Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Double cleansing: tot ce trebuie sa stii despre pasul secret in rutina de beauty coreeana

Double cleansing: tot ce trebuie sa stii despre pasul secret in rutina de beauty coreeana

Posted by Cristina Enache on

Pentru multe dintre noi, rutina de beauty coreeana a devenit un fel de decalog al poruncilor sfant si, in dorinta de a ne bucura si noi de aparenta tinerete fara de batranete cu care au fost inzestrate asiaticele, am repeta orice gest caruia ii dau curs aceste frumuseti.

Tot cercetand ritualul pe care il imbratiseaza femeile din Coreea, am descoperit un pas aparent secret si de multe ori trecut cu vederea. Vezi ce este double cleansing si afla daca e cazul sa il incorporezi si tu in rutina ta!

Ce este double cleansing?

Atunci cand purtam SPF (ceea ce speram ca e o regula) si un machiaj consistent, cu contouring si iluminator, pe deasupra, cum ne putem astepta ca vechiul nostru demachiant sa mai tina pasul? E aproape imposibil!

Double cleansing poate fi tradus aproximativ ca „dubla curatare”, dar nu inseamna pur si simplu sa repeti orbeste actual de a demachia tenul: e mai mult de atat. Acest procedeu presupune in schimb sa optezi pentru doua tipuri diferite de produse de curatare.

De ce? Un demachiant obisnuit nu poate sa elimine makeup-ul intens, SPF-ul, murdaria, sebumul, particulele de poluare si bacteriile. E o misiune cruciala, dar imposibila pentru un biet, simplu produs. Si aici intervine aceasta formula aparent repetitiva de la care coreencele nu se mai abat.

Cum sa realizezi double cleansing-ul?

Practic, metoda de dubla curatare presupune mai intai folosirea unui demachiant cu formula de ulei, urmat de unul pe baza de apa.

Iata explicatia: majoritatea produselor de machiaj, dar si sebumul se dizolva in ulei, de unde necesitatea primului tip de produs. Dar odata ce ai curatat tenul de aceste impuritati, raman in continuare particule pe care nu le poti vedea cu ochiul liber. Acestea sunt eliminate de o formula care actioneaza in profunzimea porilor, si al carui rol este si sa calmeze, si sa restabileasca bariera de hidratare. Astfel rezulta recomandarea adeptelor rutinei de beauty coreene de a adopta o apa micelara.

Mai jos, descopera pasii de aplicare a double cleansing:

  • incepe prin a umezi fata, apoi maseaza pe chip un demachiant pe baza de ulei, pana ce simti ca reziduurile de machiaj, sebum si SPF „se dau batute”;
  • clateste acum fie folosind un servetel de ten sau mainile tale, alaturi de apa calda;
  • in loc sa stergi fata, cum ai proceda in mod normal, las-o umeda si aplica o apa micelara;
  • usuca tenul tamponand cu un prosop uscat.

Care sunt beneficiile double cleansing

Suntem sigure ca ai intuit deja cel mai important beneficiu al double cleansing, si anume acela ca va curata in profunzime. Bye-bye makeup, impuritati, SPF, poluare, sebum si cate si mai cate alte particule coabiteaza pe fata ta.

Dar double cleansing mai are multe alte efecte pozitive. Curatand porii in profunzime, previne blocarea acestora si, pe cale de consecinta, acneea.

Vei constata de asemenea ca pielea e mai luminoasa si mai neteda. Daca te-ai saturat de aspectul tern al tenului, cu siguranta vei aprecia aceasta caracteristica a double cleansing.

Pentru ca purifica tenul in profunzime si il elibereaza de impuritati, acest procedeu da randament si daca vrei sa reduci riscul de imbatranire prematura.

Dar double cleansing e in mare practicat pentru ca lasa o piele mai sanatoasa si mai fericita; si daca acest beneficiu nu te va convinge, nu stim cine o va face.

Cine are nevoie de double cleansing?

Sa stii ca dermatologii nu recomanda aceasta tehnica preferata de femeile din Coreea pentru toata lumea, acceptand ca sunt totusi anumite categorii a caror piele „va inflori” dupa practicarea sa.

