Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ingrijirea tenului in functie de anotimp: sfaturi pentru fiecare tip de piele

Ingrijirea tenului in functie de anotimp: sfaturi pentru fiecare tip de piele

Posted by Cristina Enache on

Cel mai bun sfat de frumusete pe care l-am primit in existenta noastra? Adapteaza intotdeauna ingrijirea pielii in functie de tipul tenului si de anotimp. Ti se pare neobisnuita ideea de a-ti schimba intreg ritualul de skincare la fiecare trei luni? Nu trebuie sa recurgi, totusi, la masuri atat de radicale. Este suficient sa adopti cateva trucuri noi, care sa iti fie de folos, in functie de sezon.

Mai jos ai sfaturi pe care noi le-am adunat cu grija de la expertii in ingrijirea tenului. Pune aceste masuri in practica si vei vedea cat de curand rezultatele!

Ingrijirea tenului iarna: de ce trebuie sa tii cont

Cea mai provocare a iernii este, fireste, frigul. Temperaturile scazute sunt nemiloase cu pielea uscata si cu cea sensibila, dar si tenul gras are de suferit. Ce mai spunem despre pielea matura?

Prin urmare, formulele cremoase, imbogatite cu ingrediente hidratante, sunt cheia ingrijirii tenului in anotimpul inghetat. Vezi mai jos sfaturi personalizate in functie de fiecare tip de piele!

Tenul uscat

Daca e sa iti intrebi tenul uscat, ar exclude bucuros din calendar lunile decembrie-februarie, fara nici cea mai mica remuscare. Dar pentru ca nu detine asemenea puteri, il poti ajuta cu o crema super hidratanta. Recomandarea noastra este Crema nutritiva cu colagen si elastina - Anubis Vital Line Hidroelastin Cream. Minunata pentru tenul deshidratat si uscat, hraneste, revitalizeaza si catifeleaza gratie complexului de activi: Oligoelemente, Amino Acizi, Ingrediente phyto-active. In plus, colagenul si elastina confera un plus de elasticitate si fermitate, pe care le vei aprecia cu siguranta.


crema nutritiva cu colagen

Tenul gras

Poate ca tenul cu supraproductie de sebum da semne ca ia o pauza iarna, reusind sa isi mai domoleasca secretia, insa deshidratarea poate deveni usor inamicul sau. Pastreaza crema cu care te intelegi de minune, dar opteaza pentru un demachiant mai bland, asa cum este Laptele demachiant cu musetel SKEYNDOR Essential Cleansing Emulsion with Camomile, o emulsie minunat de catifelata, potrivita pentru toate tipurile de ten, pe baza de musetel, care indeparteaza cu succes impuritatile si machiajul, fara a agresa tenul, hranindu-l insa cu agentii emulgatori de origine vegetala.

lapte demachiant cu musetel
Tenul sensibil

Suferind la fel de mult precum tenul uscat de pe urma contactului cu frigul, tenul sensibil se inroseste si se irita mai mult ca niciodata iarna. Ii va fi de un mare ajutor un produs specializat, asa cum este Crema pentru tenul sensibil- Anubis Sensitive Zul Moisturizer Cream. In mod anume creata pentru tenul sensibil/cuperozic, cu tendinta de roseata, iritatie, descumare sau deshidratare, crema decongestioneaza si calmeaza, incluzand bisabolol cu proprietati antiinflamatorii, acid lactic, azulena, acid citric si peptide de colagen.

crema ten sensibil

Tenul matur

E clar ca nici tenul matur nu se da prea tare in vant dupa iarna. Mizeaza pe aceeasi hidratare consistenta si nu uita de masti, fiindca fac minuni pentru pielea ta. Masca cu colagen ANUBIS Total Hydrating Collagen Mask asigura hidratare intensa si protectie fata de radicalii liberi, gratie complexului cu acid hialuronic si hydromanil. Bogata in colagen, dar si argila, catifeleaza, netezeste si confera fermitate si suplete: exact ceea ce ai nevoie acum.

masca cu colagen

Ingrijirea tenului primavara: de ce ai nevoie

Primavara e un anotimp mai bland cu tenul tau si, daca nu te abati de la protectia solara (care e must-do in orice anotimp), pielea ta va fi fericita. Cum este, insa, mai bine sa previi decat sa tratezi, primavara e un sezon ideal pentru a integra in ingrijirea pielii antioxidantii, care sa protejeze dermul de radicalii liberi.

