Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Detoxifierea parului: de ce sa o faci si care sunt produsele de care ai nevoie

Detoxifierea parului: de ce sa o faci si care sunt produsele de care ai nevoie

Posted by Cristina Enache on

Conceptul de detoxifiere a organismului a devenit popular inca de acum cativa ani; era natural ca si parul sa „ridice doua degete” dornic si sa ceara sa fie inclus pe lista celor care vor beneficia de o curatare in profunzime.

Daca ti se pare ca detoxifierea scalpului e „inca o prostioara” inventata din motive de marketing, afla ca te inseli. La urma urmelor, daca te-ai murdari pe maini, oare nu te-ai spala cu prima ocazie? Nu te dovedesti la fel de consecventa si cu exfolierea tenului? Atunci, de ce ar fi parul mai prejos?

Ce este detoxifierea parului si de ce ai nevoie de ea?

Sarmana ta podoaba capilara, de cand nu s-a mai bucurat de atentia ta? Te dezamageste cu aspectul ei fad, cu rapiditatea cu care se ingrasa sau cu lipsa de volum? Ori poate ca e mai degraba lipsita de viata? Se prea poate ca si tu sa iti fi deceptionat parul care are nevoie de un detox rapid.

Detoxifierea parului presupune curatarea sa in profunzime, astfel incat sa indepartezi depunerile de produse, impuritatile, celulele moarte, murdaria sau sebumul. Pe langa aspectul lor inestetic, toate acestea pot sa infunde porii, sa cauzeze matreata sau acnee, sa produca nesuferitele mancarimi sau, asfixiind radacina parului, sa pericliteze cresterea acestuia.

Practic, detoxifierea scalpului reprezinta o exfoliere chimica (cu acizi sau enzime), manuala (prin periaj) sau fizica (prin scruburi sau cu sare).

De ce trebuie sa iti detofixici parul? In primul rand, pentru a-l scapa de buildup-ul (depunerile) despre care ti-am vorbit mai sus. Dar aceasta practica e mai mult decat necesara si daca te speli o data la trei-cinci zile (sau mai rar de atat), pentru ca atunci cureti mai rar cuticula si scalpul, daca traiesti intr-o zona cu apa dura si/sau poluare, daca folosesti multe produse pentru ingrijire si styling, daca ai parul gras sau cu supraproductie de sebum sau daca ai matreata si nu mai stii cum sa scapi de ea.

Insa un detox al parului poate fi recomandat si pur si simplu pentru ca e o placere. Masajul capilar o sa te relaxeze in profunzime, iar intensificarea circulatiei sangvine poate sa accelereze si cresterea parului. In concluzie? Se prea poate ca Ileana Cosanzeana si Rapunzel sa fi fost mari fane ale acestei tehnici.

5 semne ca ai nevoie de o detoxifiere a parului

Cine are nevoie de o detoxifiere a parului? Aproape oricine. De fapt, ar trebui sa fii un sfant al ingrijirii capilare ca sa „scapi” de aceasta obligatie.

Insa semnele de mai jos sunt un semnal clar ca e cazul sa treci peste retineri si sa integrezi detoxifierea parului in rutina ta zilnica.

  • scalpul tau este „grunjos”, semanand la textura cu nisipul, aspru sau foarte uscat ori, dimpotriva, extrem de uleios;
  • scalpul este iritat sau suferi des de mancarimi;
  • parul e lipsit de stralucire, fara viata;
  • parul e mai uscat sau mai aspru decat de obicei;
  • parul nu absoarbe produsele aplicate.

Cum sa iti detoxifici parul

Odata ce ai inteles ca trebuie sa iti formezi acest obicei, va fi chiar simplu sa te tii de el, pentru ca e chiar usor sa il pui in practica.

Incepe prin a umezi parul, asa cum ai proceda in mod normal.

Aplica produsul ales pentru detox. Aici ai mai multe variante.

Pachetul pentru scalp sanatos fara parabeni OYSTER Detox Pack include doua produse magice pentru curatarea parului in profunzime. Incepe cu Cutinol Zerophase, divin pentru scalpul ce sufera de probleme seboreice sau de descuamare. Distribuie pe scalp folosind recipientul, clateste si apoi continua cu samponul Stardust Shampoo, din care sa nu folosesti mai mult de o coaja de nuca.

Important la detoxifierea parului e masajul, asa ca ai grija sa executi miscari circulare, care sa stimuleze si fizic curatarea scalpului. Urmeaza sa clatesti parul bine, pana ce ai eliminat orice reziduu de produs, apoi poti trece la rutina ta obisnuita de ingrijire.

