Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ingrijirea parului vara: 13 reguli de care sa tii cont

Ingrijirea parului vara: 13 reguli de care sa tii cont

Posted by Cristina Enache on

Unul dintre cele mai iubite anotimpuri, daca nu chiar campionul la capitolul afectiunii noastre, vara nu e insa la fel de generoasa cu parul tau. Chiar si fetele cu o podoaba capilara cu aspect desavarsit pot ajunge sa incheie sezonul cald cu suvite casante si cuticula deteriorata, asa ca le vor fi de folos sfaturile noastre de ingrijire a parului vara.

Afla care sunt principalele inconveniente cu care te confrunti acum, de ce reguli sa tii cont in haircare si cum sa asiguri protectie impecabila la piscina.

Ingrijirea parului vara: cu ce probleme te confrunti acum?

Sa petreci zile intregi la piscina, cu pielea alintata de adierea blajina (si protejata de SPF), si un singur obiect vestimentar drept tovaras in zilele nesfarsite, costumul de baie, e un rasfat pentru sufletul nostru. Dar, daca insisti sa il neglijezi, parul se va revolta, mai ales ca nu isi gaseste locul in aceasta ecuatie.

Precum in cazul tenului, ultravioletele sunt principalul „dusman” al podoabei tale capilare pe timp de vara. Expertii vorbesc deja despre „prajirea parului”, radiatiile arzand stratul exterior, protector, exact asa cum procedeaza cu pielea.

Ce mai e de e spus? Si frizz-ul e un factor de luat in considerare, din cauza faptului ca umiditatea din aer determina umflarea cuticulei si electrizarea, iar inotul, atat in piscina, unde parul are de suferit de pe urma clorului, cat si in mare, unde sare il deshidrateaza, pune alte probleme importante.

Ingrijirea parului vara: trucurile care dau roade

Trateaza-ti parul cu aceeasi nonsalanta precum iarna si vei avea de suferit; arata-i ca ii intelegi nevoile schimbatoare in functie de anotimp, iar suvitele tale se vor undui seducatoare in vantul jucaus al verii.

Poate cel mai important sfat legat de ingrijirea parului vara este sa renunti sa te mai speli zi de zi. Chiar daca e adevarat ca parul se murdareste mai repede din cauza transpiratiei, tine cont ca un sampon deposedeaza parul de uleiurile protectoare si il poate afecta profund.

Ce mai poti face? Nu ar strica sa adopti acum in rutina ta de haircare doua sampoane: unul hidratant (sau cu o putere mai mare de hidratare decat cel pe care il folosesti in mod normal) si unul clarificant/purificator, folosit o data la doua saptamani pentru curatare in profunzime.

Samponul hranitor pentru parul degradat si uscat L’Oreal SE Nutrifier Glycerol Shampoo hidrateaza si hraneste gratie formulei bogate in acizi grasi, glicerina, ulei de cocos si vitamine, cu rol de a stimula patrunderea nutrientilor in fir. Parul e moale, matasos si cu mai mult volum.

sampon par uscat

Alege samponul detoxifiant cu usturoi pentru par degradat Oyster Sublime Detox Garlic Shampoo pentru curatare in profunzime. Cu extracte de usturoi renumite pentru potentialul reparator si efect dermo-purificator si fortifiant, acest sampon e campion la curatarea parului si a scalpului.

sampon detoxifiant

In zilele in care nu poti sa te speli pe cap, apeleaza la un sampon uscat. FUDGE Dry Shampoo reimprospateaza parul intre spalari si absoarbe excesul de sebum gratie pudrei din compozitie. Nu lipseste nici uleiul de argan, care hidrateaza si netezeste cuticula.

sampon uscat

Sa nu cumva sa uiti de hidratare. Cu atatea probleme pe cap – la propriu si la figurat -, parul are nevoie de hidratare cu balsam, de fiecare data cand te speli, si cu o masca hranitoare o data pe saptamana.

Balsamul pentru luciu Wella Wp Oil Reflections Luminous Conditioner iti va face suvitele mai matasoase si mai frumoase ca niciodata. Contine ulei de camelie si extract de ceai alb si are o formula usoara, pentru hidratare lejera, de vara, de la radacina si pana la varfuri.

balsam pentru luciu

Parul va uita de toate necazurile cu Masca pentru reparare intensiva ARTEGO Dream Mask Anti-Damage, o vedeta in ingrijirea capilara a verii. Reparand si impiedicand degradarea ulterioara, masca include extracte de Jojoba si Avocado pentru hranirea, reconstruirea si facilitarea descurcarii parului.

masca pentru par

Acopera parul cu o sapca sau cu o palarie. Nu numai ca aceste look-uri sunt extrem de romantice, dar protejeaza suvitele de radiatiile UV, dar si de electrizare si de pierderea umiditatii. Un mare avantaj al lor este legat de faptul ca impiedica incurcarea parului cauzata de vant.

