Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Impletituri de par simple: 10 idei de coafuri impletite de facut acasa

Impletituri de par simple: 10 idei de coafuri impletite de facut acasa

Posted by Cristina Enache on

Împletiturile: sunt, fără urmă de îndoială, una dintre cele mai frumoase coafuri, cu atât mai speciale cu cât uneori ating limitele fanteziei cu caracterul lor elaborat. Dacă ai privit și tu admirativ o altfel de coafură, nesigură de cum a reușit creatoarea ei să o conceapă, și încă mai încerci să îi deslușești misterul, ai ajuns în locul potrivit: azi vrem să te convingem că împletiturile nu sunt atât de dificile precum par.

Îți prezentăm în rândurile de mai jos 10 împletituri simple, care vor fi gata cât ai zice „păr frumos”. Mai mult, îți povestim cum să le realizezi, pas cu pas, așa că nu vei mai avea niciun motiv ca de acum încolo să continui să spui „nu” coafurilor cu împletituri!

Împletituri simple de făcut acasă: coafurile care te scot de fiecare dată din impas

Adevărul e că și cele mai simple împletituri au un aer de frumusețe intangibilă, care te face să te îndoiești că ai putea fi capabilă să le dai de cap. Mai ales atunci când șuvițele se înlănțuie una cu alta într-un chip artistic, sufletul ne tremură, fiind convinse că noi nu vom fi niciodată capabile să le obținem. Dar azi am pornit să îți demonstrăm contrariul! Îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva împletituri simple pas cu pas, în funcție de tipul de păr sau de lungimea acestuia! Avem pentru tine cele mai bune idei!

Coafuri cu împletituri pentru părul scurt

Atunci când tocmai ți-ai retezat nemilos șuvițele, te gândești la orice, mai puțin la împletituri, oricât de simple ar fi acestea. Dar realitatea este că și pixie-ul poate constitui un mediu perfect pentru coafurile împletite. Va fi mai dificil să aranjezi tot părul, atunci când dimensiunile sale sunt reduse, dar ai libertatea deplină de a apela la împletituri pe post de accente cheie, de detalii care vor atrage toate privirile cu aspectul lor plin de creativitate!

Descoperă mai jos ideile noastre!

4 codițe împletite

Sursă foto: Instagram

În această imagine apare cea mai bună dovadă a faptului că împletiturile simple pot fi răvășitoare. Pentru a obține acest hairstyle, tot ce trebuie să faci este să aplici un spray texturizant în cosițe, având grijă să ondulezi apoi șuvițele pe degete. Noi îți recomandăm să optezi pentru Spray-ul cu efect marin Alfaparf Style Stories Sea Spray!

Împletește 4 codițe, pornind de la tâmple, pe care să le duci către spate. Prinde-le cu elastic în momentul în care se intersectează și lasă vârfurile libere. E joacă de copii!

Spic și răsuciri

Pentru coafura cu împletituri de mai jos ai nevoie de creativitate și doar de un strop de pricepere! După ce ai spălat și ai îngrjit părul ca la carte, aplică un spray de protecție termică (alege KEUNE CARE Absolute Volume Therma Protector) și formează bucle lejere cu ajutorul plăcii de păr.

Formează un spic, din dreptul frunții, și elaborează-l către creștet, oprindu-te în acel punct. Fixează coafura cu o agrafă interesantă. Trasează trei cărări pe laterale, cea mai jos fiind plasată exact deasupra urechii, și răsucește șuvițele, prinzându-le apoi cu agrafe. Bucură-te de un hairstyle aparent complicat, dar în realitate extrem de simplu!

Sursă foto: Instagram

Coafuri împletite pentru părul mediu

Trecem la următoarea lungime de păr, una care se dovedește a fi mult mai permisibilă pentru împletiturile simple. Dacă la părul scurt nu puteam acționa decât pe suprafețe restrânse, acum ai șansa de a-ți prelucra bobul sau LOB-ul într-o împletitură de toată frumusețea. Iată ideile noastre, prezentate pas cu pas!

Space buns împletite

Dacă adori coafura Prințesei Leia, atunci ideea de hairstyle de mai jos ți se va părea de-a dreptul divină! Și nici măcar nu e complicată!