Tenul uscat

Cu puternice virtuti antioxidante, crema reparatoare SKEYNDOR SKIN REPAIR CREAM va face minuni in ritualul tau de skincare si este aditia de primavara pe care o vei iubi. Caracteristicile reparatoare si hidratante sunt dublate de protectia impotriva radiatiilor, crema ajutandu-te sa faci fata poluarii, stresului, fumatului, existentei dificile in realitatea contemporana.

crema reparatoare

Ten gras

Sufocat de intensificarea eruptiilor de sebum dupa iarna cea grea, tenul gras are mare nevoie de protectie impotriva factorilor de mediu, inca din timpul primaverii. Tocmai de aceea, iti recomandam sa introduci in rutina de ingrijire a tenului magicul Serum detoxifiant, ten si decolteu - SKEYNDOR Power Oxigen City Pollution Barrier-Boosting Serum. Contine ingrediente special alese, care detoxifica, si agenti antioxidanti pentru a apara dermul de efectele devastatoare ale radicalilor liberi.

ser detoxifiant
Ten sensibil

Te-ai plimbat prin soarele cald al primaverii, iar atunci cand ajungi acasa, observi ca tenul tau e usor iritat? Calmeaza-l cu un produs care curata delicat, dar in profunzime, asa cum ii place lui. Noi am alege oricand Spuma antioxidanta pe baza de celule stem din portocale si vitamina C- Anubis Polivitaminic Cleansing Mousse. Pe baza de celule stem din portocale, PRO Vitamina C, Citrustem si Acid Hialuronic, spuma cu proprietati antioxidante e recomandata pentru tenul cu sensibilitate sporita. Vei aprecia cat de placut este produsul la atingere si cum te rasfata cu o stare inepuizabila de bine.

spuma antioxidanta

Ten matur

Antioxidantii sunt prieteni la catarama cu tenul matur! Si pentru ca acest tip de piele are nevoie de o ingrijire mult mai constienta, te rugam sa nu uiti de zona ochilor atunci cand te intrebi ce produse sa folosesti. Gelul contur pentru ochi cu celule stem din portocala si efect de lifting Anubis Polivitaminic C-Lift Eye Contour repara structura dermului si protejeaza gratie combinatiei de vitamina C si acid hialuronic. Vei constata impresionata ca ridurile si liniile de expresie sunt mai netede, pielea e mai ferma si mai luminoasa, iar tenul arata intinerit.

gel contur de ochi

Ingrijirea tenului vara: reguli de care sa tii cont

Fireste, cea mai importanta „lege” legata de rutina de skincare a verii presupune integrarea protectiei cu SPF. Stim ca ai mai auzit-o, dar trebuie sa insistam; nu poti iesi din casa fara a fi aplicat in prealabil un produs de ingrijire cu protectie solara. Tot vara trebuie sa mizezi si pe o curatare mai eficace, dat fiind faptul ca asocierea de makeup, transpiratie, impuritati si sebum poate provoca aparitia acneei. Nu putem uita nici de minimizarea efectelor expunerii la soare.

Tenul uscat

Ai stat prea mult la soare, iar tenul tau uscat e indurerat, ars si iritat? Crede in capacitatea Gelului cu aloe vera cu efect calmant si regenerant Anubis Aloe Vera Gel de a-ti oferi solutia potrivita pentru ingrijirea tenului uscat vara. Produsul hidrateaza si calmeaza, iar extractele de aloe vera sunt absorbite rapid si improspateaza cat ai zice „vara”. Proprietatile regeneratoare sunt ideale pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel iritat.

