Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum te ajuta masajul gua sha si cum il faci corect

Cum te ajuta masajul gua sha si cum il faci corect

Posted by Cristina Enache on

Una dintre cele mai fierbinti practici de frumusete, adulat de influencerii de pe Instagram si Tik Tok, masajul cu piatra gua sha nu e doar un instrument anti-age eficace, dar si o super tehnica de relaxare si chiar un procedeu stravechi de vindecare.

Eziti sa testezi acest trend pentru ca nu „te prinde” tot ce e nou si trecator? Afla atunci ca rezervele tale nu sunt deloc justificate: nu numai ca masajul gua sha nu e o inventie a pasionatelor de beauty contemporane, ci are o vechime impresionanta, caci cateva milenii atesta performantele sale.

Asadar, asaza-te comod si pregateste-te sa afli tot ce trebuie sa stii despre piatra gua sha, numita de multi „Botoxul Orientului”!

Ce este piatra gua sha?

Role de jad, pietre gua sha: pare ca inventiile ultimilor ani in frumusete s-au axat mai mult pe accesorii decat pe produse inovatoare. Dar, asa cum nuanteaza specialistii, piatra gua sha nu e deloc noua, existand dovezi ca a fost folosita pe teritoriul Chinei inca din paleolitic. Cine suntem noi atunci ca sa ne indoim de puterile sale?

Daca esti fana a lingvisticii si etimologiei, afla ca numele de gua sha provine din alaturarea a doua cuvinte chinezesti: gua (in traducere, „razuire”) si sha (roseata a tenului). Cu alte cuvinte, acest accesoriu razuieste pielea provocand o inrosire ce inlatura boala din corp.

Fireste ca de la tehnicile stravechi, agresive, pana la estetica mult mai blanda a prezentului, piatra gua sha a parcurs un drum lung. Daca in timpurile indepartate masajul era viguros, practicat mai ales pe corp si viza alinarea durerii, imbunatatirea imunitatii si chiar tratarea unor boli grave, precum holera, cu mai mult sau mai putin succes, azi aceasta piatra mitica e utilizata in scopul infrumusetarii pielii, dar si al ameliorarii circulatiei si stimularii drenajului limfatic.

Atunci cand este realizat ca la carte, masajul gua sha are realizari si mai impresionante: pe langa efectele cosmetice, sunt specialisti care afirma ca poate accelera metabolismul si accentueaza repararea si vindecarea celulelor.
In general, gua sha este o piatra de jad, desi exista si variante din cuart sau chiar ochi de tigru. In ceea ce priveste forma diversificata, expertii insista ca poti alege orice iti face cu ochiul, fiindca in cazul acestui tip de masaj ceea ce conteaza nu e materialul, ci practica.

Gua sha sau role de jad? Care este diferenta?

Luand cu asalt universul colorat al beauty-ului in aproape aceeasi perioada, cele doua accesorii sunt dificil de diferentiat pentru majoritatea dintre noi. Dar, cum amandoua arata atat de bine si se intrec in promisiuni care mai de care mai ispititoare, putem sa le adapostim impreuna in arsenalul nostru de minuni cosmetice.

Desi ambele instrumente sunt folosite pentru imbunatatirea aspectului pielii, ce e de retinut e ca rola de jad e un accesoriu simplist in comparatie cu piatra gua sha. Aceasta din urma are o forma mult mai complexa si datorita designului sau poate contura trasaturile, imbunatati circulatia, relaxa tensiunea nervoasa, potenta elasticitatea si fermitatea si netezi pielea.

Beneficiile pietrei gua sha

Am enumerat si mai sus cateva dintre efectele pozitive ale noii adorate a femeilor de pretutindeni, dar adevarul este ca accesoriul inspirat de medicina antica chineza are in continuare secrete de dezvaluit.

Poate cel mai important beneficiu al unei utilizari consecvente a pietrei gua sha e legat de aspectul imbunatatit al pielii tale: mai tanara, mai radioasa, mai frumoasa, mai ferma si mai curata, pielea are mai putine riduri si imperfectiuni si reflecta fericire si multumire. Ce ai putea sa iti mai doresti?

Ca sa sintetizam, iata care sunt principalele beneficii ale gua sha:

  • imbunatatirea circulatiei, ce antreneaza reducerea aspectului de fata umflata;
  • sculptarea trasaturilor, care pot prezenta si un usor efect de lifting facial;
  • uniformizarea si iluminarea nuantei pielii;
  • volumizarea pometilor;
  • stimularea vindecarii acneei;
  • reducerea tensiunii si a durerii cauzate de migrene;
  • decongestionarea sinusurilor si desclestarea maxilarelor;
  • sporirea productiei de colagen;
  • descresterea inflamatiei;
  • estomparea cearcanelor.

Cum se efectueaza corect masajul gua sha

Cu atatea vesti bune, nu e de mirare ca suntem nerabdatoare sa aflam cum sa facem ca la carte un masaj gua sha.

Cum baza e la fel de importanta precum practica, ca sa te bucuri de toate efectele pozitive ale masajului gua sha, trebuie sa iti pregatesti cu grija pielea. Curat-o si tonifiaz-o, aplicand si un exfoliant usor pentru a indeparta celulele moarte.

Esential este să nu folosesti piatra gua sha pe pielea uscata, pentru ca o poti irita, iar astfel vei obtine reversul rezultatelor pozitive la care visezi.

Recomandarea expertilor este sa apelezi la un ulei facial, care pregateste tenul pentru miracolele masajului cu aceasta piatra pretuita din zorii umanitatii.
La Pastel3 ti-am rezervat uleiuri faciale minunate pentru hidratarea tenului. Iata ce iti recomandam!

