Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ingrijirea pielii: sfaturi utile pentru ingrijirea corecta a pielii tale

Ingrijirea pielii: sfaturi utile pentru ingrijirea corecta a pielii tale

Posted by Alexandra Vasile on

Ingrijirea pielii pare, pentru multe dintre noi, un subiect mult prea vast pentru a putea fi inteles pe deplin. E ceva normal, mai ales atunci cand pe piata apar aproape zilnic formule noi, una considerata mai performanta decat cealalta si mai necesara. Texturile se diversifica, utilizarile la fel, iar cele mai apreciate frumuseti ale momentului, coreenele, ne spun ca, pentru a fi frumoase, e musai sa folosim cate 10 produse dimineata si seara.

Departe de noi gandul de a afirma ca un ritual de ingrijre in 10 pasi nu iti va face bine, dar pentru o femeie care abia mai gaseste timp pentru a-si aplica doza zilnica de crema se poate dovedi destul de dificil de pus in practica. Azi iti vom oferi insa cele mai simple sfaturi pentru ingrijirea pielii, cele care iti vor pastra frumusetea si tineretea fara prea mari complicatii! Iata-le!

Demachierea e obligatorie!

Aici suntem de acord cu coreenele: curatarea pielii nu e nici pe departe un moft, ci o obligatie. Si tindem sa sustinem si ideea lor conform careia sunt necesare mai multe produse pentru o piele cu adevarat purificata. Aici intervine, fireste, o distinctie, si anume: cat te machiezi?

Daca in afara de un corector, un strat de rimel si un luciu nu mai aplici nimic pe fata ta, iar tenul tau e normal, poti opta linistita pentru un demachiant de calitate, dedicat tuturor tipurilor de ten. Iti recomandam o formula sub forma de gel, mai eficienta in curatarea in profunzime. Cu o compozitie bogata in acid hialuronic, Anubis Total Hydrating Cleansing Cremi-Gel este un produs pe care ar trebui sa mizezi.

Sursa foto: Pastel3.ro

Demachiant sub forma de gel- Anubis Total Hydrating Cleansing Cremi-Gel 250 ml

Daca totusi te machiezi mai intens, nu ar strica sa suprapui produsele. Incepe tot cu un demachiant pe care sa il clatesti cu apa (alege o textura de lapte sau ulei pentru tenul uscat si una de gel pentru cel gras). Elimina resturile de produs cu o apa micelara, care sa desavarseasca curatarea pielii.

Lotiunea tonica poate face minuni

Lotiunea tonica e un produs pe care in general tindem sa il trecem cu vederea, mai ales dupa ce a beneficiat o vreme de o reputatie proasta, de articol cosmetic inutil. In realitate, ea inchide porii si improspateaza tenul, atuuri de care vei vrea sa te bucuri si tu. Foloseste-o dupa ce te-ai demachiat, pentru a finisa curatarea.

Bruno Vassari TONING LOTION reprezinta o optiune ideala pentru toate tipurile de ten.

Sursa foto: Pastel3.ro

Bruno Vassari TONING LOTION - Lotiune tonica 250 ml

Tine cont de tipul tau de ten si de anotimp atunci cand iti alegi crema de fata

E unul dintre cele mai importante sfaturi legate de ingrijirea pielii. Nu ai voie sa optezi pentru un produs care nu ti se potriveste, deoarece poti ajunge sa regreti. Cum crema de fata e poate cel mai de efect item pe care il utilizezi, e musai sa fii atenta.

Foloseste formule ultra hidratante pentru tenul cu riduri sau cel uscat. Acidul hialuronic este unul dintre cele mai reputate ingrediente pentru acest tip de piele, iar crema de zi de la Mario Badescu Hyaluronic Day Cream isi va face magistral treaba.

Sursa foto: Pastel3.ro

Crema de zi cu acid hialuronic pentru tenul uscat/sensibil - Mario Badescu Hyaluronic Day Cream 28 g

Daca ai tenul gras, poti folosi un produs purificator, care sa controleze excesul de sebum. Un exemplu perfect in acest sens este Skeyndor Shine Control. Partea si mai buna este ca produsul include si agenti hidratanti, dozati insa exact pentru pielea care se ingrasa usor.

Sursa foto: Pastel3.ro

SKEYNDOR SHINE CONTROL 24H. AQUA EMULSION - EMULSIE PURIFIANTA 24H

In cazul in care esti o norocoasa cu tenul normal, poti folosi produse destinate celui mix, dar si celui uscat. Tine cont de anotimpuri: vara ai nevoie de o crema de fata mai lejera, iar iarna de una mai hranitoare. Aceste sfaturi se potrivesc tuturor tipurilor de ten.

Serumul e o aditie perfecta la rutina ta de ingrijire

Iata un alt produs care iti poate crea dileme. Serumul e insa un amic la catarama atunci cand realizezi „ce ii poate pielea”. El reprezinta o formula concentrata, specializata, care tinteste anumite probleme ale pielii: depigmentarea, lipsa de hidratare, ridurile. Aplicat inainte de crema, va reusi sa ofere solutii mult mai puternice pentru inconvenientul cu care te confrunti.

Sursa foto: Instagram

Un serum de fata e astfel un gest de ingrijire care va da roade extraordinare. Nu iti ia mult sa il aplici, fiindca majoritatea formulelor sunt ultra lejere si intra rapid in piele. Mario Badescu detine o varianta perfecta pentru tenul care se confrunta cu acneea!

Sursa foto: Pastel3.ro

Serum pentru Ten Acneic - Mario Badescu Anti Acnee Serum 29 ml

SPF-ul nu e o gluma

Odata cu subtierea stratului de ozon, amenintarile la adresa pielii nu mai tin doar de aparitia ridurilor. Confruntat cu radiatiile UV, dermul risca sa sufere de depigmentare sau sa se afle in pericol de a dezvolta cancer de piele. Alege ori o crema de fata cu un SPF de minimum 30, pe care sa o folosesti si iarna, sau opteaza pentru un produs specific, pe care sa il aplici cand te machiezi ca ultim pas in ingrijirea pielii (si inainte de makeup). Crema fluida cu protectie 50+ de la Anubis te va proteja cu dedicatie.

Sursa foto: Pastel3.ro

Crema fluida cu protectie 50+ - AnubisMed 50+ 75 ml

Ingrijire de la interior si de la exterior

Poti sa ai cel mai serios si mai eficient ritual de ingrijire a pielii, dar nu va da roade daca nu e dublat de atentie si pentru interior. Bea apa suficienta, consuma mai multe fructe si legume proaspete si mai putine carnuri grele, dormi cele 8 ore pe noapte si evita stresul. Yoga, masajul, sportul, cardio, saunele sunt modalitatile extraordinare de a avea grija de tenul tau!

Aceste sfaturi de ingrijire a pielii pot parea simple, dar fac minuni. Nu e nevoie sa petreci ore intregi la tratamente de infrumusetare (desi nu le negam efectele pozitive asupra trupului si spiritului), cand ai la indemana aceste trucuri! Pune-le in aplicare si radiaza!