Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Diferenta dintre primer si baza de machiaj si cum folosesti fiecare produs

Diferenta dintre primer si baza de machiaj si cum folosesti fiecare produs

Posted by Cristina Enache on

Cu atatea produse noi care apar in mod constant in lumea makeup-ului, nu e de mirare ca la un moment dat avem impresia ca nu mai putem tine pasul. Intre aceste produse fascinante, dar usor intimidante, se numara si primer-ul, si baza de machiaj. Exista insa vreo diferenta intre primer si baza de machiaj?

Se prea poate sa consideri ca cele doua produse sunt unul singur, si nu te-ai insela prea tare. Intr-adevar, formulele sunt asemanatoare si multi producatori folosesc pur si simplu ambele denumiri pentru acelasi produs.

Exista insa o diferenta, desi una mica. Afla de mai jos care este diferenta dintre primer si baza de machiaj!

Ce este baza de machiaj?

Asa cum ii spune si numele, baza este un produs pe care il aplici pe fata inainte de machiaj. Dintr-un anumit punct de vedere, si este posibil sa fi gasit si tu aceasta formulare, si crema de fata este considerata, prin extrapolare, o baza de machiaj.

Dar intelesul clasic al cuvantului se refera la un produs care intensifica nuanta celor aplicate ulterior. De aceea baza de machiaj se foloseste mai ales sub fard de ochi sau sub ruj.

Care este explicatia? Sebumul sau tonalitatea pielii pot sa impiedice ca o culoare intensa sa se vada la fel de bogat si pe tenul tau. Atunci intervine baza, care creeaza, precum in pictura, o panza neutra, neteda si uscata, ce permite fardului sa se astearna si sa isi reveleze cu fidelitate pigmentul.

Ce este primerul?

Ca sa iti dai seama ce este primerul, e suficient sa intelegi de unde vine denumirea sa: de la verbul englez „to prime” care inseamna „a pregati”. Practic, acest produs cosmetic pregateste pielea pentru machiajul aplicat ulterior, fie ca e fard de obraz sau de pleoape ori fond de ten.

Pana aici, par sa nu existe diferente dintre primer si baza de machiaj. Insa primerul mai face ceva: netezeste tenul, creand un fundal matasos si moale pe care fondul de ten sau pudra se intind ca un vis. Dupa ce ai folosit un astfel de produs, vei vedea ca ridurile si liniile fine sunt minimizate, la fel ca si porii si alte regiuni neuniforme ale fetei.

Unele primere pot fi folosite si ca atare, fara fond de ten. Ele includ si capacitati de hidratare si lasa un aspect luminos si proaspat, fara acel look incarcat specific unor fonduri de ten. Totodata, exista si primere fara ulei, care controleaza excesul de sebum, au atribute matifiante si functioneaza de minune in cazul pielii cu tendinte de ingrasare.

Primerul poate fi disponibil in mai multe formule: crema, gel, lichid, mineral, chiar și pudra, desi mult mai rar.

Care este diferenta dintre primer si baza de machiaj?

Asa cum am vazut in randurile de mai sus, exista o diferenta unica intre primer si baza de machiaj. Baza intensifica nuanta produselor aplicate ulterior, iar primerul netezeste si impiedica strangerea inestetica a produselor in cutele si liniile de pe fata.

De asemenea, primerele pot fi folosite si ca atare, in timp ce baza de machiaj este utilizata de obicei in tandem cu un fard.

Un primer bun poate fi folosit si pe post de corector, detinand si atribute de camuflare a imperfectiunilor. In acest sens, alege primere in nuante opuse „defectului” pe care doresti sa il ascunzi: galben pentru cearcane violete, verde pentru cosuri, roz pentru aspectul gri si tern.

Ce vrem sa specificam insa este ca aceste diferente sunt mai degraba trecute cu vederea de producatori. Azi, formulele celor doua produse sunt hibrid, ceea ce inseamna ca s-au contopit intr-un unic articol ce poarta numele ori de baza, ori de primer, in functie de circumstante. In general, aceste inovatii indeplinesc concomitent toate functiile primerului si bazei de machiaj.

Ce beneficii au insa atat baza, cat si primerul? Ambele prelungesc rezistenta machiajului, fiind ideale daca nu ai cand sa iti refaci makeup-ul si doresti ca acesta sa se mentina impecabil pe parcursul zilei.

