Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum sa folosesti corect spuma de par

Cum sa folosesti corect spuma de par

Posted by Cristina Enache on

Pentru multe dintre noi, spuma a ramas acel produs pe care il foloseam in adolescenta – de cele mai multe ori nepotrivit – pentru a obtine coafuri adesea incarcate, in care parul asfixiat mai degraba cadea lipsit de viata in jurul fetei.

Acele produse cu care, ca sa fim sincere, nu stiam cum sa ne descurcam, sunt insa de domeniul trecutului. Paseste in viitor cu noile cosmetice, ce ofera sustinere si flexibilitate depline, protejand si hidratand in acelasi timp parul. Da, este posibil si cu un produs de styling, numai sa afli cum se foloseste spuma de par in randurile de mai jos!

Spuma de par se aplica pe parul ud sau uscat?

Aceasta intrebare e primordiala atunci cand inveti cum se foloseste spuma de par si poate sa faca diferenta dintre un aspect impecabil si un look dezastruos.

Ca regula generala: spuma de par nu se foloseste niciodata pe parul ud sau uscat, ci umed! Atunci, cuticula o va absorbi usor si va beneficia de abilitatile sale de a conferi stabilitate si flexibilitate.

Totodata, e musai de retinut ca dupa ce ai aplicat spuma de par poti folosi aparatele de styling dorite – placa sau ondulator -, dar numai pe parul uscat. Si bigudiurile, peria rotativa sau foehn-ul vor intra in functiune numai dupa ce spuma s-a uscat.

Cum se foloseste spuma de par?

Nu e mare filozofie sa utilizezi o spuma de par, asa cum vei vedea mai jos. Ajuta si ca noile produse sunt versatile, usor de aplicat si gata sa actioneze in doi timpi si trei miscari.

Incepe prin a spala parul cu atentia obisnuta. Pentru ca spuma sa aiba parte de tot sprijinul necesar, nu ar strica sa ii sporesti puterile folosind un sampon si un balsam pentru volum.

Usuca parul cu un tricou vechi, ce are o capacitate de absorbtie asemanatoare, dar e mai delicat si mai bland decat un prosop. Daca ai parul cret sau ondulat, iti va servi insa si un prosop din microfibra, ce se dovedeste atat de gentil cu buclele tale.

Urmeaza sa aplici spuma propriu-zisa. Tine cont ca produsele moderne sunt super performante si nu e necesar sa mizezi pe o cantitate insemnata. Nu ai nevoie de mai mult decat de echivalentul unui ou pentru un par de lungime medie. Foloseste-te de degetele tale, raspandind spuma de par de la radacina spre varfuri, pe parul umed.

Pentru ca rezultatul final sa fie uniform, imparte spuma de par pe sectiuni, pornind de la ceafa si urcand apoi spre crestet. Daca stai cu capul in jos, vei amplifica in mod natural efectul de volum.

Ce mai trebuie sa retii? Lucreaza cu miscari lejere si maseaza scalpul intre timp, ca sa facilitezi absorbtia produsului. Distribuie apoi si pe lungimi folosindu-te de o perie.

Ramane la latitudinea ta cum anume vei aranja parul. Poti sa folosesti un uscator si o perie rotunda, tragand cu blandete de parul de la radacina in directie ascendenta, ca sa stimulezi efectul de volum. La fel de bine poti usca suvitele stand cu capul in jos sau le poti lasa sa se zvante natural, astfel incat spuma sa isi faca treaba in liniste si pace.

Beneficiile folosirii spumei de par

Am vazut cum se foloseste spuma de par, dar de ce ar trebui sa apelezi la ea, mai ales atunci cand exista o asemenea diversitate de produse pe piata? Cu ce e spuma mai speciala decat un fixativ sau decat mai modernele spray-uri de volum sau neconventionalele „budinci” sau creme de tot soiul?

Spuma de par are in primul rand avantajul protejarii si ingrijirii cuticulei, si aici trebuie sa fim recunoscatoare noilor formule, ce lupta contra umiditatii, confera definire si stralucire si chiar pot avea inoculata protectie termica.

Dar spuma de par este si un produs de styling super versatil. Se potriveste la o serie diversa de coafuri si e darnica cu tot felul de tunsori.  Fie ca doresti sa obtii un look natural, cu bucle beach waves, onduleuri glamour sau o impletitura aerata, vine spuma sa te ajute.

De asemenea, asa cum vei vedea in randurile de mai jos, spuma de par se potriveste tuturor tipurilor de par, nu numai celui in lipsa de volum!

Spuma de par pentru volum

E adevarat ca principala functie a spumei de par este sa confere volum, asa ca se va intelege de minune cu parul fin. Asa cum te-am invatat, aplica la radacina si usuca apoi cu capul in jos. Spuma confera parului fin si subtire textura, astfel ca va arata fabulos in orice coafura ai fi ales.

Spuma hidratanta pentru par blond/fin FUDGE Clean Blonde Violet Xpander Foam te va impresiona. Are fixare puternica si de lunga durata si mareste densitatea parului cu pana la 180%, multumita tehnologiei Fibre-Dense. O sa te bucuri si de vestea protectiei termice de pana la 235°C, dar si de capacitatea spumei de par de a atenua tonurile galbui din cositele tale!

spuma hidratanta pentru par

 

Spuma de par pentru bucle

Ca sa creezi bucle cu ajutorul spumei de par, aplica la radacina, dar, in loc sa distribui apoi cu peria pe lungimi, prinde parul in palma si strange, conferind forma unei bucle. Cositele tale vor desprinde astfel textura si volum.

Te va ajuta sa recurgi acum la o spuma de par cu fixare extra, asa cum este Wella Eimi Extra Volume. Oferind sustinere si hidratare, nu incarca, in ciuda capacitatii ridicate de fixare. Agita bine inainte de a folosi!

spuma pentru volum

Spuma e magica insa si pentru ca va conferi o definire frumoasa buclelor tale. Aplica cu degetele, lasand sa se usuce natural sau utilizand un foehn cu difuzor. Nu uita sa pulverizezi din produs si la radacina, pentru un efect senzational de volum.

Foloseste un produs mai lejer, asa cum este Spuma de par cu fixare flexibila PAUL MITCHELL Flexible Style Sculpting Foam. Modeleaza atat de frumos, combate electrizarea si lasa un aspect catifelat, intensificand stralucirea si protejand parul tratat chimic. Spuma este ideala pentru parul ondulat permanent sau natural.

spuma de par fixare flexibila

Spuma de par se foloseste pe parul drept?

Desigur ca da! Mai mult, acest produs e ideal pentru ca nu incarca suvita, fara sa o ingreuneze. Nu doresti acum neaparat sa volumizezi podoaba capilara, cat sa ii daruiesti structura si corporalitate.

Ca sa ingrosi firul de par, cere ajutorul Spumei pentru volum cu fixare flexibila PAUL MITCHELL Scalp Care Anti-Thinning Root Lift Foam. Contine extracte de arbore de ceai, pentru a preveni caderea firului, pe care il ingroasa si il intareste. Spuma de par stimuleaza de asemenea circulatia parului de la nivelul scalpului gratie complexului Regeniplex.

spuma volum

Cum se foloseste spuma de par? Mai sus am adunat toate sfaturile care sa te scoata din bucluc! La Pastel3 gasesti spume de par profesionale, ideale pentru toate tipurile de par!