gel cu aloe vera

Ten gras

In cazul tenului gras, ce e imperios vara e sa folosesti produse cu textură lejera, care se absorb mai rapid, si sa cureti in profunzime. Asociaza si protectia solara cu minunata lotiune Bruno Vassari Sun Defense Sun Pocket Fluid SPF50. Ai formula usoara, ce patrunde imediat in piele, dar si microsfere de matifiere, care absorb excesul de sebum si asigura efect de Soft Focus. Agentii emolienti, cei de hidratare si filtrele solare completeaza o compozitie ideala pentru tipul tau de ten.

lotiune cu protectie solara

Ten sensibil

Daca dispozitia ta e instant imbunatatita de venirea verii, nu la fel de incantat se simte si tenul sensibil. Asigura-te ca il cureti cu delicatete ca nu cumva sa devina supus al acneei; alege Lotiunea tonica pentru tenul sensibil Anubis Sensitive Zul Lotion, bogata in ingrediente active ce protejeaza de caldura sau vant. Extrem de delicata, revigoreaza, tonifica, hidrateaza si completeaza procesul de curatare, diminuand eruptiile cutanate.

lotiune tonica

Tenul matur

Cat timp tii cu dintii de strictetea protectiei solare, ingrijirea tenului matur vara nu va pune prea multe obstacole in calea ta. Atunci cand asociezi necesitatea unui produs cu SPF cu prevenirea sau lupta contra semnelor de imbatranire, stii ca mergi la sigur. Serumul anti-age cu protectie solara SPF 30 JANSSEN Face Guard Advanced e un concentrat inovator sub forma de emulsie usoara ce poate fi combinat cu orice crema de zi. Conferind protectie impotriva filtrelor fotostabile UVA si UVB, dar si impotriva radiatiilor, si continand filtre organice si antioxidanti, e musai de testat.

ser anti age


Ingrijirea tenului toamna: formula de succes

Toamna te sfatuim sa te concentrezi pe eradicarea daunelor la care a fost supus tenul vara. E timpul pentru o curatare in profunzime si o exfoliere personalizata in functie de tipul de piele.

Ten uscat

Pentru o exfoliere delicata, alege intotdeauna un peeling dedicat tipului tau de ten. THALGO Gentle Exfoliator e minunat pentru pielea uscata sau sensibila, curatand si protejand, totodata, gratie granulelor cu ulei de jojoba. Extractele de curmale hidrateaza in profunzime, iar parfumul de vanilie si trandafiri te va cuceri.

exfoliant

Ten gras

Tenul cu supraproducție de sebum si cosuri poate sa treaca la „artileria grea” toamna. E momentul propice pentru o exfoliere in profunzime, fiindca acum nu mai ai grija expunerii excesive la soare. Gelul de curatare cu complex AHA Anubis New Even Cleansing Gel e o alegere ideala dupa vara, exfoliind, regenerand, oxigenand si curatand in profunzime, fara a agresa. Vei adora textura sa usor cremoasa la contactul cu apa.

gel de curatare

Ten sensibil

Una dintre cele mai delicate chestiuni legate de ingrijirea tenului sensibil este reprezentata de exfoliere. Recomandam mare grija si produse cat mai naturale, precum Peeling-ul pe baza de orez Anubis Rice Peeling, cu dubla actiune, de gomaj si de scrub, si proprietati antioxidante si de regenerare celulara.

Exfolierea este delicata, impuritatile, absorbite, iar calmarea, purificarea si catifelarea, mai mult decat convingatoare.

peeling pe baza de orez

Ten matur

Tenul matur are nevoie de exfoliere ca de aer, fiindca misiunea de a elimina celulele moarte e primordiala in cazul sau. Vei aprecia Exfoliantul Delicat Algologie Anti-pollution Gentle Peel, cu textura de gel ce se transforma in ulei si apoi in lapte, lasand pielea proaspata si stralucitoare. Te vei indragosti de el.

exfoliant delicat

Respecta specificul pielii, dar si anotimpul, iar ingrijirea tenului va deveni atat de placuta si de reconfortanta. Pregateste-te sa iti dai intalnire cu cea mai frumoasa piele a ta, gratie recomandarilor noastre!