 

Opteaza pentru hairstyle-uri lejere. Impletiturile si cocurile la ceafa nu sunt numai atat de boeme, dar functioneaza in ingrijirea parului vara si pentru ca evita presiunea asupra suvitelor, ce poate cauza ruperea lor.

Renunta, pe cat posibil, la aparatele de coafat. E cald afara, asa ca iti poti permite sa iti lasi parul sa se usuce natural. De asemenea, stilul beach waves, cu onduleuri delicate, te va prinde de minune.

Doua produse sunt super importante. Incepem cu serul de netezire PAUL MITCHELL Super Skinny Serum pe care il poti aplica imediat dupa baie, astfel ca parul sa arate sublim chiar si atunci cand nu il mai usuci cu foehn-ul. Serul ingrijeste, disciplineaza, netezeste, sigileaza si confera stralucire intensa, reducand de asemenea timpul de uscare.

ser pentru par

Al doilea produs pe care il vei adora vara este spray-ul cu sare pentru texturizare si volum ARTEGO Touch Sea Style ce confera volum si improspateaza onduleurile, astfel ca tu arati de parca ti-ai fi petrecut intreaga zi la plaja. Formula pe baza de cristale de sare din Provence si extracte din frunze de maslin si seminte de orz va fi victorioasa in aceasta vara.

spray cu sare de mare

Combate frizz-ul cu armele potrivite. Impotriva electrizarii parului poti concepe singura un mix din apa, aloe vera si ulei de argan sau de avocado, pe care sa il tii la indemana si sa il pulverizezi in par de cate ori cuticula striga dupa hidratare.

Ai incredere in Tratamentul leave-in hidratant- Kerastase Aura Botanica Essence D'Eclat, sub forma de spray bifazic, cu ulei de argan, ulei de cocos si apa de trandafiri, pentru catifelare, hidratare, stralucire si un control anti-frizz pe termen lung. Apreciem si faptul ca acest produs nu contine siliconi sau parabeni.

tratament de par leave in hidratant

Ingrijirea parului blond vara

Tare greu ii mai e parului blond vara. Nu numai ca radiatiile il subtiaza, dar poate deprinde tente verzi sau galbui din cauza actiunii clorului din piscina.

Iti va fi util un sampon cu pigmenti violet, pentru contracararea reflexiilor galbui, asa cum este PAUL MITCHELL Platinum Blonde Shampoo. Gama de lux numarul 1 din America neutralizeaza efectele nedorite, confera stralucire si luminozitate si curata cu delicatete.

sampon pentru par blond

Poti sa apelezi si la remedii naturiste, care sa protejeze greu incercatul par blond la piscina. Mixeaza ¼ ceasca de otet cu 2 cesti de apa si vei evita riscul decolorarii si estomparii nuantei parului. Aplica-l pe par inainte de a intra in apa.

Ce va mai ajuta? Sa optezi pentru tunsori strategice, inainte si dupa sezonul verii. Astfel vei preveni aparitia firelor despicate si a varfurilor casante.

Ingrijirea parului vara la piscina

Pe cat e de placut sa pierzi vremea la piscina, cu o carte buna si companie de calitate, sorbind dintr-un mojito in timp ce-ti etalezi costumul de baie super hot, pe atat e de nociva perechea apa-soare pentru par, la care uneori se mai adauga si vantul.

Iata cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea parului!

Apa proaspata face minuni. Umezeste-ti parul cu apa curata inainte de a intra in piscina (sau in mare) fiindca nu va mai absorbi atat de mult clor sau sare. Nu uita sa il limpezesti si atunci cand ai iesit.

Aplica un balsam leave-in inainte de ziua de plaja. Astfel asiguri parului o protectie suplimentara. Ne place mult Joico Smooth Cure Leave-in Rescue Treatment - tratament fara clatire pentru par cret/rebel/fir gros, care, asa cum ii spune si numele, chiar iti va salva parul, fiind un tratament care se activeaza la caldura (deci potrivit pentru vara) si care imita rezultatul unui tratament cu cheratina pana la 72 ore prin atasarea acestei substante in stare hidrolizata la suprafata fibrei capilare. Totodata, produsul reface volumul de lipide, imbunatateste volumul si reduce electrizarea si incretirea.

tratament de par leave in

Protectia SPF e un must! Palariile, esarfele si sepcile sunt magice pentru protectia firului, dar de folos este si sa iti treci degetele inmuiate in crema cu SPF prin par: efectul e acelasi ca pentru piele.

Ingrijirea parului vara nu trebuie sa fie un capitol complicat, ba dimpotriva! Sfaturile noastre iti asigura par de zeita la orice temperaturi!