Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum ingrijesti corect parul brunet

Cum ingrijesti corect parul brunet

Posted by Cristina Enache on

Circula o anecdota in lumea ingrijirii parului, cum ca cel de nuanta inchisa e mai putin pretentios decat cel blond sau roscat. Nu stim de unde a aparut, dar speram sa nu ii dai ascultare, decizand sa compromiti sanatatea cuticulei tale doar pentru ca ai impresia ca parul brunet nu are nevoie de nicio interventie de la tine, e suficient sa il speli si atat.

Mai jos, iti spunem care sunt trucurile de ingrijire care vor face diferenta pentru parul tau brunet! Nu il trece cu vederea considerand ca, daca nu pune probleme, atunci inseamna ca nu va da niciodata batai de cap!

Prin ce se diferentiaza parul brunet?

E cea mai des intalnita nuanta de par, da, chiar mai frecventa decat satenul, desi nu si in tara noastra! Parul brunet e cea mai comuna culoare capilara in Asia si in Africa, dar face sa straluceasca si multe frumuseti din Europa, cu precadere in partea sa sudica. Il vei regasi mai rar in tari precum Germania, Rusia sau Anglia, desi sunt multe brunete si multi bruneti in populatiile de origine celtica din Irlanda, Scotia si Tara Galilor.

Precum parul blond, si cel brunet vine intr-o varietate de texturi, distributia sa fiind, la fel, influentata de amplasarea geografia. Astfel, in America (mai ales la populatia nativ-americana) si in Asia de Est si cea Centrala, parul brunet e drept si lucios, cu fir foarte gros, in vreme ce frumusetile din Asia de Sud au parul ondulat sau cret. In Africa, textura e predominant afro, respectiv cu cuticula creata, groasa si podoaba capilara extrem de deasa si de bogata.

Sunt doua nuante mari si late de brunet: cel profund, practic un saten mai inchis sau un castaniu spre negru, si care e si cea mai raspandita culoare, si cel lucios, 100% negru, ca pana corbului, care, spre deosebire de toate celelalte tipuri de par, nu reflecta lumina si nu se deschide la soare. In anumite conditii, acesta din urma deprinde tonuri de albastru. E regasit in principal in Africa, Asia de Sud si Sud-Est, Asia Centrala si America Latina.

In ceea ce priveste caracteristicile unice ale acestui tip de par, afla ca brunetele au parul mai gros decat blondele si roscatele, de unde si preconceptia conforma careia nici nu trebuie sa depuna un efort atat de mare in ingrijire, fiindca mandretea lor de coama va rezista in orice conditii. Totodata, oamenii bruneti au si un nivel mai ridicat de eumelanina (melanina asociata cu tonurile intunecate).

Sfaturi de ingrijire pentru parul brunet

E mai rezistent, am vazut, si are si un pigment de culoare pronuntat, deci ce trebuie sa fac ca sa ma bucur de el? Nu multe, dupa cum o sa vezi, parul brunet nu e pretentios, ceea ce nu inseamna ca o sa te ierte daca il lasi de izbeliste.

Spala-te pe cap cu apa calduta sau chiar rece.

Nu ii place deloc apa fierbinte, asa ca, daca vrei sa ii pastrezi tonusul si stralucirea, atunci „trateaza-l” cu apa calduta si incheie dusul cu apa rece, care sa ii confere acea stralucire de Alba-ca-Zapada.

Foloseste un sampon fara sulfati atunci cand te speli pe cap!

Probabil cea mai mare „provocare” in ingrijirea parului brunet este raspunsul la intrebarea „cu ce ma spal pe cap”. Daca ar putea vorbi, cuticula ta ti-ar spune ca detesta sulfatii, ingrediente de curatare agresive care ii denatureaza cuticula.

Deci, fara sulfati. Ce alegi mai departe?

Daca ai parul natural, atunci e clar ca poti miza linistita pe un sampon pentru stralucire, aceasta fiind nadejdea numarul 1 a parului tau, sa aiba un luciu de oglinda. E practic creat pentru tine Samponul pentru hidratare si stralucire Oyster Cannabis Green Lab Shampoo Sensi-Relax, ce curata delicat, relaxand cu ajutorul parfumului placut de lemongrass. Nu uita nici de hidratare, uleiul de seminte de canepa hranind si conferind stralucire firului. Produsul e 100% vegan, fara parabeni, sulfati, coloranti sau EDTA (acid etilendiaminotetraacetic).