Cum folosesti baza de machiaj?

Baza de machiaj clasica se foloseste sub fardul de pleoape, sub ruj sau sub fardul de obraz. Fiind un produs destinat accentuarii culorii, se aplica pe zone restranse, cu o pensula de anticearcan sau de buze si cu miscari scurte.

Cum folosesti primerul?

In general, primerul se aplica pe toata fata, asa ca te poti servi linistita de degete, ca sa stimulezi absorbtia sa. Poti insa sa apelezi si la pensula cu care intinzi fondul de ten.

Cea mai buna baza de machiaj pentru ochi

Revenim: dincolo de diferentele de mai sus, in comert vei gasi baze de machiaj si primere care fac exact acelasi lucru. Noi iti recomandam mai jos un produs excelent pentru ochi!

Este cazul Bazei Hidratante Pentru Machiajul Ochilor PAESE Hydrobase Under Eyes. Produsul mentine hidratarea si elasticitatea din regiunea ochilor, asigurand si un efect de lifting. Contine flori albe de paducel, extract de iasomie alba, ulei de migdale dulci, unt de cafea si apa de bergamota. Vei vedea diferenta!

baza de machiaj

Folosesti adesea glitter si te-ai saturat sa il aduni saptamani intregi de pe piele? Apeleaza la Baza pentru glitter Bella Pierre Colour Stay Glitter Adherent si lucrurile se vor schimba. Produsul creste rezistenta machiajului si te ajuta sa manevrezi mult mai usor pigmentii.

baza pentru glitter

Baza de machiaj iluminatoare

Machiajul luminos a fost trend in beauty in ultimii ani, dupa o perioada lunga in care am preferat tenul mat si curat. In realizarea unui look radios, o baza de machiaj iluminatoare joaca un rol esential.

Vei indragi cu siguranta Baza iluminatoare pentru machiaj PAESE Illuminating Make-up Base. E recomandata pentru aspectul tern si obosit, continand micropigmenti ce confera o stralucire sanatoasa si naturala. Contine vitamina E pentru hranirea tenului, prevenirea deteriorarii fibrelor de colagen si elastina si imbunatatirea elasticitatii. Produsul poate fi folosit si pe post de iluminator lichid.

baza iluminatoare

Si Baza corectoare roz pentru machiaj Kodi Make-up Base Pink are efecte iluminatoare. E un produs multifunctional, ce uniformizeaza aspectul si culoarea pielii gri si terne, revigorand, corectand si imbunatatind si rezistenta machiajului. Contine ingrediente naturale, acid linoleic, vitamina E si factor de protectie solara.

baza corectoare roz

Cea mai buna baza de machiaj

Pana la urma, cea mai buna baza de machiaj este cea care iti place tie, dar noi avem cateva recomandari!

Baza de machiaj pentru netezirea tenului PAESE Smoothing Make-up Base iti lasa tenul la fel de neted ca al unui bebelus. Produsul pregateste pielea pentru „intalnirea” cu fondul de ten, creand un aspect mat, satinat si de durata, in timp ce hidrateaza si protejeaza. Contine vitamina E, ulei din nuci de Macadamia si ulei din semințe de limnanthes alba, fiind practic produsul care face diferenta dintre un makeup OK si unul fabulos.

baza pentru netezirea tenului

Vrei sa atenuezi urmele de cosuri, cuperoza, roseata, iritatiile sau pigmentul galben? Atunci alege Baza corectoare verde pentru machiaj Kodi Make-up Base Green. E minunata pentru corectarea imperfectiunilor, netezeste ridurile si liniile fine si contureaza o bariera protectoare impotriva factorilor nocivi din mediul inconjurator, crescand si rezistenta machiajului. Produsul include extracte active precum acid linoleic si vitamina E.

baza corectoare verde

Vrei un produs neutru? Atunci alege cu siguranta de sine Parisax BAZA MACHIAJ NEUTRA. E un produs profesional indispensabil, o emulsie cu o textura fina cuceritoare, ce se adapteaza fiecarui ten in parte, ingrijindu-l in profunzime. Previne de asemenea aparitia imperfectiunilor, inca un motiv pentru care o iubim.

baza machiaj neutra

Acum, ca ai vazut diferenta dintre primer si baza de machiaj, spune-ne: tu pe care il preferi?