Daca obisnuiesti sa te machiezi frecvent si folosesti multe produse pentru corectare, uniformizare si infrumusetare, atunci double cleansing poate fi salvarea ta.

De asemenea, si femeile care au un stil de viata activ, ce petrec mult timp in aer liber sau traiesc intr-un mediu poluat vor avea de beneficiat de pe urma sa.

Ai tenul gras? Atunci virtutile double cleansing vor fi apreciate si de catre pielea ta.

Sunt cazuri in care nu ar trebui sa folosesti double cleansing?

Asa cum am vazut mai sus, sunt anumite situatii in care double cleansing e mai mult decat calduros indicat. Dar daca nu te regasesti printre ele?

In cazul in care apelezi la machiaj cu o frecventa redusa, se prea poate ca aceasta tehnica sa fie exagerat de riguroasa pentru pielea ta.

Mai mult, daca ai ten sensibil, foarte uscat, suferi de rozacee, eczeme sau te iriti usor, double cleansing e complet contraindicat. In acest caz, sfatul coreencelor poate fi un blestem pentru tine.

Totodata, nu e cea mai buna idee sa cureti de doua ori tenul dimineata. Procedeul de care vorbim azi s-a nascut sa iti tina companie dupa o zi lunga, incarcata.

Ce produse sa folosesti pentru un double cleansing de efect

La Pastel3 am incercat cu bucurie rutina secreta a femeilor din Coreea si iti recomandam produsele noastre preferate!

Astfel, incepe prin a indeparta machiajul fie cu un demachiant pe baza de ulei, fie chiar cu uleiul de susan pentru fata si corp Anubis Sesame Oil. Topeste impuritatile si hidrateaza, fiind de asemenea ideal pentru tratamentele antistres si ritualurile ayurvedice.

ulei de susan

Sa stii ca formula double cleansing-ului nu e o lege si o poti adapta cu succes tipului tau de ten. De exemplu, daca ai piele grasa, poti inlocui uleiul cu o spuma demachianta sau cu un gel de curatare.

Va avea efect spuma demachianta pentru ten gras SKEYNDOR Clear Balance Pure Cleansing Foam. Elimina impuritatile si elibereaza porii, matifiind si netezind, astfel incat pielea va straluci de curatenie.

spuma demachianta

Si Gelul demachiant de curatare pentru ten gras Bruno Vassari Pure Solution Cleansing Gel iti arata de ce ar trebui sa optezi pentru double cleansing. Curata in profunzime, elimina toate impuritatile de pe piele, inchide porii si regleaza secretia de sebum, fiind ideal pentru tenul gras sau acneic. Produsul contine surfactanti, cu o capacitate ridicata de eliminare a sebumului, dar si extracte vegetale de Rosmarinus officinalis, Hamamelis Viginiana, Salvia Officinalis, pentru calmare, ingrijire si hidratare.

gel demachiant pentru ten gras

Ai ten uscat? Atunci apeleaza la un minunat de catifelat Lapte demachiant cu musetel, precum SKEYNDOR Essential Cleansing Emulsion with Camomile. De data aceasta, impuritatile si machiajul sunt indepartate cu agenti emulgatori de natura vegetala, care hranesc si protejeaza pielea contra senzatiei de uscaciune si de strangere. Produsul include extracte calmante de musetel.

lapte demachiant cu musetel

Pentru al doilea pas al double cleansing, te vei indragosti de Apa micelara de curatare SKEYNDOR Aquatherm Cleansing Micellar Water. Adio, orice ramasite de machiaj, formula pe baza de agenti de hranire desavarseste curatarea tenului. Fara alcool si parabeni, apa micelara contine in schimb ulei din nuci de Macadamia, apa termala si agenti de hidratare NMF pentru o piele incredibil de fericita.

apa micelara

Cu siguranta, double cleansing va face diferenta in rutina ta! Tine insa cont de avertizarile noastre si nu exagera: dusa la extreme, curatarea poate agresa tenul, poate produce iritatii grave si poate altera bariera de protectie a tenului, ceea ce va contribui la aparitia acneei sau a eczemelor.