Daca parul tau e vopsit, poti incerca cu brio Samponul pentru parul vopsit fara parabeni Oyster Cutinol Color Up Shampoo, ce protejeaza si mentine nuanta pentru timp indelungat si confera un plus de stralucire. La randul sau, nici acest produs nu contine sulfati!

Aplica o masca o data pe saptamana!

Parul brunet nu e atat de predispus la uscare si la deteriorare precum mai fragilele suvite aurii, dar tot are nevoie de hidratare. Aplica o masca o data pe saptamana si in rest te poti multumi cu balsamul care se ingrijeste de celelalte probleme cu care te confrunti. Keratina, avocado si uleiul de argan sunt ingredientele care se regasesc pe lista de MUST DO!

Masca nutritiva cu Ulei de Argan si Marula OYSTER Cutinol Plus Nutritive Mask e o alegere care iti va face cinste „in ochii” parului tau brunet! Produsul hraneste si descurca in mod eficient, lasand parul revitalizat, stralucitor si moale la atingere. Uleiul de argan e bogat in antioxidanti, hranind si conferind o luminozitate cuceritoare, in vreme ce cel de marula contine vitamina E si acizi grasi, completand aria de ingrijire cu hidratare si catifelare.

Protejeaza culoarea!

Are el un pigment mai puternic, dar rezistenta superioara nu presupune faptul ca te poti vantura linistita cu crestetul tau negru si stralucitor prin soare si ca poti inota in apa cu clor sau cu sare fara sa te astepti la repercusiuni.

De ajutor in acest sens, daca ai parul vopsit, este Tratamentul pentru protectia culorii PAUL MITCHELL Color Protect Treatment, ce repara parul vopsit si il apara de agresori, reconstruieste structura dupa vopsire si confera de asemenea protectie impotriva radiatiilor UVA si UVB ce estompeaza nuanta de brunet, datorita uleiului de floarea soarelui.

Nu inseamna ca daca nu esti vopsita, culoarea ta se va mentine vie pana la adanci batraneti (sau pana incaruntesti). Si tu ai de suferit din cauza radiatiilor UV, in principal. Uleiul uscat pentru par si corp cu SPF 50 SKEYNDOR Dry Oil Protection Body&Hair este aliatul tau, cu atat mai pretuit cu cat este un produs cu dubla „repartizare”. Acesta are si proprietati antioxidante, reducand astfel efectele devastatoare ale radicalilor liberi.

Tot ca sa il protejezi, e indicat sa raresti sau chiar sa stopezi complet utilizarea aparatelor de styling care folosesc caldura, precum ondulatorul, placa sau peria rotativa. Ajuta si sa mai lasi din cand in cand parul sa se usuce la aer.

Tunde-te in mod regulat!

O tunsoare la 8-12 saptamani e recomandarea stilistului pentru parul brunet. Asa ii pastrezi sanatatea si vitalitatea si, in plus, previi aparitia varfurilor despicate.

Apeleaza la un tratament pentru stralucire!

Am spus, stralucirea e punctul slab al parului brunet, care nu reflecta lumina precum cel blond, asa ca poate deveni usor tern, lipsit de luminozitate.

Nu mai ai astfel de probleme cu Serul de netezire si stralucire pentru toate tipurile de par FUDGE Aqua Shine Serum, minunat pentru a conferi o finisare lucioasa, frumoasa, electrizant de seducatoare, fara a ingreuna parul. Dupa cum ii spune si numele, acest produs e lejer ca apa, si are si atuul de a proteja cuticula de umiditate. Totodata, tehnologia Weather SHIELD apara de frizz: electrizant, nu electrizat, am zis. Nu in ultimul rand, acidul hialuronic hidrateaza, iar tehnologia SHINE-LOCK invaluie si intensifica stralucirea fiecarei suvite. Bonus: ofera protectia UVA/UVB.

Pot folosi sampon albastru/violet pe parul brunet?

Desigur, desigur, ba impreuna vor reusi chiar lucruri marete! Cum rolul acestor tipuri de sampoane e sa atenueze pigmentii galbeni sau oranj din par, vor izbuti sa dea brunetului tau acea nuanta albastra, rece, spectaculoasa.

Ai si un produs special conceput: FUDGE Cool Brunette Blue-Toning Shampoo este un sampon pentru parul brunet absolut divin, ideal pentru stergerea tonurilor de rosu si de oranj. Mai mult, acest produs lasa parul cu 85% mai puternic si mai neted, mentinand o culoare intensa pana la 30 de spalari. Vei imprastia, dupa spalare, un parfum placut intreaga zi!

Speram sa tii cont de aceste sfaturi de ingrijire care vor ajuta parul tau brunet sa duca cea mai frumoasa existenta!