Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum sa folosesti corect crema de fata cu SPF, in functie de tipul de ten

Cum sa folosesti corect crema de fata cu SPF, in functie de tipul de ten

Posted by Cristina Enache on

 

Din fericire, in ultima perioada ni s-a tot repetat cat de important este sa folosim produsele de protectie solara. Stim, macar teoretic, ca o crema de fata cu SPF trebuie aplicata zilnic, chiar si atunci cand ploua, chiar si cand e racoare, si ca radiatiile daunatoare nu au nicio problema in a patrunde prin stratul de nori.

Dar ti-ai pus vreodata problema daca trebuie sa adaptezi crema cu SPF tipului tau de ten? Iti raspundem in randurile de mai jos!

Ce este o crema de fata cu SPF?

Am tot auzit de SPF – sau, mai pe romaneste, FPS, respectiv factor de protectie solara - , dar la ce se refera, practic, aceste produse? Crema de fata cu SPF te protejeaza de radiatiile UVB emise de soare, intr-un procent conditionat de valoarea SPF-ului. Astfel, produsele cu SPF 15 tin la distanta 93% dintre radiatii, cele cu SPF 30, 97% si SPF-ul 50, 98%.

Am discutat mai sus despre razele UVB, pentru ca, in mod traditional, SPF-ul le tinteste numai pe ele. Insa soarele emite si alt tip de radiatii: UVA, care actioneaza in profunzime, putand cauza cancer de piele, si UVC, care sunt, insa, absorbite de stratul de ozon.

Mentionam ca radiatiile UVB nu patrund atat de adanc in piele, dar sunt principala cauza a arsurilor si imbatranirii premature. Si nu oricum, ci in procent de 90%, esteticienii considerand ca fotoimbatranirea este motivul de capatai pentru care dezvolti riduri, pete pigmentare, piele lasata, decolorare si lipsa de fermitate.

O crema de fata cu SPF buna: cum o alegi

Cand vine vorba despre crema de fata cu SPF, sunt anumite criterii de la care nu vrei sa te abati si altele care depind, in mare parte, de preferintele personale. Invata sa faci aceste diferente mai jos!

Alege valoarea SPF-ului in cunostinta de cauza! Opteaza pentru un SPF mai mare sau egal cu 30, recomanda dermatologii. De asemenaea, e musai sa alegi un produs care sa se adreseze intregului spectru solar, UVA si UVB. Desi produsele traditionale protejau numai de radiatiile superficiale, noile tehnologii vizeaza si lungimea de unda UVA.

Crema gel hidratanta cu factor de protectie Bruno Vassari Collagen Booster City&Beach Everyday Protecton SPF40 reprezinta o decizie castigatoare pentru sanatatea pielii tale. Intens hidratanta, contine factor de protectie UVA/UVB ridicat pentru utilizare zilnica, si previne petele si imbatranirea prematura, absorbindu-se rapid in piele si eliminand excesul de sebum gratie efectului matifiant.

crema gel hidratanta

Filtru chimic sau fizic? SPF-ul este obtinut fie prin filtrele chimice, fie prin cele fizice, fie printr-o combinatie a celor doua. Care e diferenta? Promitem sa nu intram in detalii dificile: filtrele chimice (combinatii de acizi) au rolul de a absorbi radiatiile, in timp ce cele minerale (ingrediente precum oxid de titan sau zinc) imprastie razele, nepermitandu-le sa patrunda in piele.

Ce vrem sa nuantam este ca nu exista un „filtru mai bun decat celalalt”. Fiecare optiune are atuurile si dezavantajele ei. Astfel, filtrele chimice nu lasa acele reziduuri albe, suparatoare, dar au nevoie de circa 20 de minute pentru activare, in timp ce cele fizice pot sa creeze pelicula respectiva, dar au eficacitate imediata. Noteaza, de asemenea, ca filtrele fizice sunt mai recomandate tenului sensibil.

Ce crema de fata cu SPF sa folosesc in functie de tipul de ten?

Precum orice alt produs de skincare, si crema de fata cu SPF trebuie aplicata in functie de tipologia tenului tau. Daca nu tii cont de aceste aspecte, nu risti numai o protectie inferioara, dar si probleme dermatologice precum acneea, supraproductia de sebum sau sensibilizarea pielii.

Ai ten uscat? Cel mai bine e sa optezi pentru o formula bogata si hidratanta. Crema de fata SPF50 THALGO Age Defence Sunscreen Cream va raspunde tuturor cerintelor tale, remarcandu-se prin prezenta filtrelor marine naturale, dar si a tehnologiilor avansate ce actioneaza ca un ecran reflectorizant cu absorbtie mare de UVA şi UVB, conectand practic beneficiile filtrelor fizice si chimice. Ne place si faptul ca produsul promite repararea celulelor agresate.

crema de fata cu spf 50

Daca ai tenul gras, lucrurile se complica putin, caci crema de fata cu SPF poate fi prea densa pentru pielea ta. Formula de gel sau cu compozitie pe baza de apa e de prim rang, dar nu strica sa arunci o privire pe lista ingredientelor. Ceaiul verde, niacinamide sau uleiul de tea tree se vor regasi cu succes intr-un produs dedicat tipului tau de ten.

