Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Demachierea corecta: pasii pe care trebuie sa ii respecti, pentru un ten perfect

Demachierea corecta: pasii pe care trebuie sa ii respecti, pentru un ten perfect

Posted by Cristina Enache on

Pare a fi cel mai simplu si mai banal gest de beauty din lume, dar tocmai pentru ca, in esenta, curatarea tenului pare atat de necomplicata, se poate sa comitem greseli care se pot dovedi grave, cu consecinte serioase mai tarziu.

Demachierea corecta inseamna mai mult decat sa inhati in graba produsul de curatare ales si sa il aplici pe ten cat timp te uiti la serialul preferat. Sa cureti pielea ca la carte presupune sa indepartezi in mod eficient toate impuritatile, dar si sa respecti bariera sa de protectie si sa ingrijesti cu blandete tenul.

Vezi mai jos cele mai bune sfaturi ale dermatologilor pentru o demachiere corecta, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi pentru ten stralucitor si catifelat.

Care sunt avantajele unei demachieri corecte?

Sa ne intelegem: curatarea tenului, atunci cand e realizata cu o deplina respectare a regulilor, face mai mult decat sa indeparteze impuritatile. Sigur ca primul sau atu este acesta: elibereaza fata de murdarie, sebum, particule de poluare sau machiaj si lasa tenul sa respire.

Dar demachierea corecta este si una dintre cele mai bune metode de preventie a acneei. Eliminand potentialele reziduuri care pot incarca porii, vei reduce in mod exponential cauzele de aparitie a cosurilor.

Mai departe, curatarea desavarsita e si un aliat al pielii tinere. De ce? Pentru ca inlaturi particulele poluante si astfel minimizezi efectul negativ al radicalilor liberi, ce pot provoca imbatranirea prematura a pielii.

Nu in ultimul rand, o demachiere corecta e sinonima cu o exfoliere delicata. Astfel vei obtine un ten luminos, neted si sanatos.

Demachierea corecta a fetei: ordinea in care sa aplici produsele

Demachierea corecta pleaca intotdeauna, dar absolut intotdeauna, de la aplicarea corecta a produselor. Nu poti sa cureti tenul ca la carte daca nu respecti ordinea etapelor de demachiere.

Asadar, in primul rand e bine sa arunci o privire tenului tau si sa analizezi, chiar si superficial, cat de murdar/incarcat este. Astfel vei decide ce produse sa folosesti.

Daca esti machiata, cu tot cu fond de ten, pudra si rimel, alaturi de straturile de SPF, expertii te sfatuiesc sa apelezi la double cleansing. Ce presupune acest proces? Sa incepi demachierea cu un produs pe baza de ulei (tehnica pe care am preluat-o de la coreene), care sa topeasca impuritatile, urmand sa aplici apoi un demachiant lejer, pe baza de apa, asa cum este apa micelara. Avand la baza micele, respectiv molecule care atrag particulele de murdarie ramase, acest proces completeaza actiunea de demachiere corecta.

Daca nu te-ai machiat sau doar porti un makeup lejer, poti sa recurgi linistita la un singur produs, in functie de tipul tenului si de preferinte.

Ai la indemana produsele pe care urmeaza sa le folosesti? Iata care este ordinea in care sa actionezi!

  1. Mai intai umezeste fata cu apa calda. Acest prim pas va incepe sa dizolve makeup-ul, pregatind fata de demachierea corecta.
  2. Continua prin a aplica demachiantul ales. Orice ai folosi, intinde cu blandete, maseaza timp de 1-2 minute, pentru ca produsul sa isi faca treaba, si nu uita de maxilar si de gat. Nu apasa si, mai important, nu freca. Executa un masaj care te va ajuta sa te relaxezi.
  3. Indeparteaza machiajul cu apa calduta. Clateste pana ce nu mai ramane nicio urma de produs.
  4. Daca e cazul, urmeaza cu un al doilea demachiant. Situatia e insa diferita daca folosesti apa micelara.
  5. Usuca tenul cu un prosop curat, tapotand delicat. Nu lasa apa sa se usuce pe fata, nu faci decat sa cresti riscul de deshidratare.
  6. Continua cu apa micelara, daca ai optat pentru un al doilea pas in demachiere. Aminteste-ti ca acest produs nu trebuie clatit.
  7. Aplica toner, serum/esenta si crema hidratanta.

Demachierea corecta a tenului: reguli

Am vazut mai sus cum arata precis un proces de demachiere corecta, dar, daca iti completezi cunostintele si cu cateva reguli sfinte, musai de retinut, poti fi sigura ca pielea ta are sa iti fie etern recunoscatoare.