Sursă foto: Instagram

După ce ai spălat părul, aplică un tratament leave in, care să îți hidrateze cuticula în profunzime. WELLA SP LUXE OIL KERATIN BOOST ESSENCE, tratament esențial reconstructiv cu keratină, este o alegere minunată! Împarte părul în două și împletește fiecare dintre jumătăți, având grijă să pornești de la rădăcina părului. Răsucește fiecare coadă în jurul bazei ei și ascunde vârfurile. Dacă ai chef de o provocare în plus, poți proceda precum modelul din imagine, formând și două mini spicuri în jurul cărării centrale. E la latitudinea da, dat fiind faptul că hairstyle-ul cu împletituri are farmec destul și fără ele. Finisează cu un tratament-gloss pentru strălucire de efect!

Împletitura „lăptăreasă” (Milkmaid braid)

După ce vei realiza această coafură de efect, îți garantăm că te vei simți la fel de bine de parcă ai locui în pitoreștii Alpi! În plus, îți promitem că e vorba despre una dintre împletiturile simple, cu o tehnică ce se potrivește chiar și începătoarelor.

Sursă foto: Instagram

Pentru acest hairstyle, e recomandat ca părul să fie nespălat de cel puțin o zi. Dacă e nevoie, aplică șampon uscat la rădăcină, acesta prezentând și atuul de a îmbunătăți în mod suplimentar textura părului tău. TIGI SESSION SERIES TRANSFORMING DRY SAMPON CW conferă și o finisare mată părului tău, ideală pentru această împletitură! Împarte părul în două secțiuni și împletește-le pe fiecare, avansând cât se poate de aproape de vârfuri. Răsucește cozile în jurul capului, creând un efect de coroană demnă de un înger. Et voila, ai obținut o împletitură wow fără prea mari eforturi!

Împletituri pas cu pas pentru părul lung

Ai cosițe de Rapunzel, deci între tine și coafurile cu împletituri ar trebui să existe o relație armonioasă, de zile mari! Nimic nu poate interveni între voi, deoarece lungimea părului tău e atât de ofertantă. Sfatul nostru este să nu te complici cu artificii stilistice, mai ales dacă ai părul bogat, lucios și sănătos: de cele mai multe ori, sintagma less is more e magică și în hairstyling.

Spicurile unei zeițe

Coafura de mai jos este pur și simplu perfectă pentru o zeiță a plajei, dar poate fi abordată în orice altă situație! Dacă ai un păr la fel de des precum modelul din imagine, e aproape o datorie față de frumusețea acestuia să îi testezi potențialul măcar o dată, mai ales că este o coafură cu împletituri atât de ușor de obținut.

Sursă foto: Instagram

Baza ta trebuie să fie tot un păr care nu a mai fost spălat de câteva zile, pentru ca hairstyle-ul să se mențină mai ușor. Împletește pornind din dreptul frunții două spicuri, având însă grijă să nu „lucrezi” prea strâns. Mai trage de ochiuri, pentru a te asigura că efectul final este unul cât se poate de lejer. Oprește-te atunci când ai ajuns la ceafă și prinde părul cu un elastic acoperit de o eșarfă cool. Tapează coada, pentru un plus de volum. Aplică la final un ulei tratament pe vârfuri, cu scopul de a le hidrata și de a le proteja, conturând totodată un contrast superb față de restul texturii messy a părului. L'Oreal SE Mythic Oil Rich va face minuni pentru podoaba ta capilară.

Coadă de pește șarmantă

Știm că fishtail-ul poate părea oricum, mai puțin simplu nu, dar adevărul este că, odată ce îi deprinzi tehnica, te va impresiona cu accesibilitatea sa. Coafura cu împletituri de mai jos poate sau nu să pornească din spic, în funcție de priceperea ta și de timpul pe care îl ai la dispoziție.

Sursă foto: Instagram

Ca să îți iasă perfect, apelează la ea la câteva zile după ce ți-ai spălat părul. Dacă ai ales varianta cu spic, începe o astfel de coadă din dreptul urechii, lateral, și oprește-te atunci când ai ajuns la ceafă. Dacă nu, pur și simplu trece părul peste un umăr și împletește un fishtail lateral. Cum? Împarte părul în două secțiuni, ia o șuviță din prima și trece-o de-a curmezișul ei, unind-o cu părul din cealaltă jumătate. Acum procedează la fel în partea opusă. Repetă acest pas, având grijă ca de fiecare dată să iei șuvițe din ambele secțiuni. Oprește-te când mai ai circa o treime de păr liber, pentru un efect boho. La final, pulverizează fixativ ca să te asiguri că hairstyle-ul tău rezistă. Noi îți recomandăm un produs cu fixare puternică, precum Wella Performance.