Te vei intelege de minune cu Crema de zi pentru tenul gras cu probleme Mario Badescu Oil Free Moisturizer SPF30, ce protejeaza tenul in fata expunerii la soare, avand o formula pe baza de apa.

crema de zi pentru tenul gras

Tenul normal nu are batai de cap, norocosul de el, nici cand vine vorba despre crema de fata cu SPF. Poti opta pentru orice tip de formula, caci ti se va potrivi manusa.

Profita de „generozitatea” tenului tau si investeste intr-un produs nuantator, asa cum este Crema coloranta antirid, nuanta inchisa SKEYNDOR CC Cream Age Defence SPF30. Combina nu mai putin de patru produse intr-un unul singur: corector, crema hidratanta, crema antirid si produs de protectie solara. Mai ai nevoie de argumente?

crema coloranta antirid

Tenul sensibil are, la randul sau, „pretentii” cand vine vorba despre alegerea cremei de fata cu SPF. Evita neaparat parfumul, conservantii si alcoolul, dar credem ca esti deja la curent cu aceste aspecte. Ce iti mai putem spune e ca filtrele minerale sunt eficace, iar ingredientele calmante reprezinta un plus.

Crema solara non grasa cu SPF 50 SKEYNDOR Dry Touch Protective Emulsion promite sa te protejeze in orice conditii. E indicata mai ales pentru pielea sensibila, cu risc de arsuri solare, si are o formula non-uleioasa, rezistenta la apa. Bonus: contine o combinatie de trei filtre UVA, UVB si IR.

crema solara non grasa

Pielea matura se va simti apreciata de o crema de fata cu SPF care vizeaza si proprietati antirid. Poti opta pentru un produs mixt, asa cum este Serumul anti-age cu protectie solara SPF 30, un concentrat inovator cu forma de emulsie usoara care poate inlocui cu succes crema de zi. Dioxidul de titan ultrafin e vedeta din compozitie, fiind un filtru anorganic cu sprectru larg ce absoarbe razele UVA si UVB, iar lui i se alatura o serie de alte filtre chimice si fizice.

crema anti age cu protectie solara

Crema de fata cu SPF: recomandari de aplicare

Iata cum sa folosesti crema cu SPF ca sa ai parte de protectie superioara, indiferent de tipul tau de ten!

E ultimul pas din rutina ta de skincare. Numai in cazul in care tii sa optezi si pentru un produs dedicat numai protectiei solare, crema de fata cu SPF nu va fi aplicata ultima. Altfel, iti recomandam sa constituie cel din urma pas din rutina ta, dupa curatare, esente si serum.

Nu conteaza atat cantitatea, ci atentia in aplicare. Sigur ca sunt dermatologi care dau recomandari exacte (de exemplu, pentru fata e indicat sa folosesti o jumatate de lingurita de produs), dar, anatomic vorbind, suntem diferiti, asa ca noi nu putem da astfel de valori. Cert e ca e important sa acoperi fiecare portiune din chip si sa fii atenta la zone ignorate de obicei, precum coltul ochilor, ceafa sau varful urechilor.

Nu e necesar sa reaplici. Stim ca se spune ca e musai sa refolosesti crema cu SPF la fiecare doua ore, dar nu e obligatoriu in orice conditii. Ce sa mai spunem despre caracterul nepractic al acestui gest atunci cand porti machiaj? Crema de fata cu SPF te va apara de radiatii pana seara. E insa musai sa o reutilizezi daca esti la plaja si inoti sau transpiri din abundenta si te speli pe fata.

Insoteste crema de fata cu SPF de un serum cu vitamina C. Este ecuatia luptei complete contra fotoimbatranirii. Vitamina C e un antioxidant care neutralizeaza efectele devastatoare ale radiatiilor si intensifica eficienta produselor de protectie solara.

Te vei bucura sa fi integrat in rutina ta de skincare Serul cu Vitamina C Mario Badescu Vitamin C Serum, un minunat tratament anti-aging potrivit pentru toate tipurile de ten. Esential pentru a spori productia de colagen si minunat pentru reducerea decolorarii si intensificarea luminozitatii tenului, serul contine si acid hialuronic pentru imbunatatirea hidratarii.

ser cu vitamina c

Aplica crema de fata cu SPF respectand indicatiile specialistilor si opteaza pentru produsele recomandate tipului tau de ten: aceasta e formula pe care o bifam la Pastel3 si care ne-a adus numai beneficii!