Uleiul organic de susan de la Anubis miroase incantator, aducand cu sine aroma ispititoare si exotica a Orientului. ANUBIS Sesam Oil Organic Elixir hraneste, hidrateaza si readuce echilibrul pielii, combatand imbatranirea prematura. Bogat in acizi grasi si in vitamina E, e recomandat pentru toate tipurile de piele; coreencele ne-au invatat sa il folosim nu numai ca baza pentru masajul gua sha, dar si ca demachiant!

ulei de susan

Punand la dispozitie o cantitate superioara, varianta de ulei hranitor de susan pentru fata si corp Anubis Sesame Oil de 500ml e alegerea perfecta pentru un masaj. Pentru ca ne incanta diversitatea, noi il folosim atat in cadrul masajelor gua sha, dar si al celor ayurvedice sau antistres, profitand de uluitoarele sale calitati de regenerare, hranire si calmare.

ulei pentru fata si corp

Doresti un ulei „altfel”? Planta peruana Sacha Inchi ne daruiste un elixir natural minunat pentru tenul uscat si matur, cicatrici si vergeturi. Avand la baza acizi grasi, dar si proteine, vitamine si micro si macro nutrienti, acest produs regenereaza pielea, reconstruieste tesuturile deteriorate si stimuleaza productia de colagen. Protejand contra radicalilor liberi, uleiul de la Paese se va intelege de minune cu piatra gua sha.
ulei inca inchi
Uleiul de masaj Bruno Vassari Kianty Spa Olio di Vinaccioli D'uva iti aduce in dar beneficiile uimitoare chiar si pentru oamenii de stiinta ale polifenolilor din struguri, cu atribute anti imbatranire de top. Produsul include si acid linoleic, recunoscut pentru capacitatea de reintregire a membranei celulare si de restructurare. Minunat pentru toate tipurile de ten, dar recomandat in special pentru cel uscat sau matur, acest ulei abia asteapta sa faca cunostinta cu piatra ta gua sha.
ulei de masaj
Scapa de tensiune, dar si de durerile reumatice gratie magicului ulei revitalizant cu rozmarin Anubis Therapy Vital Oil. Proprietatile terapeutice, regeneratoare, de tonifiere si calmante il fac ideal pentru masaj, iar capacitata hranitoare il recomanda pentru toate tenurile. Va veti imprieteni la catarama.
ulei cu rozmarin
Tanjesti dupa un cocktail binefacator? Il vei obtine cu uleiul marin uscat hidratant pentru fata, corp si par Algologie. E extras din planta cu proprietati de calmare si tonifiere Christe Marine, careia i se alatura uleiul organic din nuci de macadamia, uleiul organic de susan, uleiul rafinat din limba mielului si uleiul rafinat de alune. Rezultatul? O epiderma perfect hidratata si hranita, mai tanara si mai frumoasa ca niciodata. Iti garantam ca vei adora si textura fluida si non-grasa.
ulei marin uscat
Cu ajutorul acestor uleiuri extraordinare, nu mai ramane decat sa inveti cum sa folosesti piatra gua sha. Expertii insista sa practici miscari de masaj blande, de jos in sus si din centru catre exterior, cu trei pana la maximum zece repetari, alternand fatetele pietrei.

Pana la urma, e o chestiune de testare si de compatibilitate, dar iti sugeram mai jos cateva practici „imbratisate” de fetele care stapanesc tehnica masajului gua sha.

Acestea recomanda sa incepi din zona cefei. Foloseste latura in forma de inima (sau cu trei portiuni delimitate) a pietrei, „actionand” de jos in sus, pana la linia parului, unde vei aplica o presiune lejera. Indreapta-te apoi catre gat, schimband fateta cu cea curbata, interioara, si apeland la aceleasi miscari.

Urca spre mandibula, „prinzand” maxilarul intre cele doua portiuni ale formei de inima a pietrei si „maturand” din dreptul barbiei catre ureche.

Pe obraji vei folosi cea mai lunga latura a pietrei gua sha. Incepe din dreptul gurii si gliseaza pe pometi, avansand spre linia parului.

In dreptul ochilor poti recurge la cea mai lunga curba a formei de inima, masand din coltul interior catre linia parului, cu mare blandete.

Ca sa obtii un efect de lifting, plaseaza apoi spranceana intre laturile „inimii” pietrei gua sha. Urmareste linia trasaturilor tale, de la radacina nasului spre linia parului.

Pe frunte, „trage” pielea dinspre sprancene spre linia parului, impartind zona in doua parti.

Nu uita de nas: incepe de la varf spre radacina, dar nici de gura, pornind de la barbie pana la nas.

Cat de des se practica masajul gua sha

Nu vrem sa te descurajam, dar daca vrei sa obtii efecte asemanatoare botoxului, atunci e musai sa practici zilnic masajul gua sha. E teribil de reconfortant, asa ca te vei obisnui repede cu el. Daca nu ai timp, poti recurge la aceasta practica de 2-3 ori pe saptamana; mai rar de o data pe saptamana nu vei avea parte de efecte remarcabile.

Ti-e groaza de ideea de a apela la fillere, dar nici nu concepi sa depui armele atat de devreme in fata imbatranirii? Masajul cu piatra gua sha va face diferenta! Respecta indicatiile noastre, creeaza ecuatii magice cu uleurile faciale recomandate si povesteste-ne cum a decurs intreg procedeul si pentru tine!