Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum iti conturezi fata corect in functie de forma

Cum iti conturezi fata corect in functie de forma

Posted by Cristina Enache on

Fii linistita: tehnica contouring-ului, facuta faimoasa de Kim Kardashian, dar cunoscuta de makeup artisti cu mult timp inainte ca vedeta de reality TV sa se declare fana, e in continuare in tendinte. De ce ne bucuram? Deoarece corectarea si evidentierea conturului fetei prin machiaj iti pune frumusetea in valoare in mod extraordinar.

S-a scris mult despre contouring si, desi cu siguranta cunosti si tu cateva dintre regulile promulgate de expertii in machiaj, te-ai gandit vreodata ca aceasta practica ar trebui sa fie conditionata de forma fetei tale? Ca sa te bucuri intr-adevar de efecte fabuloase, sfatul nostru este sa respecti cu sfintenie principiile de mai jos. Nu numai ca nu e nimic dificil, dar devenind stapana peste aceste tehnici vei atinge maiestria in machiaj.

Afla de mai jos cum sa iti conturezi fata corect in functie de forma!

Tehnici de contur pentru fata rotunda

Cum sa arati ireprosabil atunci cand ai un chip dulce si copilaros? Iti spunem noi! Fata rotunda are o plinatate tinereasca ce are nevoie, insa, din cand in cand de un strop de definire, mai ales atunci cand tintesti spre un look sculptural.
Dar, mai intai de toate, prin ce se defineste acest tip de chip? Fata rotunda are trasaturi simetrice, pometii fiind cea mai lata parte a fetei, fara unghiuri sau definire. Acest tip de chip se caracterizeaza de asemenea prin barbie si frunte usor rotunjite.

Trecand la contouring, trebuie sa retii ca scopul tau este acela de a alungi profilul facial. In acest sens, incepe prin a aplica un contur de fata cremos imediat sub pometi: daca nu iti dai seama care este punctul din care ar trebui sa pornesti, „suge” obrajii sau stramba-te in oglinda, mimand celebrul „bot de rata” pentru a delimita zona. Produsul va fi intins apoi pe frunte, coborand pe tample in forma literei C. Nu uita sa uniformizezi cu dedicatie, folosind un beauty blender sau o pensula special conceputa pentru contouring.

Unul dintre favoritii nostri este buretelul pentru machiaj Kodi Beauty Sponge, cu textura fina si in forma de elipsa, care asigura distribuirea uniforma a produselor de makeup prin miscari de tapotare.

beauty blender

Continua prin aplicarea „strategica” a unui iluminator. Accentueaza centrul barbiei, zona de sub ochi si mijlocul fruntii pentru a alungi optic chipul. Sprancenele arcuite iti echilibreaza, de asemenea, atat de frumos trasaturile. Finiseaza cu fard de obraz pe marul pometilor, deasupra caruia sa aplici highlighter.

Contur pentru fata ovala: ce trebuie sa stii

Expertii in machiaj considera fata ovala drept idealul in materie, aceasta detinand, deja, proportiile pe care incearca sa le obtina cu ravna celelalte tipuri de chip. Ceea ce nu inseamna ca nu te poti juca si tu cu makeup-ul, valorificand darurile cu care ai fost deja inzestrata.

Fata ovala se caracterizeaza prin faptul ca e mai mult lunga decat lata, trasaturile fiind „rotunjite” si delicate, iar fruntea cea mai „intinsa” parte a chipului. Totodata, barbia e alungita.

In ceea ce priveste tehnicile de contouring, produsul se aplica in general sub obraji pentru a rotunji trasaturile. Poti nuanta, de asemenea, si partile laterale ale fruntii.

Apeleaza la o paleta de contur de fata profesionala, asa cum este Paleta de contouring de la Parisax. Include 6 nuante pornind de la tonurile deschise catre cele inchise, pentru a evidentia si a corecta trasaturile. E must-have!

paleta contouring

Infrumuseteaza machiajul cu blush pe marul pometilor si sub barbie – nu glumim! – si aplica iluminator respectand indicatiile oferite si posesoarelor de fata rotunda: sub ochi, in centrul barbiei si al fruntii.

Cum iti conturezi fata dreptunghiulara

Cu trasaturi puternice, care atrag imediat atentia, fata dreptunghiulara are nevoie de alungire si de rotunjire. Ce cauti e sa conferi delicatete trasaturilor tale de zeita.

Cum iti dai seama daca ai fost inzestrata cu acest chip plin de personalitate? Tamplele, obrajii si barbia sunt angulare si sunt echidistante fata de centrul fetei. Prea multa matematica? Orienteaza-te dupa fruntea inalta si maxilarul „patratos”: daca le observi, inseamna ca ai acest tip de fata.

Confera „moliciune” trasaturilor cu ajutorul produselor de makeup. Ca sa alungesti fata, aplica cu generozitate iluminator pe frunte, barbie si puntea nasului, presarand highlighter si sub ochi, dar si sub colturile gurii.

E clar ca in cazul tipului tau de fata, iluminatorul e rege. Alege un produs lichid precum Kodi Shimmer Highlighter Moisture pentru the perfect blend. Conferind stralucire si evidentiind proportiile faciale cu textura sa lejera, dar rezistenta, iluminatorul se potriveste oricarui tip de piele si confera hidratare. Te vei indragosti de el!

iluminator lichid

Foloseste, apoi, un fond de ten sau o pudra intr-o nuanta mai inchisa si intinde de-a lungul maxilarului, sub pometi si pe frunte pentru o definire atat de atragatoare. Vei fi cuceritoare!

Ai fata in forma de inima? Tehnici de contouring

Emanand dragalasenie nu numai prin prisma formei sale, fata-inima seamana cu cea rotunda, dar are o frunte mai pronunta. Un alt specific al sau este reprezentat de barbia ascutita si de pometii evidentiati.

Ca tehnici de contur de fata care sa confere echilibru si armonie chipului tau, expertii recomanda aplicarea iluminatorului pe puntea nasului, in partea superioara a obrajilor si in centrul fruntii. Continua cu tuse extrem de diafane de bronzer sub barbie, pe frunte si pe obraji.

Trusa pentru conturarea fetei duala Kodi Dual Compact stie exact ce are nevoie fata ta pentru a cuceri cu frumusetea sa. Include doua nuante cu textura uscata, magice pentru crearea efectul lumini-umbra si pentru corectia fetei. Este exact ceea ce iti trebuia!

trusa contouring

Acum, ca stii care sunt principiile dupa care sa te ghidezi in conturul fetei in functie de forma, nu mai ramane decat sa te studiezi cu atentie in oglinda si sa decizi ce tehnica vei aplica. Tine cont ca regulile de contouring personalizate sunt cheia pentru a obtine un aspect armonios, atragator, atat de cuceritor! Suntem curioase cum au functionat aceste trucuri si pentru tine!