Daca doresti sa simplifici acest procedeu, poti pur si simplu sa apelezi la un sampon de detox. Samponul detoxifiant cu usturoi pentru par degradat Oyster Sublime Detox Garlic Shampoo are efect dermo-purificator, curand parul si scalpul de impuritati in vreme ce ofera si un efect notabil de revitalizare. In plus, usturoiul are proprietati fortifiante ce vor intari parul degradat. Ti-am spus ca acest gest e un adevarat rasfat, nu?

Alte metode prin care poti detofixica parul

Foloseste o masca de detox. Mergi in profunzime cu curatarea, adoptand in rutina ta Masca detoxifianta cu usturoi pentru par degradat Oyster Sublime Detox Garlic Mask. E recomandata mai ales pentru parul degradat sau tratat chimic, fortificadu-l si restaurandu-i vitalitatea.

Un masaj de cate ori te speli pe cap. Cinci minute de masaj capilar, la care sa recurgi de cate ori te speli pe cap, vor imbunatati considerabil situatia pielii capului si a podoabei tale capilare. Totodata, vei vedea ca parul creste mai repede, nu chiar ca in povesti, dar intr-un ritm mult mai alert.

Maseaza parul cu uleiuri. Daca scalpul tau e mai sensibil si uscat, atunci o sa adore sa il tratezi regeste cu uleiuri. Alege-le in functie de problema cu care te confrunti, aplica pe scalp prin relaxantul masaj capilar, lasa sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste si samponeaza. Daca vrei sa fii acceptata la categoria avansati in detoxifierea parului, atunci te invatam cum sa treci la nivelul urmator: infasoara parul intr-o casca pentru dus si stai la soare (sau foloseste foehn-ul) pentru a deschide cuticula si a spori absorbtia produselor.

Ce uleiuri poti folosi? De floarea soarelui pentru imbunatatirea stralucirii, de cocos pentru hidratarea parului deteriorat, de masline pentru firul gros, de jojoba pentru mancarimi, de argan pentru protectie.

Ingrediente naturale pentru detoxifierea parului. Daca iti place sa faci pe chimistul acasa, iti poti concepe propriile mixuri de detox ce pot avea la baza ingrediente precum apa micelara, bicarbonatul de sodiu (indeparteaza buildup-ul, dar nu e recomandat pentru parul uscat sau deteriorat), albus de ou (intareste parul, mai ales in tadem cu uleiul de cocos, dar nu e la fel de bun pentru curatare), usturoi (incurajeaza cresterea parului, dar ar trebui diluat ca sa eviti arsurile).

Periaza si parul, si scalpul. Un pieptene cu dintii rari e erou aici, unul care promitem ca nu va ramane anonim. Cu ajutorul sau poti sa masezi scalpul, pieptanand de la radacina spre varfuri (invers daca parul e incurcat) si indepartand astfel si buildup-ul. Daca aplici si ulei pe par inainte de spalare, distribuindu-l tot cu ajutorul pieptenului, poti sa te feliciti singura, iti indeplinesti laudabil indatoririle fata de parul tau.

La dus, poti folosi o perie de masaj pentru scalp. O poti utiliza de cate ori te speli pe cap sau dupa aplicarea mastii sau tratamentului pentru detoxifierea parului.

Cat de des ar trebui sa iti detoxifici parul

Acum, sa nu te gandesti ca gata, produsul detoxifiant trebuie introdus la fiecare spalare, fiindca o sa faci mai mult rau decat bine. Frecventa cu care e recomandat sa il utilizezi depinde de starea parului tau.

De exemplu, daca esti „fara pata” in relatia cu parul tau, adica il speli frecevnt, nu il aranjezi cu placa sau ondulator ori cu peria rotativa, nu il vopsesti si il hidratezi exemplar, poti sa iti detoxifici parul o data pe luna sau chiar mai rar de atat. Dar daca „o comiti” in relatie cu podoaba ta capilara, ai un stil de viata activ sau transpiri mult ar trebui sa optezi pentru detoxifierea parului o data la 3 saptamani.

Cum sa pastrezi parul frumos dupa detoxifierea sa? Asigura-te ca folosesti cat mai rar aparatele de styling care intrebuinteaza caldura, tunde-te odata la 4 luni, opteaza pentru o alimentatie pro podoaba capilara, cu nuci, seminte, linte, naut sau fasole, toate bogate in proteine, oua cu biotina si spanac pentru fier si zinc, si asigura-te ca „esti la zi” cu vitamina D!

Ai nevoie de detoxifierea parului? Cel mai probabil, da, asa ca speram ca ti-au fost utile sfaturile noastre.