi de mancarimi in zona coatelor? Cel mai adesea, cauza este tot deshidratarea. Totodata, iritatiile cauzate de materiale sau detergenti si balsamuri, dusurile fierbinti, unele afectiuni dermatologice sau exfolierea in exces pot cauza senzatia deranjanta de mancarime.

Cum ii faci fata? Iata cateva sfaturi!

Fa dusuri caldute, in care sa folosesti un gel de dus delicat! Ti-am dat acest sfat si pentru a contracara coatele uscate.

Foloseste creme de corp usor de absorbit. THALGO 24H Hydrating Body Milk e un lapte hidratant ce se bazeaza pe tehnologia Cold Cream Marine, ce promite hidratare pe durata intregii zile. Textura usoara si delicata e atat de placuta la atingere si se absoarbe cat ai zice „imi iubesc coatele”, iar mirosul de mosc alb, piersica si frunze verzi da dependenta.

crema de coate

Coate uscate? Ce sunt acelea? Pregateste-te sa iti pui aceasta intrebare dupa ce vei recurge la sfaturile noastre, testand produsele disponibile la Pastel3!