Împletituri simple de făcut acasă în funcție de tipul de păr

Ți-am arătat cum stă treaba cu împletiturile și lungimea părului, să vedem acum la ce fel de coafuri cu împletituri poți apela în funcție de caracteristicile firului tău de păr. De ce este important acest aspect? Deoarece doar astfel poți obține hairstyle-uri care să ți se potrivească perfect!

Iată la ce ne referim!

Dacă ai părul fin și rar, împletiturile reprezintă o soluție de luat în calcul, dat fiind faptul că vor distrage atenția de la subțirimea podoabei tale capilare. Coroana de împletituri este o opțiune pur și simplu perfectă, reușind să camufleze orice zone în care părul a crescut mai rar.

Sursă foto: Instagram

Dacă firul tău e ultra subțire, un capitol extrem de important este și îngrijirea părului: folosind produsele potrivite, vei vedea că efectele vor fi de zile mari. O mască de păr profesională va „umple” cuticula, oferind impresia de fir mai gros și deci de volum. Keratina este o idee excelentă, iar L'OREAL SE PRO KERATIN MASK profită de toate atuurile acestui constituent de bază al unui păr sănătos.

Pentru a obține coafura cu împletituri pe care ți-o dorești, pur și simplu împarte părul în două și împletește folosind tehnica tradițională. Ai grijă să slăbești ochiurile cozilor, deoarece astfel vei „păcăli” optic, oferind impresia de cosițe mai dese și mai bogate. Trece cozile de-a curmezișul cutiei craniene și fixează-le cu ace de păr sau cu agrafe.

Părul cu fir gros, des, a fost parcă anume creat pentru a se bucura de farmecul împletiturilor. Dat fiind faptul că ai așa o mândrețe de podoabă capilară, nici nu mai trebuie să îți bați capul cu aranjarea în coafuri împletite complicate; un spic e pur și simplu fabulos.

Sursă foto: Instagram

Începe prin a bucla cosițele folosind un ondulator de excepție, așa cum este Label M 4D Infinity Curler, disponibil pe pastel3.ro. Împletește în spic pornind din vârful capului și oprește-te la o treime de vârfuri, astfel încât efectul final să fie unul dezordonat. După ce vei căpăta experiență, vei vedea că această împletitură simplă e gata în maximum 5 minute!

Părul drept va beneficia la rândul său de uluitoarele coafuri cu împletituri, care îi pot conferi un plus de atitudine. Începe cu o pudră pentru volum, pe care să o aplici la rădăcini, compensând una dintre principalele probleme ale părului cu fir neted. FUDGE Elevate Styling Powder te va uimi cu eficiența sa.

Sursă foto: Instagram

Secționează părul în două și împletește apoi câte o codiță clasică. Cu părul tău drept și strălucitor, efectele vor fi pur și simplu irezistibile!

Ai putea crede că părul creț nu se împacă la fel de bine cu împletiturile, iar la prima vedere ai dreptate. Secretul este să nu optezi pentru un astfel de hairstyle pe toată suprafața părului tău, deoarece îi poți compromite curgerea naturală a buclelor. Desigur, poți miza oricând pe codițe afro, dacă podoaba ta capilară e dificil de strunit.

Sursă foto: Instagram

Cu toate acestea, un spic ce pornește din dreptul uneia dintre urechi, trece de-a curmezișul capului și se oprește lângă cealaltă, se va dovedi coafura împletită-pereche a sufletului tău. Lasă buclele tale angelice să danseze fericite pe umeri și finisează cu un ser pentru strălucire: nouă ne place Serul cu cristale de mătase de la Alfaparf.

Acestea sunt împletiturile simple pe care le poți obține și la tine acasă ! Abia așteptăm să ne povestești dacă ți-au ieșit așa cum sperai ! Noi le-am încercat pe toate și mărturisim că ne-au mers direct la suflet.