Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Forma sprancenelor: modele de sprancene perfecte pentru forma fetei tale

Forma sprancenelor: modele de sprancene perfecte pentru forma fetei tale

Posted by Alexandra Vasile on

Suntem tot mai des sfatuite de stilisti sa ne alegem machiajul, ochelarii de soare sau coafura si tunsoarea in functie de forma fetei. E natural deci ca aceasta preocupare sa rezoneze si in ceea ce priveste optiunea pentru forma sprancenelor.

Nu exista sprancenele perfecte (da, nici macar Cara Delevingne nu a reusit aceasta performanta), dar exista cu siguranta sprancenele ideale pentru tipul tau de fata. Descopera la ce ne referim in randurile de mai jos: pentru ce sprancene sa optezi in functie de trasaturile tale.

Sprancenele potrivite pentru diversele tipuri de fata

Penseaza-ti sprancenele in functie de forma fetei si vei incepe sa radiezi frumsete prin toti porii. Makeup artistii sunt de parere ca acest gest va conferi prospetime si echilibru chipului tau si te va face sa arati mai tanara si mai fresh: cu siguranta, atribute pe care ni le dorim cu toate. Asa ca decide care e tipul tau de fata si apoi vezi care sunt sprancenele ce i se potrivesc!

Fata dreptunghiulara

Prin ce se caracterizeaza? Are un maxilar puternic, iar fruntea, pometii si barbia sunt aproximativ de aceeasi latime.

Ce sprancene sa alegi? Obiectivul pentru fiecare tip de fata este sa atinga echilibrul si armonia celei ovale. De aceea, pentru fata dreptunghiulara, sprancenele ideale sunt cele usor rotunjite, curbate, care indulcesc trasaturile tale. Poti opta si pentru sprancene bine definite, arcuite intr-un unghi pronuntat, pentru a distrage atentia de la maxilar. Diane Kruger iti arata cum!

Sursa foto: Instagram

Fata rotunda

Prin ce se caracterizeaza? Parand sa aiba dimensiuni egale in ceea ce priveste lungimea si latimea, fata rotunda nu este prea bine definita, avand mai degraba trasaturi „moi”.

Ce sprancene sa alegi? Tu ai nevoie de structura si definire. De aceea, sprancenele arcuite sunt cea mai buna decizie. Acestea definesc oasele fetei mai bine decat orice si te apropie mai tare de chipul oval. Fereste-te insa de sprancenele rotunjite cu orice pret.

Sursa foto: Instagram

Fata in forma de inima

Prin ce se caracterizeaza? Dulce si copilareasca, aceasta fata e similara pana la un punct cu cea ovala, dar are un maxilar mai alungit. Reese Witherspoon e poate cel mai celebru exemplu de femeie cu fata in forma de inima.

Ce sprancene sa alegi? Ne pare rau daca esti fascinata de trendul sprancenelor pline, baietesti, sau daca ai aplaudat fericita atunci cand ai aflat ca nu mai este recomandat sa ne pensam. Tie ti se potrivesc sprancenele foarte bine ingrijite si aranjate, pentru a distrage atentia de la maxilarul alungit. Tine cont de faptul ca ai o fata extrem de feminina si de delicata si ca sprancenele groase, mari, nu vor face decat sa tulbure echilibrul sau.

Sursa foto: Instagram

Fata lunga

Prin ce se caracterizeaza? Desi fruntea, maxilarul si pometii sunt de aproximativ aceeasi latime, precum in cazul fetei in forma de dreptunghi, barbia ta ovala, alungita, va distruge impresia de trasaturi puternice.

Ce sprancene sa alegi? Tie ti se potrivesc sprancenele extinse, care merg mai departe de coltul exterior al fetei. Ai nevoie sa adaugi definire pe orizonala chipului, pentru a mai diminua putin din alungirea pe care o presupun trasaturile tale. Asa ca „lasa-ti sprancenele lungi” si evidentiaza cu un creion curbura acestora.

Sursa foto: Instagram

Fata ovala

Prin ce se caracterizeaza? Felicitari, ai fata considerata perfecta. Fruntea e mai lata decat barbia, pometii sunt proeminenti, iar maxilarul e mic si delicat, oval.

Ce sprancene sa alegi? Teoretic, ti s-ar potrivi orice tip de sprancene, dar expertii sunt de parere ca ar trebui sa mizezi mai degraba pe cele clasice, gratios arcuite si nu prea groase.

Sursa foto: Instagram

Cum sa ai grija de sprancenele tale indiferent de tipul de fata

Esti inca un pic confuza si nu stii prea bine cum ar trebui sa arate sprancenele tale? Ia o penseta si un creion negru si apuca-te sa le desenezi forma ideala, pornind chiar de la trasaturile tale faciale. Uite la ce sa te raportezi!

Pentru a afla de unde sa inceapa sprancenele, tine penseta paralel cu baza nasului, pana in dreptul sprancenei. Aici e punctul de pornire al sprancenei tale, asa ca marcheaza-l cu creionul.

Pastreaza penseta la baza nasului, dar mut-o acum astfel incat sa ajunga in cel mai inalt punct al sprancenei, trecand (in mod figurat, desigur), prin centrul irisului tau. Aici ar trebui sa se arcuiasca spranceana.

Ca sa stii unde trebuie sa se opreasca, tine din nou penseta la baza nasului si poart-o de-a curmezisul obrazului, astfel incat sa atinga coltul ochiului. Aici este punctul final al sprancenei tale.

Dupa ce ai marcat toate aceste 3 puncte, asigura-te ca pensezi spranceana exact in functie de ele. Nu uita ca trasaturile vor fi frumos definite daca respecti aceste reguli, iar tu te vei bucura de un efect de lifting de neignorat.

Ai nevoie de produse pentru sprancene profesionale, pentru ca look-ul acestora sa fie cu adevarat impecabil. Tine intotdeauna cont de efectul pe care vrei sa il obtii atunci cand iti faci cumparaturile. Fardul de sprancene va oferi un aspect mai natural si o definire subtila, perfecta pentru zi. La Parisax te asteapta o paleta de sprancene ideala din acest punct de vedere.

Sursa foto: Pastel3

Paleta sprancene – Parisax

Daca iti doresti sa iti pui sprancenele in evidenta sau te confrunti cu goluri suparatoare, traseaza fire de par cu miscari scurte, folosindu-te de un creion. Bella Pierre iti pune la dispozitie trei produse in culori pentru blonde, brunete si satene.

Sursa foto: Pastel3

Creion sprancene- Bella Pierre Eye Brow Pencil 1,8 gr

In cazul in care iti plac sprancenele tale naturale, fixeaza-le si stilizeaza-le cu un gel transparent. Acesta nu va incarca, dar va modela frumos si va ingriji cele mai importante trasaturi ale tale.

Sursa foto: Pastel3

Gel transparent pentru fixare sprancene- Kodi Eyebrow Fixing Gel 7ml

Tine cont de sfaturile noastre si te vei putea mandri pe buna dreptate cu cele mai frumoase sprancene din lume! Asigura-te ca ai forma perfecta pentru tipul tau de fata si ingrijeste-le ca pe ochii din cap!