Cel mai indicat e sa demachiezi tenul de doua ori pe zi. Da, dimineata nu ai machiaj de inlaturat, dar te poti confrunta cu o pelicula de sebum sau cu un strat de celule moarte. Cel mai adesea, insa, e suficient acum doar sa speli tenul.

Nu exagera. Cum am spus, sunt recomandate doua sesiuni de demachiere. Daca faci insa dus si dimineata, si seara, si te speli pe fata in decursul sau, ia in calcul ca poti ajunge astfel sa iti cureti pielea de 4 ori, ceea ce poate duce la uscaciune. Tine cont si ca nu toate femeile ar trebui sa apeleze la practica double cleansing.

Nu intarzia cu demachierea seara. Sunt voci care afirma ca ar trebui sa iti demachiezi pielea de cum ajungi acasa, iar daca porti un machiaj bogat, ideea e evident cat se poate de corecta. Insa, daca tenul tau straluceste au naturel, cel mai bine e sa respecti ritmul circadian si sa iti speli chipul dupa ce apune soarele. Astfel dai si semnalul organismului ca te apropii de culcare.

Nu ai neaparata nevoie de instrumente. Periile faciale, bureteii sau manusile exfoliante pot ajunge sa fie un cuib de bacterii, daca nu sunt intretinute cum trebuie, devenind un pericol pentru piele. Daca nu esti constiincioasa in curatarea lor, mai bine foloseste-te numai de degete. De asemenea, in cazul in care dai dovada de prea multa ravna, poti ajunge sa compromiti integritatea pielii cu buretii lufa, in special.

Foloseste cantitatea recomandata. Nici nu iti coplesi tenul cu demachiant, gandindu-te ca nu ai cum sa dai gres, dar nici nu te abona la moto-ul less is more. Respecta indicatiile producatorilor, care au verificat eficienta produselor in functie de diverse doze in teste concludente.

Cu ce ne demachiem? 5 produse de incercat

Acum, ca am vazut cum arata o demachiere corecta, sa descoperim si care sunt produsele demne de incercat.

Sfatul nostru? Tine cont de tipul tau de ten, asa stii ca nu vei da gres!

O textura de crema este o oaza de desfatare pentru tenul uscat. Numai gandul la moliciunea cu care iti atinge pielea e atat de reconfortant. Demachiantul pentru ten sensibil/uscat Mario Badescu Keratoplasm Cream Soap nu contine sapun si indeparteaza machiajul in timp ce calmeaza atat roseata, cat si iritatiile tenului.

demachiant

Tenul gras se va simti cel mai bine in compania unui gel, care curata in profunzime si poate elimina sebumul. Bruno Vassari Pure Solution Cleansing Gel este un gel de curatare pentru tenul gras, ce curata in profunzime, eliminand impuritatile, inchizand porii si regland productia de sebum. Produsul contine surfactanti pentru o curatare corecta, dar si extracte vegetale precum Rosmarinus officinalis, Hamamelis Viginiana, Salvia Officinalis.

spuma de curatare

Tenul acneic are de profitat de pe urma unui produs spuma cu ingrediente exfoliante. Ideala este Spuma demachianta cu acid glicolic Bruno Vassari Glyco System Washing Foam, ce lasa pielea curata si radioasa. Bonus: acidul glicolic indeparteaza celulele moarte, asigurand o usoara actiune de exfoliere ce va pregati tenul pentru aplicarea produselor ulterioare.

spuma demachianta

Tenul normal si apa micelara fac o echipa splendida. Apa micelara de curatare SKEYNDOR Aquatherm Cleansing Micellar Water are numeroase fane si indeparteaza impuritatile si resturile de machiaj cu o formula bazata pe agenti de hranire. Fara sa contina parabeni sau alcool, impresioneaza cu compozitia bogata in ulei din nuci de Macadamia, apa termala si agenti de hidratare NMF.

demachiant skeynodor

Nu in ultimul rand, retine ca e bine sa folosesti un demachiant special pentru ochi. Pentru ca aceasta zona e mai sensibila si combinatia de fard/rimel/tus/sebum e dificil de inlaturat, imbiindu-te sa freci agresiv, vei constata ca vei adora Demachiantul pentru ochi si buze Bruno Vassari The Specifics Bio-Douce. E un produs bifazic, continand un mix de apa si ulei care inlatura orice tip de makeup, inclusiv pe cel rezistent la apa. Foloseste-l pe ochi sau buze.

demachiant pentru ochi si buze

Demachierea corecta necesita timp si dedicare, dar crede-ne, va merita. La Pastel3 ai o intreaga sectiune dedicata produselor de curatare, pentru ca stii ca ne pasa de tenul tau.