Incepem incet-incet sa devenim din novice, experimentate ale lumii acizilor. La cat de eficienti se dovedesc in exfolierea, intinerirea si pastrarea prospetimii pielii, nici nu e de mirare ca ii iubim atat de tare. Iar atunci cand vei auzi despre beneficiile acidului malic, vei fi cu atat mai incantata.
Afla din randurile de mai jos care sunt motivele pentru care sa te indragostesti de acidul malic. Vezi de asemenea daca exista precautii ale utilizarii sale!
Ce este acidul malic?
Nu te lasa intimidata de numele sau: acidul malic nu are nimic „rau” in el, ba dimpotriva. Nu e malefic, denumirea sa provine de la numele latinesc al marului, „malum”, pentru ca, ai ghicit, acidul malic se regaseste in mod special in aceste fructe.
A fost pentru prima data izolat in 1785, asa ca oamenii de stiinta au avut timp sa il tot analizeze.
Principala caracteristica a acestui acid ce face parte din grupa AHA (acizi Alfa-hidroxi) este blandetea sa. Acidul malic are o molecula mai mare, ceea ce inseamna ca nu patrunde in profunzimea pielii, ci exfoliaza mai degraba suprafata sa. Acest lucru il face o alegere superioara pentru cei care au piele sensibila, dar, de asemenea, ii diminueaza eficienta prin comparatie cu ceilalti acizi AHA.
Nu inseamna insa ca e ineficient, doar ca e recomandat sa il folosesti in tandem cu alti acizi.
Acid malic: beneficii in beauty
Sunt numeroase beneficiile acidului malic; este unul dintre ingredientele caruia ai sa ii multumesti pentru pielea ta neteda si radioasa.
Iata mai jos care sunt super efectele sale!
Curata pielea. Fiind un exfoliant, acidul malic curata si netezeste pielea. Dermul va arata mai proaspat si mai radios, iar capacitatea de a uniformiza textura e de invidiat.
Hidrateaza. Una dintre cele mai importante abilitati ale acidului malic este aceea ca poate tine loc de umectant. Creste astfel hidratarea pielii, dar scade si riscul pierderii apei din tesuturi, ceea ce ii contureaza o relatie minunata cu acidul hialuronic.
Poate echilibra pH-ul. Aceasta proprietate a acidului malic face sa fie prezent in multe produse cosmetice, fiind folosit pentru a ajusta valoarea pH-ului.
Are virtuti anti-aging. Pentru ca exfoliaza si stimuleaza rata de regenerare celulara, acidul malic poate diminua ridurile si liniile de expresie, poate netezi pielea si poate pastra tonusul ei. Totodata, intareste dermul, ceea ce preintampina aparitia semnelor de imbatranire, si stimuleaza productia de colagen. E unul dintre cei mai buni prieteni ai pielii tinere.
Previne acneea. Prietenul pielii tinere, inamicul cosurilor. Acidul malic previne acumularea de celule moarte, care blocheaza porii, fiind astfel de nelipsit din rutina pielii grase. Cum actioneaza el? Topeste „lipiciul” care tine celulele moarte atasate una de cealalta (keratinocite, daca doresti sa cunosti termenul stiintific), asa ca diminueaza riscul de formare al cosurilor sau punctelor negre.
Acid malic pentru ten: exista si contraindicatii?
Desi este unul dintre cei mai delicati acizi, acidul malic prezinta si el riscurile sale, ce se vor manifesta daca ai tenul hipersensibil.
Astfel, acidul malic pe ten poate provoca roseata, iritatii, mancarimi sau chiar umflarea pielii. De asemenea, poate acutiza sensibilitatea la radiatiile UV.
E bine sa faci un test cutanat inainte de a da startul utilizarii sale, asa cum ar trebui de altfel sa procedezi cu fiecare acid AHA. Aplica cu un betisor cosmetic pe o portiune de piele neexpusa, precum cea din spatele urechii. Asteapta 24 de ore si, daca in acest interval nu apar reactii alergice, il poti utiliza linistita.
Cum sa folosesti acidul malic
Fiindca e atat de bland, poti utiliza acidul malic de doua ori pe zi, dimineata si seara. Tine cont ca e mai eficient atunci cand e combinat cu alti AHA, desi acestia ar trebui sa aiba o concentratie mai mica, pentru ca tu sa nu suferi de iritatii.
Acidul malic se intelege de asemenea de minune cu acidul hialuronic si cu glicerina.
Ce mai spun dermatologii? Ca ar fi bine sa ii minimizezi utilizarea in jurul ochilor, o zona delicata la care e musai sa ai grija. De asemenea, nu uita de obligativitatea SPF-ului, mai ales ca acest ingredient scade toleranta la soare.
Produse cu acid malic: de ce ai nevoie in ritualul tau de ingrijire
Produsele de mai jos contin concentratia ideal de acid malic, asa ca nu va trebui sa mai ai niciun motiv de preocupare.
Incepem cu o masca divina. Anubis Shining Line Whitening K Mask se adreseaza tenului pigmentat, cu pete cauzate de expunerea la soare, hormoni sau inaintarea in varsta. Complexul de activi Acid Kojic, Glabridin, Arbutina, Vitamina C, Aloe Vera, AHA si Acid Salicilic ilumineaza si confera o stralucire cuceritoare. Masca de fata stimuleaza de asemenea regenerarea si catifeleaza, putand fi folosita oriunde pe corp. Acidul malic este asociat in compozitia acestui produs si cu untul de Shea.
Fiind un exfoliant, acidul malic e mai eficient in compozitia peeling-urilor. Tenul tau va fi altul dupa ce va face cunostinta cu Peeling-ul sub forma de concentrat cu AHA Anubis New Even Renewal Peel. Stimuland oxigenarea si regenerarea celulara, acest produs este potrivit dupa expunerea la soare din vara sau pentru pielea uscata, deshidratata, lipsita de elasticitate si pentru tratarea tenului acneic, a semnelor post-acnee, a cicatricelor sau a cheloidelor. Contine acid malic, acizi AHA, Vitamina B5, Peptide de Colagen, Extract de Macese, Vitamina A, C, E, Glabridin si Aloe Vera si este un gel ce duce la exfolierea progresiva a tenului, uniformizand textura si diminuand porii. Tenul e intinerit si revitalizat, mai frumos ca niciodata.
Iti doresti un peeling care sa actioneze si mai profund, cu rezultate asemanatoare celor de la salon? Vei aprecia Peeling-ul de depigmentare 8 sesiuni Anubis Shining Line Combined Peel, o gama recomandata pentru tenul cu pete cauzate de expunerea prelungita la soare, de sarcina sau inaintarea in varsta. Luminozitatea si stralucirea sunt garantate de complexul de activi din care nu lipseste acidul malic, iar Shining Line Combined Peel este un sistem in 3 PASI cu un efect imediat de depigmentare, imbunatatire a texturii pielii si actiune anti-bacteriana.
Beneficiile acidului malic il fac atat de valoros pentru frumusetea ta. Nu uita ca e minunat si pentru pielea sensibila, asa ca daca te fereai de acizii AHA, da-i neaparat o sansa.